reede, 2. november 2012

JJaani TV

Kuna eile olin Vändra metsade vahel, siis jäi sissekanne ära. Nüüd paras aeg paar sõna arvutile panna.
Teisipäeval käisin Tallinnas, et Kredexiga leping sõlmida elektriautode kiirlaadija paigaldamiseks. Ja kui tagasi jõudsin, siis oh imet, laadija oligi paigas juba. Tänaseks on esimesed laadimised ka juba tehtud, nii et toimib. Testperioodil on laadimine tasuta, nii et Elmud (siniste sotsautode nimeks siis ELMO) võivad suuna meile julgelt võtta.

Kolmapäeval JOL-i eestseisuses oli teemaks järgmise nädala juhatuse päevakord. Üks punktidest oli ka Kiisleri kirjale vastamine omavalitsuskorralduse muutmise osas. Tagasisidet oli paraku andnud ainult Järva-Jaani vallavolikogu. Vaatasin, et teema on kuum ka mujal. Valgamaal olid omavalitsused päris kriitilised. Koolitusel oli ka üks põhiteemadeks haldusreform, sest see ju üks võimalik strateegia, kuid lõpliku vastuseni me ei jõudnud. Küll on viimasel ajal taas päevakorrale tulnud, et Paide linn ei taha oma nime kaotada ja seepärast ind vähenenud. Siinkohal soovitus Paide võimule. Võtke Rootsist eeskuju, seal on pealinn Stockholm tegelikult vald. Lugege ise. See muidugi ei tähenda, et ma pooldaks liitumist. Liitumist hakkan pooldama alles siis, kui sellest Järva-Jaani valla elanik ka võidab.

Koolitusest veel rääkides, siis see oli päris huvitav. Kuigi päevad olid väsitavad, siis suutis koolitaja meid ohjes hoida ning ajutööd sai kõvasti tehtud. Osadel puhkudel võis ka loominguliselt läheneda ja nii tegin kiirelt ühe luuletuse haldusreformi teemal. Siin ta on.


Järvamaa missioon on kus?
Ja kas visioonigi on vaja?
Mis on meie unistus?
Kes teed meil sinna rajab?

Rahvas siin on õnnelik
Ja muudkui tuleb juurde
Üks ainus küsimus, va imelik
Kas väiksesse või suurde?

Kolmapäeva juurde tagasi. Kriisikomisjonide koolitusel sai ettepanek tehtud, et päästeamet võiks kohaliku meeskonna juhti ehk vallavanemat ka teavitada kui sündmus on näiteks II astmega. Et ei juhtuks nii, et ajakirjanik küsib, et mis juhtus, kuid endal pole infot toimunu kohta. Ja mõningatel puhkudel saaks ehk ka kiiremini abi pakkuda. Teemaks oli ka teavitamine ja KOV-ide põhiülesanded erinevates olukordades. Kerkis üles ka küsimus, et kuidas on võimalik nutitelefoni omanikul helistada juhul kui ta on olnud avariis, käsi on verine ja tahaks abi kutsuda. Klahvilukku lahti ei saa ja ongi jama. Äkki olen ma midagi maha maganud ja lahmin niisama, kuid probleem on olemas. Ei tea palju selliseid juhtumeid olnud on juba, kus tänu telefoni nutikusele helistada ei saa?

Tänane päev algas siis koolitusega ning seejärel osalesin paar tundi ka Paide kultuurikeskuse arengukava koostamisel. Töö käib ja tegelikult on hetkeolukord päris hea, kust edasi minna. 
Peale seda käisime Tuvet õnnitlemas kena ümmarguse juubeli puhul ning õhtu naelaks kujunes Rait Õunapuu etenduses Aabitsa Kukk. Saal oli rahvast täis ja lõpuks tõusti püsti, et tänada ilusa monoloogi eest. Kuigi etendus oli koomiline, siis tegelikult oli see pigem ühe inimese tragöödia, millest inimene ise aru ei saa. Lõpp oli muidugi lahe kui näitleja nii öelda magama jäi. Saal läks sahisema vaikselt, et kas peab plaksutama või ei, kuid siis ikka lõpuks jagati välja, et peab jah. Igaljuhul suured tänud Raidile ja esimene talent on kodus nähtud. Ootame järgmist üritust, mille reklaam siin kõrvalgi juba ilutseb.

Tänase sissekande pealkiri on JJaani TV ja seda seetõttu, et lõin Järva-Jaani TV kanali, mida soovin katsetada volikogude ülekandmiseks ning võibolla ka muudel puhkudel nagu üritused ja võistlused, kuid miks mitte ka erisaated ja uudised. Kui testid õnnestuvad siis annan ka siin peagi lingi, et saaksite järele proovida ja olla ka kursis volikogu tegevusega. Muide. Sain teada, et paljud inimesed ei teagi, et volikogude istungid on avalikud ehk iga inimene võib seda vaatama tulla ka kohapeale. 

Meediast veel niipalju, et kes ei kuulnud eelmisel nädalal Kuma raadiost reisisaadet, kus käisin Inglismaa reisust rääkimas, siis nüüd on see Kuma kodukal järelkuulatav. Seda siis SIIT

Korra vist enne juba olen maininud aga nüüd juba täpsemalt. Nimelt järgmisel nädalal olen kutsutud konverentsile "Omamoodne valitsemine" esinema ja rääkima oma blogindusest. Kel mahti, siis tulge ka. Kava ja kõik teised esinejad SIIT

Homme siis võimlasse sangpommareid ergutama ja muidu töiseid kohustusi nädalavahetus ei too.

Ilusat nädalavahetust! 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar