neljapäev, 25. märts 2010

Et siis...

Teisipäeval toimunud vallavalitsuse istungil andsime välja kaeveloa ja juba näemegi, et alevis on hakatud kaevama. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis peaks Grossi pood meil olema 1. augustiks sel aastal.
Kultuurinõukojas oli põhiliseks teemaks rahvamajade mess, mis otimub 23-24. aprill Tallinnas ja sellega seonduvad küsimused ning juttu oli ka maakonna laulu- ja tantsupeost. Olles JOL-is kultuurivaldkonna eest vastutav, siis küsisin ka, et mis on kultuurinimeste ootused ja soovid minu tegevuse osas. Põhiliseks oli just info viimine ja toomine. Selle lihtsaks väljenduseks on näiteks see, et kui toimub kultuurinõukoda, siis järgmisel JOL-i koosolekul annan ma tähtsamatest otsustest ka ülevaate. Koosolek toimus Türi kultuurimajas, mis veel pole päris valmis, kuid see mis seal juba tehtud on on ikka väga vinge. Tasub vaatama minna.
Kolmapäeva hommik algas väikse möödakuulmise või rääkimisega. Teadsin, et koolitus algab kell 10.00, kuid algas juba kell 9. Õnneks väga paljust ilma ei jäänud. Koolitus teemal meeskonnatöö ja koostöö läks ikka väga õigesse kohta. Kahju, et tulla said ainult pooled omavalitsusjuhid, sest seal oli mida õppida. Kellel rohkem kellel vähem. Saime teha nii videoõppuseid kui grupitöid. Saime teada, et minu, Raidi ja Jüri sünergia protsent oli ühe ülesande juures 13 ehk päris hea. Selliseid koolitusi oleks rohkem vaja, sest see andis maailmavaatele jälle ühe nurga juurde.
Tänase päeva märksõna on see, et toimus volikogu, kus vallaeelarve võeti vastu. Ega tegelikult siin muud võimalust ka polnud, sest kui see oleks edasi lükkunud, siis oleks pidanud volikogu laiali minema. Lisaks arutasime ka Koeru volikogu ettepanekut moodustada komisjon haldusterritoriaalse reformi läbiviimiseks nelja valla baasil. Leiti, et komisjon on vajalik, kuid mitte ainult Koeru ettepaneku vaagimiseks vaid teemaga laiemalt tegelemiseks. Nimeliselt otsustatakse see järgmisel istungil.
Homme toimub JOL-i üldkogu, kus seekord väga intrigeerivaid teemasid üleval pole, vähemalt esialgu.
Laupäeval on kõik oodatud kultuurimajja, kus kell 18.00 algab pasunakoori juubeliüritus, kus on kohal ka Lembit Saarsalu ja Olav Ehala ning Türi esinejad.
Pühapäeval on taas üks põnev kokkusaamine. Nimelt on Märt Ibrus aastate jooksul kogunud ja loogiliseks tervikuks pannud Järva-Jaani spordiajaloo ning oleks soov see ka trükisena välja anda. Vaatamegi, et kuidas ja mis veel juurde oleks vaja ja mis kujul seda siis ikka teha. Igaljuhul olen teksti näinud juba natuke ja ütlen, et sain ikka väga väga palju targemaks. Kas teadsite, et Jaak Mae on sündinud Järva-Jaanis?
Pühapäeval toimub ka jalgpallimeeskonna viimane hooajaeelne kontrollkohtumine kui läheme külla Nõmme Kaljule. Küll IV liigas mängivale Nõmme Kalju III võistkonnale, aga kõlab hästi ikka. Eks näis kas saame ka oma väravate arve avatud või peame need jätma liigamängudeks.
Lõpetan uudisega, et juba pool kipsiaega on möödas. juhuuu

2 kommentaari:

  1. kas Lennart Meri mälestuslöke ka süüdatakse ja kus?

    VastaKustuta
  2. Tere
    Süüdatakse küll ja kui ma ei eksi siis isegi kahes kohas. Nii Karinul kui Järva-Jaanis. Karinu kohta täpset infot ei tea veel, kuid Järva-Jaanis toimub süütamine kell 18.57 endise Pentre suurveski platsi kõrval, kus hetkel on ka kõrgem koht olemas (mullahunnik) ja selle tippu lõke süüdataksegi.

    VastaKustuta