neljapäev, 4. mai 2017

Talgutama talgutama

Kaks nädalat läks lennates ja teeme väikse ülevaate, et mis ja kus.

4x4 mitmevõistluse võitis 7. korda järjest jalgpallimeeskond. Väga põnev oli seekord kogu turniir, sest enne viimast ala ehk saalihokit oli kolmel meeskonnal (jalka, kossu ja võrgutiim) võrdselt punkte. Saalihoki sats suutis oma ala kenasti kinni panna ning neile järgnenud kohad olidki üldjärjestuses määravaks. Kokkuvõttes siis jalka esimene, kellele järgnesid võrkpalli, korvpalli ja saalihoki võistkonnad. Seitsmetunnine võistluspäev kulges kiirelt, võistlused vaheldusid ning kõik jäid rahule. Järgmine aasta kindlasti uuesti. Siin kõrval siis ka ühispilt võistkondadest. Aitäh kõikidel osalejatele.

Noorteklubi poolt korraldatud Jüriöö jooksust võttis osa kui mälu ei peta, 9 võistkonda. Enim tähelepanu pälvisid muidugi noored emmed, kes trassi kärudega läbisid. Lahe. Noortest võitis jooksu Selgete tiim ja vanematest Jalka tiim.

Jalgpalliuudistest niipalju, et võõrsil Auguri vastu saime raske 1-0 võidu. Väikese Karika sarjast langesime napilt välja kui Paides Zenit meist jagu sai. Lisaks oli eelmisel laupäeval ehk 29. aprillil toimunud jalgpallilahing Tallinnas ekstreemne, millest ka kahjuks 1-2 kaotajana pidime väljuma. Mängu alguses oli lihtsalt meeletu tuul, kuid mängu ajal lisandus sellele lumi, jää ja veelgi suurem tuul. Poolajal saatis peakohtunik äärekohtunikud koju, sest need oleks ära külmunud. Me soovisime jätkata, sest millal me jälle linna jõuame. Käed muutusid kangeks ning jalgpallist oli asi kaugel, aga ära sai peetud ning keegi ei virisenud.

Eelmisest nädalast vast niipalju, et JOL-i koostöökoolitus läks töises rütmis. Vaatasime maavalitsuse ülesanded üle ja päris paljudele leidsime ka mantlipärijad. Spordiliidu juhatus vaatas eelmise aasta tegevused üle ning ka selle aasta plaanid. Järvamaa Spordi 25-võistlus on käima läinud ja kolm esimest ala juba ka peetud. Juba on välja koorunud paar spordisõpra, kes plaanivad kõik 25 ala ära teha. Vinge.
Volikogu koosolek läks üllatavalt kiirelt. Avatud mikrofonis mingeid suuri teemasid ei püstitatud. Jüri Nukke tegemised ja plaanid Järva-Jaani Teenuses said ka ette kantud ning valla arengukava tegevusaruanne sai samuti üle vaadatud. Lisaks tulid uued vallavara objektid müüki. Vanadest asjadest on jäänud ainult veetorn, kuid uutena on lisandunud endine nn naftabaas Võimla teel, elamukrunt järve ääres ning korter Pikal tänaval. Peagi info kodukal üleval.
Andsin ülevaate ka haldusreformi seisust ja mis teoksil. Ega ses osas suuri uudiseid polegi.

See nädal algas ju puhkepäevaga ja nagu õige eestlane, siis tegin tööd. Puhkepäev on ju töötamiseks. Samas kui ikka midagi ära teed, on ikka hea tunne küll. Praegused ilmad on sellised olnud, et iga päev on ikka õhtul saanud 3 tundi liigutada. Järgmine nädal lubati talve jälle.
Aga kes ka tahab tööd teha ning kasulik olla, siis laupäeval Järva-Jaani vallas toimumas koguni 7 erinevat talgut. Vaatasin Teeme Ära kodukalt, et ega tegelt väga ruumi polegi ja kohad justkui täis, aga usun, et kui ikka tahad ja liitud mõne talguga, siis oled igal pool oodatud. Info SIIN.

Eile oli JOLi juhatus ja sealgi väga põrutavaid teemasid polnud. Vast kõige rohkem arutelu tekitas selleaastane Järvamaa laulu- ja tantsupeo tule viimine Türile. Kui eelmistel aastatel on tuli ise vallast valda liikunud ja kollektiivid on tervitanud, siis sel aastal sooviti muutusi ja seekord on see nii. Neljapäeva õhtul ehk 25. mail süüdatakse tuli Järvamaa Kultuurihiies ning sealt toome selle Järva-Jaani. Öö ilmselt veedab tuli kirikus ja järgmisel päeval viime ratastel tule läbi oma valla külade ning õhtuks ka Türile. Kes soovivad ja tahavad mõnusast tuleretkest osa võtta, andke mulle teada. Peagi proovime täpsema plaani ka paika panna.

Täna oli haridus- ja kultuurikomisjon vallamajas ja põhiteemaks oli lasteaia ja kooli koostöö suurendamine ning tore oli tõdeda, et ühist keelt ja meelt on kõvasti. Positiivseid uudiseid on koolist üldse päris palju tulemas ning peagi ehk tuleb selle kohta ka konkreetne pressiteade. Niipalju võib öelda, et sügisel gümnaasiumi astumiseks on oma motivatsioonikirja toonud juba 14 õpilast ning neist koguni 6 on väljastpoolt Järva-Jaanit. Usun, et tuleb veel juurdegi ning saab üle pika aja 20 õpilasega klassi avada, aga ka 14 on juba väga hea tulemus.
14 inimese võrra on ka meie rahvaarv suurenenud alates aasta algusega. Veel on kenasti plussis Väätsa ehk 31 inimest rohkem ja ka Karedal natuke, pluss kolm.

Karinul oli järjekordne tore infotund ning pealelõunal oli vallavalitsuse koosolek. Vallavalitsuses oli mõned jäätmeteemad, hanked ning nipet-näpet veel. Läks tempokalt.

Laupäeval jalka Lasnamäel ning pühapäeval on kõigil võimalik osa võtta 5x5 korvpalli võistlusest võimlas, kus meeskonnad loositakse kohapeal. Oodatud ka noored ja naised ning võimalusel tehakse neile eraldi arvestus.

Uuel nädalal saame kokku Laste Vabariigi korraldajatega, mis toob meie lastele 2. juunil rõõmu ja lusti Keskväljakule. Millega on tegu, seda näeb SIIT. Edasi on tulemas veel kultuurihiie koosolek, tänavafestivali koosolek ning emadepäeva üritused.

Vaikselt tegelen valimisteks valmistumisega ka, kuid vaatan, et teised juba möllavad täistuuridel. Juba kuulnud ka jutte, et ma justkui ei panegi valimisliitu kokku.  Rahu rahu, kõik õigel ajal. Aga mis sest poliitikast ikka rääkida, varsti on seda uksed aknad niikuinii täis.

Olge seniks terved ja rõõmsad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar