esmaspäev, 1. märts 2010

Plirt-plärts käes on uus kuu

Reedene viie vallavanema kohtumine oli huvitav ja mõtted spordi edendamise osas ehk saavad varsti ka konkreetsemad jooned. Nüüd vaja igal omavalitsusel oma keskis prioriteedid ja võimalused ära hinnata.
Laupäevane päev oli rahulik, kuid pühapäev see-eest algas juba varakult. Nimelt läksime me jalkapoistega appi Paide kunstmurustaadionit puhastama. Peale kahte tundi tööd suundusime Jaani tagasi, et sõude-ergomeetirye võistlusest osa võtta. Vahva üritus oli. Rahvast oli rohkem kui eelmisel aastal, kuid vähem kui mõned aastad tagasi. Tulemused peaks peagi jõudma Spordi ja noorsotöö blogisse.
Kuna emad-isad, õpetajad ja teised noori suunavad inimesed pole kõikidele noortele selgeks teinud, et sellistest võistlustest on juba lihtsalt osavõtt suur võit, siis nii saigi Arturist ilmselt kõigi aegade noorim Järva-Jaani meister, sest kuni 10 aastaste arvestuses sõudis ta 250 meetrit ainsana, küll issi "väikese" abiga. Loodan, et suudame üheskoos seda mõttemalli natuke muuta ja rahvas leiab tee võistlustele.
Lõpus toimus väga hariv sõude-ergomeetrite näidistreening, mille viis läbi juunioride kaheksapaadi maailmameister Andrus Sabiin (pildil). Kes kohal käisid, siis need nägid, et ergomeetriga on võimalik treenida ka neid lihaseid, mille olemasolust midagi ei teata, piltlikult öeldes. Aga rohkem pilte on võimalik vaadata siit.
See nädal algas nagu ikka töökoosolekuga, kus nädala plaanidest ja muidu päevakohastest teemadest kõik väikse ülevaate andsid. Sel nädalal vaatame veel eelarvet, et see siis vallavalitsusse saata ja sealt volikogusse kinnitamiseks. Samuti saabub ISKE tähtaeg, kui teatud osa peab valmis olema. Homme on ka hariduselu koosolek ning seejärel ka vee ja kanalisatsiooni projekti arutelu. Kolmapäeval osalevad Karinu koosolekul abivallavanem, sotsiaal- ja haridusnõunik ning keskkonnanõunik. Ise olen ISKE koolitusel ja see järel JOL-i infopäeval, kus arutatakse esimese osas teedega seonduvaid küsimusi ning seejärel otsedemokraatiast.
Vahepeal pean valmis saama ka mõned artiklid lehte ja kutsun taas ka kõiki lugejaid kirjutama kui on miskit südamel või muud infot, teavet, kuulutusi. Neljapäevaks palun saata need arendus@jjaani.ee
Neljapäeva õhtune sissekanne ilmselt tuleb reede õhtul, sest neljapäeval-reedel osalen üle-eestilistel kohalike omavalitsusjuhtide talvemängudel, kus üritan Järva-Jaani hea nime eest parima anda. Hoidke natuke pöialt ka.
Ja muide. Reedel saab täis 100 päeva kui olen olnud täisvolitustega vallavanem. Nii et siis võib kritiseerima hakata ja hammaste tagant keele välja võtta.
Kaunist kevade ootust teilegi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar