kolmapäev, 2. aprill 2014

Tõrvatilgad

Tänane postitus on selline mitmete emotsioonidega.

Kõige suuremad emotsioonid on muidugi seotud sellega, et pühapäeval ja täna olid meil alevis põlengud, millel puhul on tegemist ilmselgelt süütamisega. Esimese juhtumi osas, mis leidis aset vanatehnika varjupaigas, saab öelda, et haridusministeerium on jätnud üht-teist tegemata. Ühe osalise osas ootame juba mitu kuud, et saaks saata Tapa erikooli, kuid öeldakse, et kohti pole. Seadus ütleb, et see on riigi kohus seda tagada, kuid seda täidetud pole. See on viimane moodus, kuidas alla 14 aastaseid mõjutada, kuid kahjuks on nüüd tulemus käes. Tapa kooli teema on üldse hell teema. Nüüd eile saime siis tagasisidet, et leitakse ikka koht, kuid kas selleks on vaja oodata selliseid juhtumeid, kus midagi maha põleb või keegi vigaseks pekstakse. Pühapäeval olin kõrvalkrundil, kui juhtum aset leidis ning sain ilma väljakutseta kohale minna ja käe külge panna. Tänase juhtumi osas helistati mulle otse sündmuskohalt ja alguses arvasin, et tegemist on aprillinaljaga, kuid kohale jõudes enam naljakas polnud. Kiirelt komandosse, riided selga ja tuld kustutama. Õnneks ei olnud tuult ja koos Andrease, Ivari, Tuve, Valdo ja Jaanusega saime tulele kiiresti piiri peale. Riiklik komando jõudis mõlemil puhul kohale siis, kui kõik oli juba möödas. Need sündmused toimusid mõlemad mitte-öisel ajal ja siit üleskutse, et inimesed, hoidke silmad lahti ning märgake kõike, mis teie ümber toimub.

Kui tulla eelmise nädala juurde tagasi, siis neljapäeval toimus mammutvolikogu. Kui päevakord isegi ei tundunud nii pikk, siis venis istung pea viie tunniseks. Politsei andis ülevaate maakonnas ja vallas toimuvast, lisaks olid pikad eelnõud, mis olid seotud kooli, lasteaia ning valla arengukavaga. Kui Koerus samal ajal võeti vastu otsus, et järgmise aasta septembrist lüüakse kool kaheks, siis mina kuidagi ei saa sellisest asjast aru. Anda otsustamine gümnaasiumi saatuse osas riigile on ikka väga optimistlik, eriti olukorras, kus ka Paidesse on riigigümnaasium tulemas mitte lähema 4 aasta jooksul. Kuidagi põhjendada seda mingite investeeringutoetustega, millest isegi maavalitsus midagi ei tea, siis on see selge kogukonna ja volikogu eksitamine. Tuua välja nelja aasta tagune koostööleping üle-eelmise haridusministriga, kus on kirjas ka, et kooskõlastus tuleks saada kolmelt naabervallalt, mnjah. Jõudu ning head paanikasilumist naabritele. Mis meid puudutab, siis Järva-Jaani Gümnaasium jätkab kindlalt ning mingeid alternatiive pole enne üldse kaalumisel kui Paidesse on loodud tugev kool, mis peab ka ennast tõestama.

Reedel osalesin Paides spordijuhtide koolitusel, kust oleks tahtnud rohkem osa võtta, kuid kahjuks ajakava ei võimaldanud. Pealelõunal käisime Kuksema rallipargis rada katsetamas ja võib öelda, et päris äge oli. Sain isegi rattad õhku. Siin kõrval ka tõestus sellest. Ajasõidus õnnestus olla Tuvest, Hillarist, Arletist ja Tomist kiirem Igaljuhul tänud Kalmerile ja Oolele, kes seda asja seal veavad. Kel aega, siis võtke nendega ühendust ning minge proovima.

Laupäeval toimus hooajaeelne mäng JK Piraajaga ning tuli vastu võtta 0-3 kaotus. Sel pühapäeval algab Paides siis hooaeg juba peale. Kodumängude ajaks on plaanis teha ka fännipassid ning tuua massid platsi äärde. Tõotab tulla põnev hooaeg.

Kui Järva-Jaani on tantsurahvas ja mõned päevad tagasi saime teada, et Järva-Jaani ja Koeru tantsijad said Koolitantsu finaali, siis laupäeva õhtul õnnestus mul osaleda Kohilas ühel võimsal lauluüritusel. Nimelt toodi seal lavale Eurovisiooni Gala kolmes osas ning esitati 36 lugu. Esitajateks olid kõik kohalikud inimesed ja üllatusi oli kõvasti. Kohila spordihoones oli ca 800 inimest ja väikse paralleeli võib meie liikumispeoga tuua. Igaljuhul pidid osad neist 7. juunil meid kaema tulema. Kiitus sealsetele korraldajatele.

Eile oli rahulik päev üldiselt. Pealelõunal oli peateema kultuur ning maavalitsuses said kokku JOL-i spordi- ja kultuurikomisjon, kultuurinõukoda ja maavalitsuse esindaja. Arutluse all oli maakonna kultuuriarengukava ja just korralduse osa. Jõudsime kõik arusaamisele, et kultuuri eest vastutab peaasjalikult JOL. Nüüd saame edasi minna dokumendi kokkukirjutamisega.

Tänane päev oli majasisene. Mõned aprillinaljad sai ka tehtud, kuid ei midagi erilist. Andsin ka tunnise intervjuu tudeng Enelile ja sain sealt nii mõnedki mõtted, millele rohkem tähelepanu pöörata.

Homme, neljapäev ja reede on Paidesed. Homme KENK-is arutame noorsotööd ning arutluse alla tuleb ka KENKi roll tulevikus. Pealelõunal olen Wabalinna raadios ja teemaks Kevadrock. Muide bänd, kus ma bassi plödistan ehk Pervertum Debile andis välja oma Sõnaraamatu ehk Lauliku ja seda on võimalik osta Kevadrockilt 5 euroga ning tulu läheb noorte bändiruumi toetuseks. Tasub tulla juba selle pärast.

Neljapäeval on teemaks turismi ja reedel maakonna arengulepe. Eks näis kas saame ühisele kokkuleppele või jah.

Täna nägin uudist, et Paide Vesi tõstab hinda. Uurisin ka järgi ja tuleb välja, et kõikides piirkondades peale Paide hakkab vesi kallim olema kui meil. Ehk siis taas ikkagi tõestus, et tasub ka ise asju ajada ning et ka väikevallad on jätkusuutlikud. Selle üle muidugi võibki vaidlema jääda.

Nüüd väike krimiuudis veel. Õigemini üleskutse. Reedel vastu laupäeva umbes 23.30-00.30 on Jalalõpe mäepealt kuivatist varastatud tööriistu. See pidi olema teadlik inimene. Kes näeb, et kellelgi on peale seda tekkinud tööriistu ning on kahtlusi, siis võtke ühendust Magnus Sakjasega 53330801. Vihje andjatele korralik vaevatasu.

Et sissekannet positiivselt lõpetada, siis peab ütlema, et õnneks on ikkagi toredaid asju rohkem kui halbu ning kuigi pätid ja kaabakad teevad meele mõruks, siis küll nende aeg ka tuleb ja häädus võidab. See lihtsalt saab nii olema, kui me ka ise soovima ja tahame seda.

Olgem tublid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar