neljapäev, 23. märts 2017

Kuulutus kuulutus

Saan vist peaaegu nüüd taas nädalase tsükli peale tagasi, mis vahepeal kippus kahenädalaseks minema. Samas lohutab alati see, et kaasblogijad teevad sissekandeid kordades harvemini. Aga see pole muidugi vabandus. Niisiis.

Eelmisel nädala toimunud sündmustest niipalju, et KEAT öö õnnestus meil taaskord ära võita. Oli päris meeleolukas ning 5 tundi Türi linna vahel läks lenneldes. Meiega oli kaasas ka Järvat Teataja reporter Birgit, kes sündmustest kena kokkuvõtte tegi. See SIIN. Järva-Jaani noored küll esikomikusse ei tulnud, kuid väga rahul olid nad küll. Kiitus. Järgmisel aastal toimub KEAT öö taaskord Järva-Jaanis. Suur kummardus muidugi ka korraldajatele eesotsas Malle Hermansoniga.

Reedel vaatasime 2016. aasta arengukava tegevused üle ja peab ütlema, et ega eriti tegemata asju polnudki.
Laupäeval osalesime poistega Koeru CUP turniiril, kus kaheksa meeskonna seas tulime 5. kohale. Pole väga hull, aga hea õnne korral oleks võinud veel paremini minna.
Pühapäeval toimus Järvamaa MV-ste korvpalli playoff kohtumine, kus põhiturniiri võitja Koigiga pidime pusima. Suutsime nad ikka alla saja hoida. Enne seda toimus Paides ka väikeste jalgpallurite teine jalkaturniir ka, kus meil poisid ka ikka võidumaitset said tunda.

Suuremaid vägitegusid aga on teinud meie legendaarne Tiina Idavain, kes lisaks Eesti meistrivõistluste võidule tuli veteranide maailmameistrivõistlustel 30 km suusatamises kõvale kolmandale kohale. Uskumatu naine ikka.

Sellest nädalast ka siis. Esmaspäeval müüsin kaks vallavara maha piltlikult. Tegelikult ikka vald müüs ja ma olin notaris esindaja. Ehk omaniku leidsid Pikal tänaval asuvad hooned (Kuksema ristis) ning Metstagusel Tare kinnistu. Jõudu jaksu uuele omanikule. Aprillis ehk tulevad uuesti müüki Veetorn ja Mõisa tn korter ning ilmselt ka paar uut objekti, mida seni pole olnud.

Teisipäeval oli vallavalitsuse istung, kus põhiosa said jäätmete eelnõud (perioodilised vabastused ja ühismahutid), mida oli paarkend tükki.

Eile hommikul osalesin Koeru Hooldekeskuse nõukogu koosolekul ja kui sügisel oli juttu, et Võimla teele võib tulla üks kuni 30 kohaga erihooldekodu, siis hetkel on see teemast maas ning juttu on vaid Koeru 30 koha loomisest. Eraldi teema on muidugi nn vanadekodu või hooldekodu tegemine praegusesse kontorihoonesse Kase tn 1. Seal projekteerimine käib, kuid millal, kuidas ja kas sinna midagi tehakse on praegu teadmata. Hoian kätt pulsil.

Käisin esmakordselt ka Järvamaa Ühistranspordikeskuse üldkoosolekul, kuigi meil seal esindaja olemas. Esiteks oli mu soov natuke teada saada, et mis seisus Keskus on ning kuhu suundumas ning teine teema oli see, mida ka ilmselt facebooki lugejad on näinud. Nimelt soovisin ma bussiaja muutmist nii, et Paidest saaks peale viite koju. Hetkel tuleb viimane buss Paidest 16.15. Hetkel on selle muutmine probleemiks ühele inimesele, aga meeltmööda pea 30nele. Vaatan, mis Kareda valla rahvas ka sellest arvab ja siis ilmselt tuleb otsustada, et kas muuta või mitte. Esialgu tundub mõistlik mõte olevat.

Täna arutasime Tuve ja Üllega kultuurimaja tegevuse üle ning peagi ehk on tulemas ka väike ajurünnak, et kuidas kultuurimaja veelgi sisukamaks teha. Minu soovil (ja ka mitmete kinokülastajate soovil) kaob ära siniste susside kohustus. Siinkohal on põhiargument hügieen, sest isegi haiglates ei soovitata neid enam panna. Palume siis suurem muda uksetaha ning porivaipadesse jätta.
Lisaks oli täna veel huvitavaid kohtumisi. Nimelt on Koeru tee burgeriputkas peagi tegevust näha ja loodetavasti mais saab juba seal taas kõhtu täita ning muudki huvitavat teha.
Lisaks käis üks vallaelanik mõtet jagamas, et suvel üks vahva üritus korraldada. Minu poolt kahe käega poolthääl ja sain natuke isegi ideid anda juurde. Peagi ehk sellest siis lähemalt.

Homme ja üldse nädalavahetusel tuleb tõsine päästeteemaline õppereis Rootsi. Meie vabatahtlik komando saab 15 aastaseks ning sel puhul külastame Rootsit. Sinna minnes teeme aruteluseminari, et kuidas veelgi paremini toimetada. Laupäeval aga külastame Kungsholmeni Päästekeskust ning hiljem tutvume ka laeva päästevõimekusega. Siinkohal taaskord üleskutse, et kes soovivad komando tegemistest osa saada, võtke julgelt Tuvega ühendust.  Muidugi on oodatud ka naised, sest väga tähtis osa on ka ennetustöö, kus niipalju füüsilisi võimeid ei lähe vaja (muidugi ma ei alahinda naisi ja tean, et paljud neist on meestest tugevamad).

Kevad on käes ja taaskord on lähenemas ka Järva-Jaani Kevadrock. Täpselt 10 aastat tagasi toimus esimene Järva-Jaani Kevadrock ja järjekorras on siis nüüd 11. kord. Katsun vaikselt juba noortele ka juhtimise üle anda. Sel korral siis 6 bändi ja enamus seotud Järva-Jaaniga. Tulgem vaatama ja kaasa elama. Sel korral jätan kohaliku Nömmi kirsiks tordil.

Nädal hiljem on tulemas umbes sama vana sõudeergomeetrite võistlus (kuulutus paremal) ning sel korral teeb eriliseks võistluse see, et see on üks aladest, millega tähistab Järvamaa Spordiliit oma 25. sünnipäeva (vasakul). Kuulutuselt näeb siis, et tegemist on sisuliselt 25võistlusega, kuid arvestades, et seal sees on veel triatlon ja kümnevõistlus, siis neid alasid on ikka päris hulgem. Hullult tahaks ka kõik alad ära teha, aga vist ajaga läheb tuugaks. Jalgpallihooaeg ka ju kohe algamas.

Homme on kõik oodatud Päevakeskusesse kell 17.30, kus toimub Vello Soku Luuleõhtu koos mõnusa muusikaga. Ning kell 19.00 on kultuurimajas kodumaine film "Sangarid".

Kaunist kevadet ning mõnusat tärkamisaega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar