esmaspäev, 18. oktoober 2010

Kas käid kaugel tööl?

Reedel käisin Paides kaugtööteemalisel infopäeval. Olin ainuke Järvamaa omavalitsusjuht, kui välja arvata Paide linnapea avasõnad. Küsimus pealkirjas tähendas seda, et kas oleks mõtet teha Järva-Jaani kaugtöökeskust, kus oleksid töökohad neile, kes muidu iga päev kümneid kilomeetreid sõidavad tööle, kuid töö on ainult laua taga ja arvutiga. Nagu näiteks raamatupidajad, reklaamitegijad, projektikirjutajad jne. Kui teaks, et selliseid oleks, siis võiks mõtet veeretama hakata. Kindlasti oleks alevis selliseid ruume võtta ja tegelikult saaks taoliselt ära kasutada ka külamajade ruume. Ehk siis kui teate selliseid inimesi või on endal asja vastu huvi, siis andke märku.
Laupäeval oli isade ja laste trennis juba kaks isa kohal, nii et varsti on saal täis :) Enne seda, aga käisime Peetris korvpalli mängimas ning saime kodumeeskonna käest sugeda. Pühapäeval oli meeste korvpalli trennis 6 meest kohal ja sai juba mängida ning naiste saalihokis oli üle kümne neiu/daami kohal. Hakkab sujuma.
Täna hommikul oli mul meeldiv kohtuda Helene von Schillinguga, kelle juured siit mailt pärit on. Eelmisel aastal oli Indrek Treufeldtil temaga ka Kahekõne, kuid paraku ei leidnud seda enam ETV arhiivist üles.
Seejärel tavapärane nõupidamine.
Täna toimus meil ka Järva Arengu Partnerite juhatuse koosolek, kus anti ülevaade saabunud projektidest ning arutati järgmise kolme aasta rahastusmudelit. Meiltki projekt esitatud.
Peale seda jõudsin korra ka koolist läbi astuda, kus toimus teine etapp noorte kaasamise projektist "Mosaiik". Enne äratulekut ütlesin Henrikule, Raimole, Ukule ja Margitile, et alla esikoha ei tule kõne allagi ja nii nad selle siis ära tõidki. Tublid.
Sel nädalal on käimas projekt Tagasi Kooli ja ka meie kool osaleb selles, kuigi jah kodulehel seda registreeritud pole. Kolm vilistlast on rääkima minemas ja peagi lähen ise ka.
Homme hommikul osalen Teenuse juhatuse koosolekul, seejärel on külla tulemas ja lasteaia projektile paikvaatlust tegemas EASi esindaja. Peale lõunat on teemadeks ettevõtlusnädal koolis, lauluvõistlus ning õhtul poole kuuest olen noortekeskuses noortele oma tööst rääkimas.
Päris õhtul proovin taas uut ala. Tennist. Ühe korra elus olen proovinud, kuid see oli ka ca 10 a tagasi.
Kolmapäeval alustame JOL-is uuele arenguastmele astumist, millest ka eelmisel nädalal juttu juba oli.
Neljapäeval on haridus- ja kultuurikomisjoni koosolek ning vallavalitsuse istung. Lisaks on Vootelel väike jubileum.
Muide täna täpselt aasta tagasi olime pingsalt arvuti taga, kui ootasime valimistulemusi. Aeg ikka lendab kiirelt küll. Suvel tegime valimisliiduga ka väikse ülevaate meie eesmärkide täitmisest ning loodan, et saan selle varsti ka valimisliidu kodukale üles.
Egas midagi kui ärge lörtsi ja libedaga kihutage ning kainet meelt.

1 kommentaar:

  1. Väga teretulnud mõte on luua kaugtöökeskus. Maal oleks hädasti vaja teha juurde uusi töökohti, et jaguks nii noortele kui vanadele. Oleksin isegi huvitatud kaugtöö tegemisest. (Muidugi mitte telefonimüüki). Konkreetset tegevust praegu ei ole. Nii tore oleks kui midagi leiaks. Kõige parem oleks kui kaugtööd saaks teha kodus.

    VastaKustuta