esmaspäev, 10. september 2012

Astuge ringi

Reedel toimunud tsirkuse-etendus läks minu meelest täitsa korda. Seda mõlemat pidi. Esiteks jäi publik rahule või vähemalt need kellega ma rääkinud olen ja ise samuti ning teiseks oli meid piisavalt, et ka tsirkus ise jäi rahule, mis annab lootust, et sarnaseid visiite võib ka tulevikus toimuda. Kui vahel on tsirkuse-etendused sellised, kus hea harjutamisega võiks isegi pooled trikid ära teha, siis seekord oli ohoo-efekte küllaga.
Laupäeval saime Tallinnas jalgpallis valusa kaotuse. Kuna mitu põhimeest oli ära, siis ei suutnud tempoga kaasa minna ning vastuseta väravaid kogunes tükki viis. Kuid samas on hea meel, et noored mängumehed said kogemusi kamaluga. Sel pühapäeval aga siis kõik taas Kasekoplisse. Kell 12.00 paluks trummide ja pasunatega kohal olla.
Eile oli puhtalt puhkepäevane tööpäev kui sai korralikult rassida.
Täna hakkas hommik tempoga peale ja nii läks õhtuni välja. Hommikune nõupidamine ning seejärel sain kokku noorteklubi juhi Andreasega, kes on välismaamaalt tagasi ning taas valmis kohalikku elu edendama. Noorteklubi suusaradade masina projekt sai vunki juurde ja loodetavasti saame rahad kiirelt liikuma.
Seejärel oli hää meel osaleda koolis õpetaja Tiiu Adleri juubelivahetunnil. Seda enam, et ta on mulle ka ühel aastal tundi andnud. Peale lõunat oli JAP-i juhatus. Põhiteemaks oli 2013. aasta taotlusvoor. Praeguseks on teada, et avatakse kolm meedet neljast ning summad on väiksemad kui varasemal ajal, kuid sellest juba varsti lähemalt, sest infopäevad on novembris algamas. Ühe huvitava teemana oli arutluse all KETT ehk Kesk-Eesti Toodangu Turg. 12.-14. oktoobrini on Ülemiste keskuses võimalik Järvamaa tootjatel või turismiettevõtjatel või teistel organisatsioonidel endale reklaami teha ning ennast näidata päälinna rahvale. Kellel veel huvi on, siis kiirelt saab veel reele. Meie asja aitab vedada Urmas Jõgi ning tema kaudu saab ka kõige paremat infi. Mõtlen ja vaagin, et kas ja kuidas oleks Järva-Jaani vallal kui mõnusal elukohal, kõige parem sinna välja minna. Ideid nagu oleks, vaja ära teostada. Kui häid ettepanekuid on, siis andke ka teada.
Seejärel käisin Päevakeskuses, sest naisettevõtluse koolitus hakkas päriselt peale. See, mis kevadel ääri-veeri alustatud sai on saamas reaalsuseks ehk ca 8-10 naist on Järva-Jaani vallas indu täis, et ise enda elu ja tegemiste üle kontroll haarata. Loodame, et on ka lõpetajaid paras hulk ning on ka ettevõtteid juurde tulemas. Igaljuhul väga positiivne. Jõudu ja head närvi.
Ning seejärel käisin noortekas, kus Tene oli ennast juba kenasti sisse säädnud. Igas toas käis tegevus ja elu kees. Väga vahva. Loodan, et noored mõistavad asju hoida ja aitavad oma mõtetega keskusel veelgi edasi areneda. Igaljuhul esmaspäevast reedeni 13.00-19.00 on noortekas taas avatud.
Täna sai mu inglise keele kursus poole peale, mis on eelduseks oktoobris toimuvale jalgpallikoolitusele. Tulles sealt tagasi on projektis kohustusena sees uusi teadmisi edasi anda ka teistele treeneritele, nii et projektist on laiem kasu. Sellele koolitusele lähen loomulikult puhkuse raames.
Homme saan kokku Heliga, et huviringide ja trennide plaan paika panna. Kultuurimaja on omad ringid juba ritta saanud ning nendega on võimalik tutvuda SIIN. On kuhu minna, nii et andke aga minna.
Homme toimub ka vallavalitsuse istung, mille päevakord on päris pikk, sest lisaks tavateemadele on reas ka hulk volikogu eelnõusid. Volikogu istung toimub viimasel neljapäeval ja lõpliku päevakorraga on võimalik tutvuda valla kodulehel nädalakava rubriigi all (istungi nädalal siis ikka).
Valla kodulehelt saab veel huvitavaid asju lugeda. Näiteks sai paika ka valla 21. aastapäeva üritused, kus tegevusi ja üritusi küll vast mitte igale maitsele, aga päris mitmele kindlasti.
Kolmapäeval on JOL-i juhatus ja seejärel Paide Haigla uue haiglahoone avamine. Seejärel külastavad valda Moldova inimesed, kes on Eestisse tulnud Naabrivalve tegevusega tutvuma. Üheks sektoriks on valitud Tuve eestveetud piirkond. Kuna siia nad juba tulemas on, siis tutvustame neile natuke ka valda ja kes teab, võibolla saame uue sõprusvalla hoopis Moldovast.
Nädalalõpp on esialgu märkmikus hõre, kuid ajalugu näitab, et see nii lihtsalt tavaliselt ei lähe.
Ühe teemana oli eelmisel nädalal üleval Koeru muusikakool. Teatavasti toetab vald seal käivad õpilasi, vastavalt oma korrale, 80 euroga kuus. Meil on üheltpoolt hea meel kui lapsed sinna saavad ja harivad ennast, kuid teiselt pool on halb see kui seda tehakse ilma valda teatamata ja meid pannakse justkui sundseisu, aga eelarve paneb omad piirangud. Selleks aastaks on see segadus õnnelikult lahendatud. Head lapsevanemad, kui teil on plaan laps panna muusikakooli, siis andke sellest valda kindlasti varakult teada, sest aastased summad ei ole mitte väikesed ning hoobilt ei ole neid lihtne leida, kuid varakult planeerides oleme kahe käega laste mitmekülgse arnegu pooldajad.
Olgu nii siis, tänaseks finito

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar