teisipäev, 22. detsember 2009

Jõulud lähenevad

Tähtsast päevast on juba jupp aega möödas. Aga mis siis sündis. Kes Järva Teatajat on lugenud, siis neile ilmselt on juba teada, et JOL-i esimees jäi valimata, sest Kersti Sarapuule ja Kalju Kertsmikule anti võrdselt hääli.
Nii koguneb 8-ndal jaanuaril erakorraline üldkogu, kus proovitakse uuesti esimeest valida, aga nüüd eelmisel korral kandideerinud ei või kandidaatideks olla. Igaljuhul tundub, et muutused on JOL-is tulemas. Kas paremuse poole, seda näitab aeg. (Foto: Anu Ansberg)
Lisaks valiti üldkogul mind maakondliku kulutuuripreemiate komisjoni liikmeks ning KENK (Kesk-Eesti Noortekeskus) nõukogu liikmeks. Peale seda toimus kultuurimajas maavanema vastuvõtt ja Järva-Jaani tantsijad esitasid seal samuti oma paremaid palu. Neid on võimalik näha siit
Seejärel oli väike hingetõmbepaus ja siis toimus traditsiooniline jõulukontsert, mis oli ka väga ilus, vaatamata Jüride-Maride "koledale" tantsule. Täismajale läinud kontserdile eelnes ja järgnes ka väike laste jõululaat, kus müüdi omatehtud käsitööesemeid ja maiustusi.
Laupäeval toimus esmakordselt, mu teada, Järva-Jaani piljarditurniir, kust ka osa võtsin. Kahjuks pidin vähese õnne (loe oskuste) tõttu juba varakult lahkuma, kuid vahva oli siiski. Siim Pedius olevat võitnud. Palju õnne.
Pühapäev oli pühapäev seekord.
Täna, kella järgi eile, oli meeldiv kohtumine E-Piima juhataja Jaanus Murakasega, kellega vesteldes aeg lendas. Arutasime üldiselt valla ja E-piima vahelist koostööd, kuid jõudsime ka globaalsete teemadeni välja.
Eile sai läbi aeg millal sai minu blogis oma meelsust arvata ilutulestiku osas. Pooldajaid oli rohkem ja nii saigi otsustatud, et koostöös ettevõtjatega teeme selle tüki teoks.
Homme on mul suur au õnnitleda kauaaegset pedagoogi Vilmi Möllu tema 80nda sünnipäeva puhul. Palju õnne ja hääd tervist!
Peale lõunat on vallavalitsuse istung ning õhtul lasteaia jõulupidu, mida juba ma ei tea mitmendat aastat varjatud kujul külastan. Jalgpallimeeskond aga on samal ajal aastalõputurniiril võitlemas heade kohtade pärast. Noored saavad kindlasti kogemusi juurde ja indu edasi treenimiseks. Millal ma viimati sellelt turniirilt puudusin ei tule kohe meeldegi. Aga eks amet nõuab ohvreid.
Kolmapäev on nii nagu seadus ette näeb natuke lühem päev kui tavaliselt. Ja siis on neli vaba päeva jutti. Uus aasta läheneb hirmsa hooga, loodan, et saab vahepeal hoogu natuke maha ka võetud.
Ei tea kas lumi jääb maha või läheb minema nagu ilmateade lubas? Saaks vaikselt suusaradu tegema hakata. Lisaks peaks varsti põlema minema valgustus järve jääl, kuhu siis saab uisutama minna ning õige pea peaks saama valgustuse ka laste mänguväljak.
Teha on küll ja küll, kuid eks peab vaikselt ja jõudumööda edasi minema.
Kauneid saabuvaid pühi kõigile!

2 kommentaari:

  1. Usun, et kui küsitlus oleks tehtud natuke teise nurga alt, nt. tänavaküsitlusena (ilutulestik või mitte), siis tulemus oleks olnud hoopis teine. Paljud eakamad ei satu internetti ja veel vähem blogisid lugema ning usutavasti oleks nende hääl teistsugune olnud.
    Kunagi olin ise ka väga-väga ilutulestike poolt, et vald peaks ikka toetama jne. aga samas - pauku teevad kõik ju nagunii. Ja hakata veel mõtlema, et viis tuhhi sõna otseses mõttes lihtsalt taevasse lasta... ei tea.. tundub kuidagi ratsionaalselt mõeldes lausa hullumeelsusena. Aga saan muidugi aru neist, kes seda hindavad ja soovivad.
    Kaunist pühadeaega!
    Pamela

    VastaKustuta
  2. nuuu revolutsionäär...lugesin kohe üle hulga aja Järva Teatajat suure huviga ja rohkem kui lihtsalt pealkirju. Oleks vaid rohkem neid kes oma arvamuse julgevad välja öelda.

    Anu

    VastaKustuta