reede, 22. jaanuar 2021

Sula, tõsi

Eelmise nädala postituse peale tuli nautke ka tagasisidet. Et kuidagi liiga vähe emotsiooni oli jutus tunda. Võibolla oli see hiline tund või miski muu, aga noh... Praegu on küll selline aeg, et meel on erk ja ehk jutt ka värvikam.

Värviline on kogu see elu siin ümberringi. See tegelt vist oleneb ka prillidest, mis ees on. Mõnel on roosad ja mõnel keevitusprillid ja mõnel hoopis klapid ja mõnel polegi. Eelmine nädalavahetus oli taas mul au osaleda koolis ja no see seltskond on ikka äge. Seal pole mingeid prille vaja, et näha kui ägedad inimesed kokku on saanud. On väga palju grupi ja rühmatöid ning laupäev algas  sellega, et üks grupp viis meid draakoniga lendama. Lendasime ja unistasime ja seadsime uusi sihte. Kui saaks veel ainult päriselt kokku selle kambaga. Igaljuhul olen väga rahul, et astusin sellele karussellile nimega KASH. Sotsiaalne kapital on kõvasti juba kosunud ja ka silmavaade laiemaks läinud. Esimene semester lõppemas, kolm veel.

Äge kapital on varasemast ajast ka olemas. Tuleb meelde 11 aasta tagune lugu, kus Tamsalu toonase vallavanema, Toomas Uudebergiga tutvusime. Selleks oli vaja minna Värskasse võistlema KOV-juhtide talvisele mitmevõistlusele. Ja nüüd laupäeval tähistasime tema sünnipäeva koos Järva-Jaani järves. Väljas oli -20 kraadi. Tomil oli ingverinaps kaasas ja nii see läks. Respect vana igaljuhul ja on eeskujuks oma ellusuhtumise ja muhedusega. Veelkord palju õnne. 

Minu selle aasta igapäevased suplused endiselt jätkuvad ja olen joonel. Tervis on hea. Samuti kõvasti suusatada saanud. Teine noorus vist kallale tulnud või ei teagi mis. Teadlased ütlevad, et praeguseks peaks suurem osa uue-aasta lubadusi olema lõppenud. Jaanuari pean ikka vastu ehk. Muide. Kas teadsid, et on teaduslikult tõestatud, et kui öeldakse, et see on teaduslikult tõestatud, siis 90% inimesi usuvad seda :)

See nädal on läinud ulmekiirelt. Alles oli esmaspäev ja nüüd juba reede õdak ja aeg trenni minna. Trennidega on küll nii, et käime jalkameestega väga mööda reegleid ja käib korralik registreerumine ja üle 10 kuti trenni ei saa. Kuigi üldiselt on meil vallas ja üldse Järvamaa nakatunute suhtarv allapoole läinud, siis see nädal algas Imavere lasteaia ajutise sulgemisega. Õnneks hetkel laiemat levikut pole ja ehk nii ka jääb. Endiselt palume kõigil käituda vastutustundlikult. Riigikogulase Aivar Koka juhtum Jõgeva vallavolikogus oli ikka päris karm. Teadis, et on lähikontaktne ja siis käis volikogus ning lõpptulemus oli vist ca 70 uut lähikontaktset, sest teisipäeval sai teada, et on ise ka positiivne. Loodan, et vaktsineerimine saab taas hoo üles ja riskirühmad ja eesliin saavad peagi kaitse peale.

Esmaspäeval oli eelarve- ja majanduskomisjon, kus oli päris palju teemasid. Minu üks eelnõudest oli struktuurimuudatuste eelnõu, mida siin paar kuud oleme ette valmistanud ja nüüd on aeg volikokku saata. Kaotame ära täitmata kohad, korrastame süsteemi ja muudame koormuseid natuke. Kolme aastaga on pilt saanud selgemaks ja kindlasti ei jää see viimaseks muutuseks. Eelnõud peagi ka valla veebilehel. Sel korral toimub istung osalise kaugosalusega ehk siis kes soovivad, saavad ka veebi kaudu istungil osaleda. Teeme esimese salvestuse ka ja kui on arusaadav ning toimiv salvestus, siis valla youtube kanalisse üles see läheb.

Siin üle-eelmises postituses oli juttu, et alustame hommikukohvidega. Nüüd on esimene paika pandud ja see toimub 3.veebruaril. Teams-kutsed lähevad Albu-Ambla piirkonna ettevõtjatele ning organisatsioonide juhtidele. Ja kui on veel ärksaid inimesi, kelleni kogemata kutse ei jõua, siis andke mulle julgelt märku, saadan eraldi lisaks. Kõik on oodatud. 

Kolmapäeva õhtul saime kokku Aravete kandi rahvaga seoses koolibussiliini muutustega. Selgitasime omaltpoolt olukorda ja millisest korrast vald on lähtunud ja miks selline segadus üldse tekkis. Teema vajab veel põhjalikumat lähenemist ja kevadel teeme töörühma, mis uuesti kogu valla õpilasliinidele otsa vaatab ja ka vastavale korrale. Hetkel on korras nii, et üldjuhul alla 3 km kauguselt kooli lapsi bussiga ei tooda. KETE puhul on see ca 2 km. Kas on palju või vähe? Oleneb ilmast, tee olukorrast, valgustusest, lapse vanusest jne. Faktoreid on mitmeid ja seetõttu uuesti selle ka laua peale võtame. Küsime ka volikogult ses osas nõu. 

Eile toimus haridus- ja noorsootöökomisjoni istung, kus arutati eelarvet ning meie uus hariduse spetsialist Anneli Eesmaa tutvustas ennast. Osalesin kuulajana ja sain vahepeal ka mõned vastused anda. Seejärel oli vahva kohtumine Koigis, kus saime osa Koigi näiteringi proovist. Andsime neile üle valla tänukirja, mille nad on kuhjaga ära teeninud. Kommi pakuti kah. 

Täna toimus JOL-i juhatuse koosolek, kus arutati väga mitmetel erinevatel teemadel. Nii kultuuripreemiate saajate üle kui ka maakonna ühisprojekti tegemist. Suuri vaidlusi polnud, tegelt väikseid ka mitte. Arutlesime ja jõudsime kenasti tulemusteni.  Peale seda läksime Kirnasse, et anda JOL-i ja Järva Teatajaga ühiselt üle Järvamaa Aasta teo tiitel, mis läkski sealsele Kirna tulbimerele. Kui eelmisel aastal võitis ehitis ehk Järva-Jaani vanatehnika muuseum, siis sel aastal valisid inimesed emotsiooni, mida lilled vaieldamatult pakuvad. Järva valla poolt viisin hundiväega meened ning lisaks hortensia sibulatega lillepoti. Kui sel aastal on nartsisside aasta, siis ehk järgmisel aastal on hortensiad. Või olid need hüatsindid hoopis? Hmmm. No elame-näeme. Muide, Järva valla aasta Teo valimine käib ka. Seda saad teha SIIN

Homme taas endal natuke koolipäeva. Aga nädalavahetus vist muidu läheb suurema lumelinnade ja memmede tähe all igal pool. Kui Väätsal on juba traditsiooniks saanud üritus, siis Järva vallas on homme kell 12.00 Öötla mõisapargis möll ja Koerus avatakse uisuväljak. Panin kuulutuse siia kõrvale ka. Loodan, et sula liiga palju kahju ei tee ja jää ikka kasutatav. Lisaks on pühapäeval Tikupoisi juures suur lumelinna ehitamine. Seal veel kümnest hunnikust mõned ootasid vahvat seltskonda, kes midagi toredat ja lõbusat teeks. Info SIIT. Niiet valikut on, et veeta üks mõnus nädalavahetus.

Igaljuhul elu on ilus ja järjest ilusamaks läheb. Hääde inimeste keskel on ikka mõnus toimetada. Seda siis nii kodus kui tööl kui koolis kui kogukonnas. Uuel nädalal juba uued toimetused ja on juba näha, et tuleb kift ja tihe nädal. Toimuvad erinevad tunnustamisüritused, volikogu istung, Tamsalu rahvamatk jne. Kõike hääd ning hoidke ikka sabad rõngas või kuidas see vanasõna oligi.

1 kommentaar:

  1. Otsite võlgade konsolideerimise laenu, tagatiseta laene, ärilaenud, hüpoteeklaene, autolaenud, õppelaenud, isiklikke laene, riskikapitali jne! Olen eralaenuandja, annan ettevõtetele ja eraisikutele laene madala ja mõistliku intressimääraga 2%. Saada meil aadressile: christywalton355@gmail.com

    VastaKustuta