reede, 23. detsember 2016

Hüva Jõulu!

Teeme siis kiire kokkuvõtte kahest viimasest nädalast, mis on olnud päris tempokad ja sündmusterohked.

Suurte perede pidu Söögitoas oli vahva. Lapsi oli palju ning tegevust jätkus pikaks õhtuks. Kaunistati piparkooke, ehiti kuuske, meisterdati pildiraame, tantsiti ning lõpuks muidugi saabus ka oodatud jõuluvana. Ma isekahjuks pikalt ei saanud olla, sest läksin Väike-Maarja valla 25. sünnipäeva pidulikule tähistamisele. Kinkisime Järva-Jaani teed ning binokli. Et kui neil ikka huvi on Järvamaa poole kiigata ja shnitti võtta, siis on seda hõlpsam teha. Saime põhjaliku ülevaate V-Maarja valla ajaloost ja tegudest. Tubli vald, tegusate inimestega. Õnne veelkord!

Järva-Jaani Fairplay turniir 10. detsembril läks hästi. Ses mõttes, et vaidlusi polnud ning kõik sujus. Oli mõnus spordipäev, kus sel korral oli sportlikus mõttes parim Väätsa meeskond ning ausaim sats oli sel korral Järva-Jaani II meeskond, kus ka ise mängisin. Põhimeeskond jäi sel korral kuue meeskonna seas 4-ndaks, kuid vahed olid imepisikesed. Tori oli teine, Moe kolmas.
Järgmine aasta ilmselt jälle.
11. detsembril toimus Paides meie valla kõige pisemate vutipoiste esimene jalkaturniir, kus kõrget kohta oli raske püüda, aga siiski üks võit teeniti. Päris raske on ikka lapsevanemana kõrvalt vaadata :) Poistel aga oli rõõmu ja lusti palju.

Eelmisel nädalal sain taaskord vanemaks sips. Ja siinkohal tahangi tänada teid armsad sõbrad, et mind ikka hääde soovidega kostitasite. Nii palju õnnesoove pole mulle kunagi jagatud kui sel aastal. Ei tea kas see tähendab ka midagi, aga jah kui kõik kallistused, sõnumid, kõned ning facebooki õnnitlused kokku võtta ja need nüüd järgmise aasta peale ära jagada, siis saaks igal päeval kaks õnne ära kasutada. Hea tunne on see ja paneb justkui tundma, et olen õiget asja teinud. Ahjaa, ühe kõne ikka pidin ise ka tegema. Viljol läks meelest mulle helistada :) Igaljuhul võtame selle järgmise tiiru ümber päikese rõõmsalt ette ja järgmisel aastal juba teeme suurema möllu.

Mälumängus ehk Järva Kilval läks punktide mõttes suht kesiselt, aga teistel läks ka, nii et selline Järva keskmine koht ehk 7. Kuigi Karedale jäime alla, siis oli oluline siiski ära teha Maavalitsusele ja Huviklubile ning sellega saime hakkama. 

Eakate pidu koos Karl Madise ning suurte ja väikeste esinejatega oli ka tore. Meil on loodud hea traditsioon, mida ka uues ja suures vallas hoida.

JOLi üldkoosolek oli suhteliselt tempokas. Muutsime põhikirja ning kinnitati uue aasta eelarve koos liikmemaksu suurusega. Peale seda toimus maavanema ja JOL-i esimehe vastuvõtt koos kõnede, muusika ja suupistetega.
Nädal lõppes Lääne-Eesti Päästekeskuse jõuluvastuvõtuga Paides, kus oli siis väike kultuuriprogramm teatri näol ning seejärel juba vastuvõtt. Seal esilinastus ja ilmselt ka viimast korda üks huvitav film, milles ka väikest rolli sai kanda. Teemaks oli päästeametniku argipäev koos murede ja rõõmudega. Igaljuhul soovin head koostöö jätku igal rindel.

See nädal algas ka suhteliselt tempokalt. Oli kokkusaamine arenduskeskuse juhatajaga ning toimus JAPi üldkogu, mis valis endale uue juhatuse. Juhatus muutus üheksaliikmeliseks (oli 13) ning igast vallast pidi vähemalt üks liige seal olema. Kuulun ka taas sinna. Ülejäänud liikmed on Ülle Jääger Koerust, Maiu Mäe Albust, Lea Traks Koigist, Rait Pihelgas Amblast, Siiri Tammiste Karedalt, Mart Mäemets Paidest ning R-Allikult, kust on ka kõige rohkem liikmeid on juhatuses Peeter Saldre ja Aivar Tubli. Järgmine juhatuse koosolek, seda küll veel vana koosseisuga, kuhu on uued juurde kutsutud, toimub juba teisipäeval.

Sel nädalal on toimunud muidugi ka rohkelt jõuluteemalisi üritusi. Teisipäeval toimus koolilaat, kus lapsed omatehtud (osadel olid ikka vanemate käsi mängus) kraami müüsid. Ostsin ka ikka iga laua äärest midagi. Kolmapäeval kui Paides asjatamist oli, tegin sama ka Spordihallis toimunud jõululaadal, kuid seal oli laudu nii palju, et seal kahjuks kõiki ei saanud ostuga rõõmustada.
Lisaks toimus Spordiliidu juhatus jõulumeeleolus, kuid samas oli ka asjalik. Sai mitmeid otsused vastu võetud ning lisaks ka kuulutatud välja Järvamaa parimate sportlaste valimine. Andke ka oma hääl. Seda saab teha SIIN.

Aga eile oli siis ajalooline päev. Üle aasta kestnud töö, et luua tugev maaomavalitsus, sai allkirjad. Kui alguses oli meid laua taga kaheksa, siis lõpuni pidasid vastu kuus omavalitsust. Roosna-Alliku võttis Paide linna suuna ning aasta pärast algabki linnapiir Kagavere ja Valasti metsa vahelt. Kummaline natuke ikka küll, aga kõik on õige.
Koeru ütles Järva vallale ära eelmisel reedel. Mis need täpsed põhjused siis lõpuks on, jääb natuke arusaamatuks. Ühelt poolt loeb nende otsusest välja, et läbirääkimistesse asutigi ainult seetõttu, et Koeru alevik on halduskeskuse asukohaks. Teiselt poolt jääb mulje, et leping ise on ka sisuliselt väga halb, kuigi kõik osapooled on seda koos teinud. Mine sa võta kinni.
Mis nüüd neist edasi saab, ei tea. Natuke muretsema paneb küll, sest arvestades riigikohtu otsust, siis ilmselt sundliitmisest pääsu pole. Ainult Rakkega liitudes normi täis ei saa. Väike-Maarjaga aga samas on vähe sidusust, mida on rääkinud ka V-Maarja inimesed. 15. veebruariks peab juba Vabariigi Valitsus oma otsused ära tegema, aga vaadates kui kaua läheb ühinemiseks aega koos kõikide avalikustamisprotsesside ja muude toimingutega, siis see aeg on ikka väga napp. Igaljuhul loodan ja usun, et Koeru volikogu teeb otsuse, mis on parim just nende endi vallaelanikele.
Eilsest sündmusest ka uudis AK-s 
Igaljuhul suured tänud kõikidele, kes olid meil kaasteelisteks selle lepingu koostamisele. Järgmisel aastal läheb töö edasi, kuid suur samm on astutud. Pilt ka allkirjastamisest Järva Teataja piltniku silma läbi. Rohkem pilte SIIN

Eile õhtu lõppes veel Jalgpalli aastalõputurniiriga Tartus, kus jäime kõige napimalt oma alagrupis teisele kohale. Ehk kolm võistkonda teenisid 6 punkti ning tekkis surnud ring, milles meil oli väravate vahe 0, kuid kuna FC Faunal, keda me esimeses mängus võitsime, oli see +1, siis said just nemad edasi. Nüüd järgmine pingutus on 25ndal detsembril Koerus.

Täna õhtul on kõik oodatud kultuurimajja, kus toimub traditsiooniline jõulukontsert. Saab teatrit, laulu ja tantsu. Algus kell 19.00 ja sissepääs ikka tasuta. Samas on peagi tulemas ka aastalõpupidu ehk siis 30ndal. Kuid seda vist ei või enam eriti reklaamida, sest lauad juba kõik täis, kuid tasub kultuurimajast järgi uurida. Ehk veel pressib kuhugi.

Olge siis tublid ning kaunist jõuluaega kõigile ja küll see lumi ka alla sajab lõpuks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar