esmaspäev, 16. mai 2011

Konnu, koigas ja pakib hästi

Vihm on kohal ja põllumehed ilmselt rõõmsad, sest vili on kõikjal kenasti üleval. Loodevatasti tuleb ikka päikest ka. Vihm tuli pauguga ning neljapäevane pikne oli ikka võimas küll ja see oli järjekordseks tõestuseks, et tee mis sa teed, aga looduse vastu ei saa. Amblal ikka läks õnneks küll, et tulekahjule kiirelt jaole saadi.
Reedel käisin Järvamaa Spordiliidu koosolekul ning viin vaikselt ennast nende teemadega kurssi. Seejärel käisin Vargamäe kultuurihiies talgutamas, kus sai pisut puid loobitud ning puud istutatud.
Reede õhtu tegi ka meele rõõmsaks, sest suutsime FC Štrommi jõhkratele mängijatele piisavalt vastu hakata ja võita 2-1. Väravad Taavilt ja Elgarilt. Sel nädalal proovime kodusel Kasekopli staadionil Rakvere Tarvas II meeskonna elu põrguks teha. Pühapäev kell 12.00 broneerige juba ära.
Laupäev oli Järva-Jaani rahvale päris edukas ja tore. Vähemalt niipalju kui tagasisidet olen kuulnud. India filmipäevad olid huvitavad ning rahvast oli kohale tulnud isegi Valgast ja Tallinnast. Kaitseliidu luureretk läks kenasti ja eriti head meelt teeb see, et meie oma noored võitsid vanema vanuserühma arvestuses võistluse ära. Uudis selle kohta SIIN
Muuseumiöö vanatehnika varjupaigas oli ka edukas ja kokku käis üle 200 inimese, mis on päris hea.
Ise käisin poistega Roobade jalgpalliturniiril, kus nooremad poisid tulid 5 meeskonna seas kolmandaks ning vanemad 6 meeskonna seas neljandaks. Tublid olid kõik. Hea uudis jalgpalli rindelt on ka see, et Kaspar Klaus on jäänud silma Paide treeneritele ja saab nüüd mängida Eesti Meistrivõistlusi Paide linnameeskonna all. Eile said ka suure 9-1 võidu juba. Kes tahab ja vaeva näeb, sel on võimalusi kõrgemale püüelda juba noorena. Hea eeskuju teistele.
Laupäeva lõpetas Eurovisioon ja muud mul tähele panna polnud kui ainult see, et Islandi eest oli Koit Toome trumme mängima läinud :)
Pühapäev oli puhkepäev ja käisime perega medaleid võitmas. Nimelt läksime kaema saapaheitmise Eesti meistrivõistlusi ja kuna noori oli vähe, siis osalesid ka Grete-Liis ja Artur. Nüüd võib öelda, et Järva-Jaani on ka sellel alal Eesti tipus, sest mõlemale tuli teine koht.
Tänane päev oli tavapärane esmaspäev, kuid mitte sinine, vaid töine. Hommikul hoogsalt koosolekuga peale ja lõpuni välja koosolekutega. Saime taas kokku piirkonna hariduse teemal, kuid paraku tundub, et uus katse kolmekesi edasi minna on raske, sest Koeru nagu tahaks kambas olla, aga samas ei taha ka, kuid aeg muudkui tiksub. Igaljuhul kindel on see, et sellest sügisest on meil Aravetega ühised õppesuunad olemas ja kõik on oodatud meile õppima, ka Koeru noored ;)
Homme tegeleme natuke kergliiklusteega ja seejärel lähen linna, kus kohtun Arco vara esindajatega, et arutada natuke kinnisvara arendamise võimalusi. Lisaks toon ära EOK kaudu saadud pallid koolile ja ehk saab ka fännisallid kätte, kuid see natuke lahtine veel.
TÄHELEPANU!!! Kes sel aastal tahavad vabatahtlikus rannavalves kaasa lüüa, siis saame homme, teisipäeval, kell 17.00 vallamajas kokku ja arutame kuidas sel aastal seda teha ning ehk on ka uusi vapraid, kellele oleks vaja koolitus organiseerida. Kui homme ei saa tulla, siis andke huvist vähemalt teada.
Kolmapäeval osalen taas tervist edendava asutuse koolitusel ning neljapäeval on Türil seminar "Elu võimalikkusest Südamaal". Saame siis ehk teada selle valemi.
Nii lennuga see nädal minemas ongi.
Ehk olete näinud, et alevisse sissesõitude juurde on ilmunud suured tahvlid ning tõesti-tõesti lüüakse varsti kopp maasse.
Reede juurde tagasi tulles, siis kindlasti mõned märkasid, et blogi sissekannet polnud. See oli mingi üleüldine error, sest ka teiste blogid oli tuksis. Tegelikult oli sissekanne ikka kenasti tehtud.
Aga, et mis pealkiri see selline on täna? Seal on siis need sõnad, mida selle kandi rahvas ei kasuta ja ei tunne, kuid mina, kes pärit Pärnumaalt, kasutab tihti. Konnu on nina koll, koigas on toigas ehk kepp ning lumi pakib hästi ehk sulalumi.
Põnev kuidas 50 km vahega on keelekasutuses sõnu, mida ei teata.
Saigi tänane sissekanne otsa. Olge ikka rõõmsad ja tehke lastele palju kallisid ja musisid :)

2 kommentaari:

  1. Tõenäoliselt Koerust õppima siirdujaid ei ole. Koeru kooli tase on aastaid selles piirkonnas parim. Ja nii palju, kui ma uudistest lugesin, ei ole see mingi geniaalne koolireform, vaid vägisi kokku klopsitud. Ootan huviga,mis õpitulemused teil seal hakkavad olema.

    VastaKustuta
  2. Selge on see, et üleöö midagi muutuma ei hakka ja Koeru on väga head tööd teinud siiani. Aga sõbralik konkurents on ikka alati edasiviiv olnud, juhul kui mõlemad just välja ei sure. Elame-näeme-pingutame.
    Arto

    VastaKustuta