neljapäev, 25. veebruar 2010

Maailmameister tuleb külla

See nädal on selline toredalt hakitud. Teisipäev algas vallavalitsuse istungiga, mis sujus kenasti. Peale lõunat toimus Karinu külamajas väike infopäev Kodukandi eestvedamisel. Alguses nii ma arvasin vähemalt. Aga tegelikult oli see hoopis seotud 1. mai Teeme ära talgupäeva tutvustamisega. Kahjuks väga pikalt ei saanud seal osaleda, kuid lubasin, et ka Järva-Jaani pakub välja mõned talgukohad ja ise oleme ka aktiivsed osalema. Hea lugeja võib ka mõned head mõtted välja käia. Üks mõte, mis on päris mitmel inimesel meeles mõlkund, on see, et võiks puhastada ära vana raudteetammi, mis Vodja kandist tuleb. Saaks toreda matkaraja ja miks mitte korraldada järgmisel aastal üks vägev suusaretk seal. Panna mõned pingid ja tähistada peatuste kohad. Hea koostöövõimalus mitme valla vahel.
Teisipäeva õhtul olin aga kutsutud maavanema ja JOL-i esimehe vastuvõtule ning pidulikule kontserdile. Kontsert oli väga tore ja kõrgel tasemel. Aitäh korraldajatele. Eriti vägevaks tegi selle ürituse see, et Tuve Kärnerile omistati seal Järvamaa Vapimärgi kavaleri tiitel ja mitte väheoluline pole ka see, et Tuve kuulutas selle MEIE kõigi teeneks. Meie all mõtles ta Järva-Jaani vallas elavaid toredaid inimesi. Oleme uhked tema ja meie üle.
Vabariigi aastapäev algas kirikus, jätkus vabadussõjas langenute ausamba juures ning lõppes Lõõlas toimunud Järvamaa Kaitseliidu tänuüritusel. Kõik läks kenasti.
Mis puutub minu peetud kõnedesse, siis üritan praktiseerida kõne pidamist, kus mul pole teksti paberil ees. Soovin, et mõtted tuleksid vahetult ja otse. Kuigi võibolla mõni oluline mõte jääb nimodi kahe silma vahele, kuid loodan, et üldjuhul on mõtted ikka jälgitavad. Kas see on õnnestunud või mitte peavad kuulajad ütlema.
Tänane päev sai hoo sisse juba kell 8.30 alanud JAK-i nõukogu koosolekuga Paides. Arutada oli ainult üks teema, kuid see-eest üpriski oluline. Pidime võtma seisukoha Järvamaa Turismiinfokeskuse asukoha suhtes. Lõpuks jäi peale koht, mis asub keskväljakul Kuma fotopoe kõrval. Selle argumentideks olid soodne asukoht, piisavalt suured ruumid ning soodsad tingimused. Variantideks olid veel Raekoda ja Mäo tulevane bussiterminal. Usun, et võtsime õige seisukoha.
Täna toimunud volikogu istung algas riigikogulase Tõnis Kõivu visiidiga, kui rääkis riigi poliitikatest ja Euro tulekust. Lisaks saime küsida erinevaid küsimusi. Positiivne oli kuulda, et poliitiline "katuseraha" on käibelt maas ja projektide rahastamine käib ainult läbi erinevate komisjonide ning raha peaks saama ainult parimad projektid, olenemata esitava valla poliitilisest kallutatusest. Kas see ka tegelikult päris nii on, ei tea. Elame-näeme nagu öeldakse.
Peale seda jätkus volikogu vee- ja kanalisatsiooni teemadel. Käimasoleva projekti seisu käisid tutvustamas Europolise ja OÜ Vetepere esindajad. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis läheb kopp maasse juunis. Selgitati natuke ka vee hinna tõusu tagamaid. Nimelt ei oleks projekt olnud abikõlblik kui tulevikus see projekt poleks iseseisvana toimiv. See tähendab seda, et trasse hooldatakse, vajadusel investeeritakse ning tegelikult peaks osaliselt tagasi tooma ka valla omaosaluse projektis, mis on ca 8 miljonit krooni. Lohutuseks olgu öeldud, et järgmisel aastal vee hinna tõusu ei ole ja edaspidi see peaks jääma suhteliselt stabiilseks.
Volikogus oli ühe põneva teemana üleval info valdade ühinemine. Nimelt moodustas Koeru volikogu täna väikse komisjoni, mis peaks analüüsima ja kaaluma läbi kõik plussid ja miinused, mis kaasnevad Ida-Järvamaa valdade ühinemisega. Sarnase esinduse peaks moodustama ka Kareda, R-Alliku ja meie. Eks vaatame siis kas leiame midagi, mis paneks meid rõõmsalt ühinema või teeme hoopis tihedamat koostööd. Tark ei torma nagu vanemad kolleegid ütlevad.
Homme saamegi kokku Ida ja Põhja-Järva vallavanematega, et arutada erinevaid koostöö võimalusi ja üheks teemaks on sport. Ei ole mõtet igas vallas panna käima 10 spordiringi kui igas on 5 last. Pigem keskenduda teatud aladele ja haarata sinna ka huvilisi naabervaldadest. Nii peaks kõigile parem olema. Hoian kätt pulsil.
Laupäeval on paljud minemas Presidendi matkale, kahjuks ei saa osaleda, kuid soovitan kõigil minna.
Nüüd aga pealkirjas välja hõisatud lause. Nimelt toimub pühapäeval järjekordne "Järva-Jaani sõude-ergomeetrite võistlus", mis on kõigile tasuta. Juhendiga saab tutvuda siin. Et üritust muuta põnevamaks ja ka info mõttes kasulikuks, on külla tulemas alla 23 aastaste kaheksapaadi maailmameister Andrus Sabiin, kes tegeleb ka spetsiaalselt sõude-ergomeetrite rühmatreeningutega. Nii et kõik tulge pange ennast proovile, vorm pole oluline, ning tulge hankige uusi teadmisi. Ise plaanin osaleda segapaaris-sõidus, seda siis kohaliku maailmameistriga.
Kohtumiseni seal või siinpool ekraani.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar