neljapäev, 11. veebruar 2010

Tähelepanuvajadus

Nonii. Esmaspäevasest blogi sissekandest tegi väikse nupu oma veebiväljaandesse ka Järva Teataja ja kommentaarides läks elavaks aruteluks. Osade meelest ajan õiget asja, kuid teiste meelest tahan lihtsalt tähelepanu. Eks seda pea igaüks ise tunnetama. Ise soovin lihtsalt olla avatud ja anda teada mis vallas, minu peas ja mujal toimub.
Teisipäeval oli vallavalitsus ja peale seda käisin, kui JOL-i kultuurivaldkonna esindaja, kultuurinõukojas, kus räägiti maakondlikust laulu- ja tantsupeost, laulukaarest ning lõpuks vesteldi kultuurkapitali maakondliku ekspertgrupiga üles tõusetund probleemidest. Leiti ühine keel.
Õhtune Järva kilb läks meil võrreldes eelmise korraga halvasti, sest meie jaoks olid ikka väga rasked küsimused seekord, kuid teadmisi see eest saime palju. Kas teate näiteks mida tähendab ladinakeelne sõna physis. Tundub lihtne eksole.
Kolmapäeval KENK-i nõukojas võtsime vastu 2010 a eelarve ja tegevuskava ning panime paika uue arengukava koostamise etapid. JOL-is eelarve osas midagi sisuliselt ei muutunud, paika sai ühiste kavatsuste leping Maavalitsusega. Mind otseselt puudutav otsus oli see, et olen nüüd noorte laulu- ja tantsupeo maakondliku komisjoni liige. Ses osas väga võhik ehk ei olegi, vaatamata olematutele laulu ja tantsu annetele, sest eelmisel aastal sai maitsta üldlaulupeo staabivanema rolli.
Täna hommikul vaatasime vallaeelarve uuesti üle ning viisime sisse vajalikud muudatused, mis vahepeal on ilmsiks tulnud.
Peale lõunat aga võtsin suuna talina peale (loe Tallinn) ning saime kokku sõprusvalla Kälviä esindajatega. Kui täpne olla, siis peale sealsest haldusreformi on meil hoopis sõprus-omavalitsusüksuseks Kokkola linnavalitsus, kuhu alla Kälviä nüüdsest kuulub. Kohtumine oli väga tegus ja tore. Panime paika selleaastased plaanid ja leidsime ka muid põnevaid koostöövõimalusi, mille realiseerimine ei ole mitte võimatu. Näiteks turism on valdkond, kus potentsiaali on meil palju. Sel aastal on meie kord neile külla minna ja ka sel teemal said esimesed sammud astutud.
Ahjaa, lõuna ajal oli veel kohtumine vahvate noortega, kes olid erinevatest rakenduskõrgkoolidest. Eelnevalt olid nad gümnaasiumis oma koole tutvustamas käinud. Kahjuks pikaks meie vestlus ei kujunenud, sest järgmine kool juba ootas neid, aga aitümad neile, et läbi astusid.
Homme hommiku poolne läheb jooksvateks tegevusteks ja peale lõunat saame kokku vanade piltide digitaliseerimise huvilistega.
Homme algavad ka R-Alliku talimängud, kust me ainsa välismeeskonnana osa võtame ning loodetavasti me seal päris peksupoisteks ei jää. Homme on bowling ja laupäeval suusatamine, lauamängud, mälumäng jne. Hoidke pöialt.
Ise osalen homme aga taas saalijalgpallimängul, kus tuleb raske lahing Rapla meeskonnaga.
Autohuvilised saavad laupäeval minna jäärajavõistlust nautima nii sõitja kui pealtvaatajana ning matkasõbrad saavad pühapäeval Pitka matkale tulla.
Pitka matkal pööran tähelepanu just J-Jaani ja Kareda piiril toimuvale sündmusele, mis sõbrapäeva puhul on eriti sümboolne. Nimelt on kaks vahvat naabervalda sõlmimas üksteisele sõbraks olemise "lepingu".
Ja ongi sellenädalane tähelepanuvajadus rahuldatud :)
Kaunist nädalavahetust ja lugemiseni esmaspäeval.

1 kommentaar:

  1. Mind puudutas see JT lugu rohkem. Isegi sedavõrd, et võtsin kätte ja toksisin omalt poolt väikese arvamusavalduse Nahkanuia ajaveebi. Link: http://www.nahkanuia.net/?p=1860.

    VastaKustuta