neljapäev, 6. aprill 2017

EW100 algab

Ahoi
Meie Rootsi visiit vabatahtlike päästjatega läks kenasti. Päris huvitav oli külastada Stockholmi riiklikku komandot. Varustus oli suhteliselt sarnane meie riiklike komandodega, kuid mõned kohad panid kulme kergitama. Esiteks olid nende kiivrid sellised nagu meil töömehe kiivrid, kaelakaitset polnud, visiirist rääkimata. Lisaks oli neil väljasõidu aeg meie 60 sekundi asemel 90 sekundit. Aga 30 m redeliga näidati meile linna pealtpoolt ja muidu oli lahke komandopealik Peter igati mõnus. Kutsusime Eestisse ka, eks näis. Panime ka uusi plaane paika ning värbasime uusi komandoliikmeid. Tundub, et elujõudu meil on ning järlekasvu ka. 1. aprill oli komandole väike juubel ning sellest tegi reporter suisa uudise- see SIIN.

Peale Järva-Jaani tagasi jõudmist toimus meil kohe töökoosolek, et Eesti ja võibolla ka üks maailma suurim discgolfi rada ja võistlus ära teha. Nimelt 100 korvi ühe päevaga, ühel rajal. Ja seda kõike siin, Järva-Jaanis. Tegemist on ka Eesti Vabariik 100 juubelisündmusega ning selle kohta saab infot nii FB-s kui ka ev100.ee lehele. Staap saab olema keskväljakul ning rada liigub Kase tn kaudu Võllastele, sealt tagasi alevisse ning mööda rautekat Vanatehnika Varupaigani, sealt krossirajale ning sealt siis juba edasi võimla, kool, Kasekas, järv ning pastoraadi park. Kokku linnulennult 14 km, võisteldes ilmselt üle 20 km. Saab vägev olemas. Kes soovivad võistlusele ka nõu ja jõuga abiks olla, siis abikäed on igati teretulnud.

Eelmisel nädalal olid meil viimased dr Silva võttepäevad ja praeguse seisuga kohe 4. hooaega planeerima ei hakata. Homme on 3. hooaja kuues osa ja peale seda veel jääbki ainult kaks osa. Lõpuosa on igaljuhul ootamist väärt, sest toob kogu loole hoopis uue pöörde. Tore on kuulda ka paljude kohalike inimeste positiivset suhtumist sarja, mida alguses väga tihti ei kuulnud. Kahju kohe, et võibolla jääbki see viimaseks hooajaks, aga no mine sa tea.

Eelmisel kolmapäeval käisime Tallinnas kuulamas kuidas haldusreformi käigus personaliga toimetada. Ütleme nii, et asi läks segasemaks kui see alguses oli. Nüansse ja küsimus on väga palju ja lihtsaid lahendusi pole. Peame lootma tervele mõistusele.

Neljapäeval kirjutasime koolis digipeegli projekti Hitsasse ja täna saime juba vastuse, et saame üle 5000 euro eest IT-vahendeid soetada. Saame liikuva arvutiklassi ehk tosin korralikke läpakaid. Lahe.

Vallavolikogu istung läks ka suhteliselt rahumeelses rütmis. Mõned pirnid ikka olid, kuid need teevad kahju pigem pirnipanijale ja teisi ajab lihtsalt muigama. Külalistele Mati Seirele ja Harri Lepametsale väga palju küsimusi polnud. Hea meel oli, et kuritegevus on meil vähenenud 24-lt juhtumilt 16-le. Loodame, et sel aastal on see veel väiksem ning eks me kõik saame sellesse ka oma panuse anda.

See nädal algas haldusreformi koosolekuga vallamajas. Arutasime vahepeal toimunu üle, rääkisime uuest kaardirakendusest ning ühisseminari korraldamisest. Muudel jooksvatel teemadel ka. 15. maiks peaksime andma tagasisidet Vabariigi Valitsusele seoses Koeru sundliitmisega Järva vallaga. Kahjuks pole meil sinna mingit sidet anda, sest Koeru valla poolt pole ühtegi sammu olnud, et mingit kokkulepet sõlmida sundliitmise valutumaks muutmiseks. Kuuldavasti proovivad nad Piibe valla looga lõpuni minna, mis siis et see on seadusevastane. Jõudu ning loodan, et õiguskaitse väga suurt auku nende eelarvesse ei löö.

Esimese kvartali kokkuvõtteks võib Järva-Jaani vald rahul olla, sest üle pika aja ollakse elanikkonnaga plussis. Võrreldes aasta algusega on meile tulnud juurde 18 elanikku. Ja seda ilma mingi kampaaniata Lisaks meile oli plussis veel Väätsa ja Kareda. Vastavalt 17 ja 3. Loodame, et sama hooga läheb ka aasta lõpuni.

Esmaspäeval toimunud JAP-i juhatuses oli põhiteemaks kevadvooru projektid. Kuigi lõplikult kinnitab tulemused üldkogu 17. aprillil, siis võib öelda, et Järva-Jaani taotlejatel läks laias laastus hästi.

Teisipäeval oli vallavalitsuse koosolek, kus oli nii hanketulemusi (laen), jäätmeteemasid kui ka muid igapäeva toimetusi (toetusrahade suunamine eelarvesse, aruande ülevaatamine, raieluba).

Eile oli koosolekute maraton. Hommikul algas JOL-i juhatusega, kus põhiteema oli ühistranspordi tulevik. Seejärel oli laulukaare koosolek, kus olin kui JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni esimees. Asjad on kontrolli all. Seejärel sain kokku Türil maakonna laulu- ja tantsupeo projektijuhi Meelisega, kellega sõlmpunktid üle käisime. Kõige lõpuks veel väike kokkusaamine kolleegiga.
Aga see polnud veel koosolekutega kõik. Õhtul osalesin veel gümnaasiumi lastevanemate koosolekul, kus juhtkond tutvustas koolielu puudutavaid muudatusi või uuendusi. Oleme liikumas õiges suunas ja hea meel oli kuulda ka seda, et juba on tulnud vähemalt kolm motivatsiooni kirja 10. klassi astumiseks väljastpoolt Järva-Jaanit.

Täna ja ka homme ilmselt on suhteliselt koosolekute vaba. Valmistun laupäevaseks Kevadrockiks ja sel puhul andsin väikse intervjuu ka raadios. Kuula SIIT, kui soovid. Igaljuhul kõik on taas oodatud kuulama Järvamaa ja Järva-Jaani oma meeste mussi. Saab kindlasti lahe õhtu olema.

Pühapäeval on aga kõik jalgpallisõbrad oodatud Paidesse, kus oma hooaja avamängus kohtume Väätsa meeskonnaga. Jookseme väljakule uhiuutes vormides ning siinkohal tänud ettevõtetele, kes meile nende soetamiseks õla alla panid. Kanname teie nime väärikalt. Mängu algus on kell 14.15.

Uus nädal algab taas haldusreformi teemal kui saame vallavanematega Karedal kokku. Arutame taas struktuuri üle.
Teisipäeval toimub Vargamäel Kultuurihiie koosolek ning õhtupoole eelarve- ja majanduskomisjoni koosolek.
Kolmapäeval on kultuurinõukoda Päinurmes ning Paides notaris käik.
Neljapäev on töises plaanis esialgu tühi, aga õhtul lähme külla Raasiku Jokkerile, et neil selg kummipuruseks teha.
Laupäeval on kõik oodatud võimlasse, et osa võtta järjekordsest Sõude-ergomeetrite võistlusest, mille kuulutust saate vaadata mu eelmisest sissekandest.

Muudel üldpoliitilistel teemadel ei hakka veel sõna võtma, kuigi siin päris tihe andmine käib juba. Eriti just Järva Teataja veergudel. Mõne kommentaariga olen diskussiooni ikka sekkunud. Jälgime mängu.

Kõike kaunist ning näeme jälle.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar