reede, 31. august 2012

189 vs 124

Sel nädalal on palju kõneainet tekitanud meedias avaldatud koolide pingerida, kus on keskmiste lõpueksamite tulemuste põhjal koolid tabelisse pandud. Pingerida ise selline. On positiivne, et selle põhjal on meie kool aastaga tõusnud 10 kohta. Samas kui 189. koht ei anna mingit põhjust rõõmustamiseks. Kui tabelit vaatate, siis märkate kindlasti, et J-Jaani juures on tärn, mis tähendab seda, et tulemuste sisse on arvestatud ka kaugõppeosakonna tulemused. Palusin koolil teha ka eraldi arvestuse ainult päevase õppe kohta. Tuli välja, et siis on meie keskmine tulemus 62,2 ning koht oleks 124. Kohe Paide Ühisgümnaasiumi järel ning maakonnast edestades veel Aravete ning Türi koole. Koerust jääme küll sutsuke maha, kuid vahe on suhteliselt väike. See tähendab seda, et kui ainult eksamitulemusi vaadata, siis ei ole häbeneda midagi. Arenguruumi on muidugi kõvasti, kuid maakoolide kindlast arengupeetusest ei saa juttugi olla.
Samas on muidugi erinevaid arvamusi, et ega lõpueksamid veel kooli kvaliteeti näita, kuid paraku pole paremat mõõdikut veel välja mõeldud. Ei hakka siinkohal rääkima ka sellest, et eliitkooli paremad tulemused on tugevalt seotud sellega, et tänu mainele lähevadki sinna teiste põhikoolide priimused.
Eks igaüks teeb omad järeldused, kuid ise olen küll seda meelt, et J-Jaanist saab hea hariduse, ükspuha mis nurga alt vaadata.
Muid uudiseid ka.
Järgmisel reedel kell 18.00 toimub Järva-Jaanis TSIRKUS ehk Madigani rändtsirkus, mis lähiajal näiteks ka Rakkes ja Koerus esineb, on tulemas ka meile. Asukohaks on Kase tn park ehk kontori juures oleva liumäe ja mänguväljaku vaheline ala. Tulge kindlasti ning levitage ka infot.
Teisipäeval toimunud korteriühistute infopäeval sai mitmel teemal targemaks. Esiteks uue avaneva elektrituru valguses. Praegu veel ühtegi paketti pole kellelgi välja pakkuda, kuid septembri lõpus peaks need järjest avalikuks tulema. Hinna kallinemise osas toodi selline näide, et kuigi elektri hind võib tõusta kuni veerandi võrra, siis koguhinnast teeb see võibolla kuni 10%, sest tarbitav elektrihind on umbes kolmandik koguhinnast. Eks näis mis tegelikult saama hakkab.
Kaugkütte osas rääkis Avoterm, et küttehind praeguste seisudega kallinemas pole, sest kevadega võrreldes on küttehind odavam, kuid näitab taas kallinemise märke. Samas otsivad ka nemad alternatiivseid lahendusi läbi Keskkonnainvesteeringute keskuse ja ka J-Jaani katlamaja renoveerimine biokütuse kasutamiseks on neil plaanis.
Kolmapäeval käisin Rakkes, kus Nordkalk avas uue renoveeritud tehase. Kaks 1989 aastal ehitatud ahju, mis siiani oli kasutuseta, renoveeriti ja tänu sellele on neil võimalus toota säästlikumalt, keskkonnasõbralikumalt ning efektiivsemalt. Kohal oli väga rahvusvaheline seltskond. Koos Margusega õnnitlesime neid suure tööväidu puhul ning tuletasime meelde, et peale oluliste klientide on oluline ka toormaterjal. Kingiks viisime Pitka raamatu, et näidata kui olulised mehed meie mailt pärit on, Metsla raamatu, et kui neil on plaanis uuringuid teha, siis oleks ka kogu ajalooline taust neil olemas ja saaksid seda arvesse võtta ning Kubja ürditee, et näidata kui lähedal neile tehakse hoopis teistsugust tootmist. Koostöö jätkub ja lähiajal on plaanis kokku saada ja rääkida täpsemalt sellest.
Eile tegime koosoleku, kus mõtlesime Järva-Jaani puhkemajanduse objektide üle. Et kus ja kas oleks vajalik teha täiendavaid töid, et siit läbisõitev turist ja ka kohalik inimene tunneks ennast hästi ja oleks võimalus loodust nautida. Telkimisplatsid, piknikukohad jne. Mõned mõtted said kirja, kuid head mõtted on oodatud kogu vallarahvalt.
Peale lõunat tegin Arletiga väikse rattasõidu, et tutvustada talle raudteetammi. Ise ma samuti polnud Tamsalu poole sõites Jalgsema teest edasi läinud, kuid endalegi üllatuseks pääses sealt kuni Jootme teeni välja. Ühesõnaga on J-Jaani osas seis väga hea ja tööd jätkuvad selle nimel, et kogu ulatuses trass ikkagi kaardile saada.
Täna teeme väikse arutelu, et kuidas sel aastal valla sünnipäeva tähistada. Lisaks saan kokku Swedpanga esindajatega. Samuti on plaan taas korralikult tööle panna Vanade Piltide projekt ning ses osas saan Nahkanuia Markoga kokku.
Homme osalen huvitaval üritusel. Nimelt toimub Väätsal heategevuslik jalgpallimäng, kus Väätsa valla võistkond kohtub Eesti Jalgpalliliidua, kuhu kuulub ka näiteks Tarmo Rüütli. Kuna osad tegelinskid ei saavat tulla, siis pakuti mulle ka kohta ja võtsin selle vastu. Nii, et kel mahti ja aega, siis kell 14.00 Väätsale. Samal ajal on Paides Kuma raadio sünnipäev ja ka Starmani vutipidu, nii et seal kandis saab päeva kenasti ära sisustada. Kuma Raadio rock-afterpartyl teeme ka oma bändiga väikse ülesastumise, nii et 00.00 kohtume Kultuurikeskuse keldris.
Pühapäeval tulge kõik kell 12.00 Kasekoplisse, sest Lasnamäe Ajaxi mehed tahavad hirmsasti võita meid, aga me ju ei lase. Tulge appi.
Uus nädal algab kohe gümnaasiumi avaaktusega ning eks pöörded tõmmatakse korralikult käima, sest juba vaja tegelema hakata ka eelarvega ja üldse uue aasta planeerimisega.
Ja tänase päeva puhul ka palju õnne Lasteaiale, kellel on sünnipäev taas.

4 kommentaari:

  1. Üks huvitav ettepanek,kuna meil on korrusmajade vahel ilus raudteehekk,siis võiks seal olla ka mõni pikknikulats.Saaksid ka korteri inimesed,vahest grillimas käia.

    VastaKustuta
  2. misasi? pikk ..... lats?

    VastaKustuta
  3. Olgu,vea parandus MÕNED PIKNIKUKOHAD.:)

    VastaKustuta
  4. Mitme inimese põhjal see keskmine võeti, kui kaugõpe maha arvestati? Kui alles jäi kaks õpilast siis keskmise võtmine näitab mitte midagi usutavat.

    VastaKustuta