esmaspäev, 29. märts 2010

Tuleb pikem lugemine

Alates reedest on toimunud päris palju sündmusi ja samuti on mitu põnevat uudist. Kuid nüüd kõigest järgemööda. Reedel toimus JOL-i üldkogu, kus arutati maakondlike haridusürituste rahastamist. Head meelt teeb see, et kõik omavalitsused suutsid siiski lõpuks leida üksmeele ja panustavad 100% ühistegevusele. JOL-i koosoleku kohta saab rohkem infot siit Amblast läksin kiirelt edasi Paide, kus osalesin esimest korda Paide kultuurikeskuse nõukogu koosolekul. Idee on siis teha multifunktsionaalne hoone, kus oleks koos nii kontserdimaja, kultuurikeskus, muusikakool kui ka muud sinna kuuluvad osad nagu muusikariistade pood, kohvik jne. Plaan on ilus ja ideaalis peaks see valmis saama 2014. See tähendab aga tugevat projektitööd ja välisrahastust. Laupäeval oli Järva-Jaani kultuurimaja siginat saginat täis, sest toimus Järva-Jaani pasunakoori ja 5P juubelipidu, mille proovid algasid juba päeval. Ise tegin bändiproovi ja seda koos segakooriga, sest kes veel ei tea, siis sel laupäeval toimub järjekordne J-Jaani Kevadrock, kus Pervertum Debile ja segakoor teevad ühise loo "Kevad on rõve"- tasub tulla kaema. Loomulikult on kogu õhtu vaatamist väärt. Aga tagasi tulles laupäevase kontserdi juurde, siis tegemist oli ikka väga kõrgetasemelise etendusega, mida kahjuks täissaal vaatama polnud tulnud. Erilise mulje jättis loomulikult Lembit Saarsalu, kes koos Margus Kappeliga lihtsalt lummasid ja hoidsid publikut enda muusika haardes. Allpool aga Lembitu sissejuhatus ja väike jupp esimesest loost. Igaljuhul suured tänud kõikidele osalejatele ja korraldajatele.Loodan, et taoline kontsert ei jää mitte viimaseks ja et seda ei pea 5 aastat ootama. Pühapäev oli spordine. Lõuna ajal saime kokku Märt Ibrusega ja anname parima, et kihelkonnapäevadeks on ka Järva-Jaani spordiajalugu kaante vahele talletatud. Sõpruskohtumine Nõmme Kalju III-ga tõi ka meie selleaastased esimesed väravad. Seisuga 3-3 lõppenud mängus lõi kaks väravat Marko Mitt, kes sel aastal on esmakordselt meeste seas mängimas ning ühe värava lõi Martin Põvvat. Hooaja esimene mäng on juba 11. aprillil, kuid kuna lumi alles kestab, siis teeme 3 esimest kodumängu Paide kunstmurul, kuhu ka kõik poolehoidjad on oodatud. Taas on loosis tasuta piletid, sedapuhku U-21 rahvuskoondise mängudele ning samuti on poolajal ehk ühtteist teha-näha. Nii et tulge kohale ja toetage omasid.
Täna oli tihe päev ja aeg lendas. Hommiku poolne oli sisustatud töökoosoleku ja paari kohtumisega.
Põnev uudist tuleb siit!!! Alates homsest on võimalik saada sooja sööki pubis Õlle 31 ja seda kell 11.00-18.00. Loodame ja hoiame pöialt, et Õlle 31-l õnnestub majandamine ja turu soovidele reageerimine paremini kui Sirtsu pubil, kes ka tegelikult ju on ainult ajutiselt kinni. Konkurents on klientidele alati kasuks tulnud. Jõudu ja eks aeg näitab kuidas kellelgi minema hakkab, aga kui homme ei jõua, siis see nädal kindlasti külastan uut söögikohta.
Kell kolm saime kokku Teeme ära talgutega seoses. Ilmselt on Järva-Jaanist 5 objekti tulemas. Karinul tehakse mõisaparki korda, Rammal korrastatakse Roopi Hallimäe mälestusmärgi ümbrust, Kuksemal võetakse ette Kuksema park, Tuve eestvedamisel tehakse töid Tuletõrje ja vanatehnika muuseumikompleksis ning ilmselt on üheks objektiks ka vana raudteetamm, millest saaks vägeva matkaraja teha Viisust Vajanguni.
Hoidke silma peal www.teemeara.ee kodulehel.
Täna kell 18.57 oli meeldiv tõdeda, et lühikese etteteatamise peale oli tulnud mõnikümmend inimest mälestama Lennart Meri`t. Üle Eesti, Ebaverest Kaalini, süüdati täna mälestustuled Lennu-taadu sünniaastapäeva puhul. Meil olid kohal nii noored kui vanad. Ja just noorte osaluse üle on hea meel, sest said ilmselt nemad just palju targemaks. Miks selline kentsakas algusaeg. Tegemist oli täpselt päikese loojumise ajaga ja tegelikult algas üritus kell 19.00, kuid pidasime Lennarti kombest kinni- hilineda mõned minutid.
Homme hommikul olen sõidus ja peale lõunat olen kutsutud eakate esimese kvartali sünnipäevasid tähistama, kuhu ma rõõmsalt lähen. Eelmisel korral kuulsin palju põnevaid lugusid ja ehk seegi korda õnnestub üht-teist kõrva taha panna.
Õhtul kella kuue paiku saame kokku Kareda vallamajas väikse tiimiga ja arutame raudteetammile matkaraja tegemise võlu ja valu.
Kolmapäeval arutame Ambla ja Koeru vallavanematega natuke teemal "olukorrast riigis".
Kolmapäeva õhtul kell 17.30 on kõik Võllaste tulevikust huvitatud inimesed oodatud vallamajja, sest toimub Võllaste detailplaneeringu avalik arutelu.
Neljapäeval aga saab Järva-Jaani vald taas rikkamaks ühe maakonna teenetemedali kavaleri võrra. Kuid kes ja mis, see peaks pressiteatena varsti ilmsiks saama.
Reede on kalendris punane, kuid ilmselt läheb see Kevadrocki ettevalmistamise tähe all. Aga sellest juba neljapäeval.
Ahjaa. Tuletan meelde, et kes soovivad valla lehte oma artiklitega rikastada, siis tehke seda varmalt, sest 5. aprill läheneb.

Väike mõttetera ka teile head lugejad. Olen ise ka ikka seda püüdnud järgida.
Õnnelik olemine on elustiil.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar