teisipäev, 29. aprill 2014

Järva-Jaani elama

Niisiis. Taas uus nädal rõõmsalt peale hakanud ja tegus nädalavahetus seljataga.

Enne kui nädalavahetusse jõuan, siis eelmisest töönädalast veel niipalju, et alates reedest olen Järvamaa Arenduskeskuse nõukogu ase-esimees. Esimeheks valisime üksmeelselt naabrimehe Raidi Amblast, kes juhib ka JOL-i eelarve- ja majanduskomisjoni ning oli seega ka loogiline valik. Lisaks kinnitasime eelmise aasta majandus-aasta aruande ning kinnitasime ka selle aasta eelarve.

Peale lõunat käisime ühe hakkaja noorega kutsekoolis ühte ideed arendamas ning kui juba midagi käega näha ning asi kindel, siis annan infot ka. Uudishimu tekitamiseks võin öelda, et sarnast asja on maakonnas veel ainult üks.

Reedeõhtune tantsuesinemine Jõgeval läks kenasti. Rahvas võttis kenasti vastu ja plaksutasid küll. Tantsutrupp  "Ei me ette tea" ehk EMET (just mõtlesin välja) pani ka rahva särama ja ise särasid nad muidugi veel rohkem. Tantsuriietega pidime natuke improviseerima, sest Ussikese tantsu mütsid jäid maha, kuid valged sukapüksid asendasid neid päris hästi. Ühesõnaga täitsa lahe oli üle pika aja šoud ka teha.

Laupäevane Maale-elama mess läks hästi. Saime uusi kontakte nii messil osalejate kui külastajate seast. Esimesed kirjad võimalike elukohtadega on teele läinud. Eks näis kas on kasu või ei, kuid olen optimistlik. Järva-Jaani Maale-elama lehekülge võib ka alati levitada. Peagi lähevad valla poolt mõned objektid taas enampakkumisele, nii et saame ka ise võimalusi pakkuda. Päeva teises pooles tegin ekspromt vallavanema vastuvõtu laua ning see läks päris kenasti käima. Kõrval näha Maalehe Raivo Tasso foto ühest episoodist, küll mitte sihtrühmaga. Laua taga võtsin vastu ka näiteks Põlva maavanema ning ürituse peakorraldaja Ivika Nõgeli. Lisaks tulid läbi Muhu inimesed, kes tundsid mu ära eelmise aasta Suvitajate etendusest ning Jõgeva inimesed eelmise päeva tantsuõhtust. Kuigi ilm oli soe ja spordisaal köeti kuumaks, siis oli ikkagi võimas päev. Astusin läbi ka Maamessilt ja sealgi oli väga palju inimesi. Maaelu on ikka õige värk.

Pühapäev algas sellega, et sain teada, et tasub tulla 9. mail kell 19.00 Emadepäeva kontserdile kultuurimajja. Näeb ikka põnevaid etteasteid seal :) Edasi sai väheke tööd rassitud ning siis juba mäng Paides. Kunstmuru pole meie lemmik ja nii läks ka seekord. Kiviõli meeskond, kes oli nahhaalne ning kostitas nii meie fänne kui kohtunikke ebatsensuurselt, suutis oma füüsilise üleoleku maksma panna ning võtsid võidu. Sel pühapäeval saame Kasekoplis võõrustada Valga Warriori meeskonda ning tulgem kaasa elama. 12.00 on lahtilöök.

Tänane päev algas hommikuse koosolekuga ja seejärel väike külaskäik Amblasse. Raidil on sünnipäev ja veelkord tervitused talle. Lõuna tegime uues toidukohas ehk Kirsimaris ning esmamulje oli küll väga hea. Edu ja palju kliente neilegi.

Pealelõunal oli KENK-i nõukogu, kus kinnitasime eelmise aasta majandusaasta aruande ning arutasime natuke ka tuleviku üle. Seejärel sai natuke Loomemajandust puudutatud ja ehk on peagi ka ses osas uusi tuuli tunda. Lootust on.

Homme arutame valla arengukava üle ja proovime seal natuke konkreetsemat suunda ajama hakata. Eks näis kuidas ja kas jõuame uue üles-ehituse osas mingi nägemuseni.

Kolmapäev praegu mingeid suuri plaane ei too, kuid eks näis. Iga päev on midagi uut ja huvitavat.

Neljapäeval puhkepäev ning reedel teeme omavalitsusjuhtidega Türi-Tamsalu kitsarööpmelise raudtee matka läbi. Laupäeval usun, et kõik on endale sobiva talgupaiga leidnud, sest valikut on- vaata SIIT.

Egas midagi, nautige suvist kevadet kuni saate, sest varsti saab vihma. See on muidugi hea uudis põllumeestele.

1 kommentaar:

  1. Karinu külamaja ootab vallarahvast kolmapäeval, 30 aprillil, õhtul kell 19.30 volbriööd tähistama!
    Mängib ansambel ja esinevad tantsutüdrukud!
    Info 5241577 ÜLLE
    Neljapäeval ju vaba päev !!! :)

    VastaKustuta