esmaspäev, 3. september 2012

Lugemine

Septembrikuus, kõik on.... Jah, taas on uus hooaeg lahti läinud. Kultuurimajas toimunud aktusel kutsuti mind oodatust varem lavale. Nimelt on kool seda meelt, et olen kooli sõber ning kinkis "Tegija" kruusi. Päris kenake üllatus oli. Hiljem sain ikka sõna ka ja rääkisin mõningatest mõtetest ning edastasin sõnumi, et loll on loll olla. Lisaks andsin abiturentidele ühe lubaduse ning loodan, et mul tuleb see ka ellu viia. Jõudu neile. Lõpuks soovisin, et kogu kool oleks tubaka ja energiajoogivaba. Nüüd mõtlen, et ehk oleks pidanud ka alkoholi ja narkootikume mainima, kuid see on niigi ilmselge.
Kooli õpilasring hakkab täismahus juba homsest peale, mitte oktoobris, ja arvan, et arvestades märga sügist on see väga õige otsus.
Märgiti ära ka kooli töötajaid, kellel täitub juubeliaasta. Tiiu Adleril täitub 45 aastat ja arvestades tema vitaalsust ning energiat, siis tundub, et ta on koolis sünnist saati töötanud. Talle ja teistele koolitöötajatele jõudu-jäksu ning kõikidele õpilastele soovin suurt teadmistejanu.
Minnes tagasi eelmisesse nädalasse, siis võib-olla olete märganud mingeid poste, kus on peal mingi kiri ja ilmelik märk (QR kood). Tegemist on Järva-Jaani Gümnaasiumi ja Ökokrati ühisprojektiga, millega tähistatakse ära 40 erinevat objekti ning millest kokku tuleb üks hariv õpperada. Selles ilmselt kuuleme lähiajal veel ning päris valmis peaks see oktoobris saama.
Vanade piltide kogumisega hakkame taas aktiivsemalt tööle ja proovime pildid panna uude keskkonda, mis enam pole blogitaoline. Projekti kaudu tehti kodulehel täiesti uus platvorm, kuid aadress on endiselt www.vanadpildid.net Kel veel vähegi pilte on, mis on tehtud enne 50-ndaid ja teate ka mis pildil toimub, siis andke märku.
Reede pealelõunal sain kõne kolme valla ühisprojekti elluviijatelt, et oleks vaja pühapäevaks Raama künnapuu (Ramma külas, kuid nimi ongi Raama) ümbrus korda teha. Teadsin, kus see puu asub, kuid kedagi sinna nii kiiresti sebida kohe ei osanud ning siis mõtlesin, et värskendan ka oma mälu ning ühendan huvitava kasulikuga. Võtsin trimmeri ja kirve ühes ning tulemus sai selline nagu pildil. Loodetavasti saab puu peagi ka korralikult viidastatud, sest tegemist on tõelise väärtusega, mida tasub kõigil näha. Jõudu ja energiat saab sealt ka.
Laupäeval toimus Väätsal siis heategevuslik jalgpallilahing ning Eesti koondise vorm on lõpuks ka minu seljas olnud. Päris uhke tunne oli. Lisaks särgi kandmisele suutsin olla ka natuke kasulik. Lõin avavärava ning hiljem lisasin veel ühe. Ürituse kohta võib järelinfot lugeda Õhtulehest või Jalka liidu kodukalt.
Samal ajal toimus ka Kuma Raadio sünnipäev, kuid kahjuks ilmaga olid läbirääkimised vist ummikusse läinud ja sant oli see küll. Kuma Raadio afterpartyl, mis toimus kultuurikeskuse all, ei olnud publikuga just kiita. Esimese esineja suutis publik vastu pidada, õigemini neid vist tuldigi kuulama, aga meie ajaks oli plats puhas ja kui me tavaliselt oleme olnud jahutusbänd, siis seekord polnud kedagi jahutadagi. Omamoodi kogemus seegi, kuid enam ei tahaks. Kuma kodukal on pilte tervest päevast.
Eilne jalkamäng Kasekas oli tõusude ja mõõnadega, kuid lõppes siiski mõõnaga. Jäime 0-2 taha, kuid suutsime siis Taavi kahest ja Elgari ühest väravast ette minna, kuid lõpuks jõud rauges ning tuli vastu võtta korralik kaotus. Hooaja lõpuni on jäänud veel 5 mängu. Tuleb jalad kõhu alt välja võtta. Mängust pilte näevad Facebooki kontoomanikud SIIT. Aitäh taas rohkearvulisele publikule ning loodetavasti on järgmine kord meid veelgi rohkem.
Tänane päev algas siis juba kirjeldatud aktusega. Jätkus sügishooaja esimese töökoosolekuga ning edasi sain kokku kehalise kasvatuse õpetajaga, kes on sel aastal ka maadlustreener. Nii et kellel maadluspisik sees, siis sel kolmapäeval juba esimene trenn kell 15.30 võimlas. Viktor Mets hakkab peagi ka jalgpallitreeninguid tegema ning kuni oktoobri lõpuni teeb ta neid kord nädalas Kasekoplis. Esimene trenn on 18. septembril- I-V klass kell 15.00 ning 16.15-17.45 vanemad poisid. Edasi hakkavad trennid olema ikka kaks korda nädalas ja võimlas.
Täna sain kokku Tene Metsmaga, kellest saab järgmisest nädalast Noorteka uus juhendaja ning alates esmaspäevast on uksed taas avatud. Tutvumisõhtu noortega ning muud tegevused on tulemas. Noored, hoidke silmad-kõrvad lahti ja olge aktiivsed.
Homme on nii öelda töökoosolek koolis ja muidu jooksvad teemad.
Kolmapäev algab JOL-i eestseisusega ning jätkub Karinu koosolekuga kell 11.
Neljapäev algab Teenuse juhatuse koosolekuga, kus arutame hetkeseisu ning tõusetunud küsimusi.
Aitäh kui viitsisid lõpuni lugeda. Kaunist nädalat Sulle!

2 kommentaari:

  1. On väga hea, et koolibuss hakkab liikuma juba kooli alguses. Kuigi tegelikult võiks leida võimaluse, et buss lapsed peale tunde ka koju viiks. Pole just meeldiv, kui lapsed märjana koju jõuavad, kus neid ei oota ka ees soe tuba. Enamusel lastest ikkagi pole vanematel selliseid töökohti, et neid autoga keset päeva transportida või kodus sooja toaga ees oodata. Võiks ju leida võimaluse see asi kuidagi ära korraldada. Kõik lapsed ei ela alevis või Karinul, kuhu juba niigi liinibuss liigub. Tundide erinev pikkus ei tohiks ka probleem olla, sest nüüd, kui noortekas taas avatud, saavad lapsed seal ooteaega lühendada. NB!Tene Metsma on Noortekeskusesse suurepärane valik. Edu ja õnne talle!

    VastaKustuta
  2. Väga positiivne ja tore kõne kooliaktusel, nii peabki !
    (vaatamata halvale ilmale)
    LOLL ON TÕESTI LOLL OLLA !
    Edu ja energiat !

    VastaKustuta