reede, 30. november 2012

Volikogu live

Täna oli see ajalooline päev kui Järva-Jaani vallavolikogu istungist tegime otseülekande. Küll pean möönma, et mitte kõige õnnestunuma, sest heliga olid suured probleemid. Proovisin küll mikrofoni oma arvutile külge pookida, kuid ei õnnestunud. Rüperaali sisemise mikrofoniga oli kuulda olnud ainult arvuti lähedal olnud isikuid ehk mind ja Reeta. Loodetavasti saame veast järgmiseks korraks lahti. Üldiselt läks volikogu hästi. Näiteks läheb taas enampakkumisele vana kaalumaja Orinas ning ka kaks garaažiboksi Võimla tee ääres. Peagi ilmuvad kuulutused, hoidke silma peal. Soovime taotleda riigilt munitsipaalomandisse mõned teeäärsed lõigud kergliiklustee ehitamiseks. Samuti muudeti MTÜ-de toetuse taotlemise korda, algatati valla põhimääruse muutmine seoses eelarvestrateegia kohustusega, muudeti Avatud Noortekeskuse põhimäärust ning kuulati alaliste komisjonide aruandeid. Ka JOL-i tegevus vaadati läbi ning muudatusettepanekuid ei tehtud. Et täpsemalt teada, siis külastage raamatukogu ning tutvuge istungi materjalidega. Infopunktide osas andsime volikogule üle tasakaalus eelarve, rääkisin elektri riigihankest, uuest ÜVK projektist ning sellest kuidas Piibe Maantee Arendusel läheb.

Täna oli meil hommikul ka erakorraline vallavalitsuse istung ning kuulutasime välja konkursi OÜ Järva-Jaani Teenuse juhatuse liikme leidmiseks, kellega siis sõlmida teenistusleping ning kes hakkaks ettevõtet juhtima. Kuulutus ise siin samas. Soovime saada avaldust koos CV ning lühikese nägemusega ettevõtte tulevikust. Levitage infot. Tähtaeg on 14. detsember. Kuna detsembris justkui tegevjuhti pole, siis oleme jaganud juhatuse liikme Allar Arusalu ning abivallavanem Uku Talvikuga ja minu vahel ülesanded ära. Loodan, et väga probleeme ei teki, kuid kui tekivad, siis katsume lahendada parimal võimalikul moel.


Eile ja üleeile käisime siis uue Avaliku Teenistuse Seaduse koolitusel, mis 1. aprillist jõustub. Päris huvitav. Nimelt on seaduses vallavanemad ja linnapead kuhugi õhku rippuma jäetud. Ei ole nad ametnikud ega teenistujad ega töötajad, kuid asutuse juhid nagu ikka oleks. Soovitati justkui volikogul teha lepingud vallavanematega, kus kõik oleks täpselt kirja pandud. Oh jah, neid probleeme oli seal veel küllaga. Kokkuvõttes on nii, et Lang algatas kunagi seaduse, millega ametnikke jääks kõvasti vähemaks, kuid sisuliselt ei muutu midagi, peale selle, et ametnike puhkuseid ja lisatasusid vähendatakse ning paljud ametnikud hakkavad olema töölepinguga tööl. Ilmselt ametnikud tahaksidki saada töölepingu peale, sest ainus eelis tavatöötajaga on see, et neil on õigus riiklikule matusele. Või no umbes sinna kanti. Loodan, et mõni uuriv ajakirjanik võtab selle teema tõsiselt üles, sest vastuseta küsimusi on selle seaduse juures veel küll ja küll (näiteks kuidas väikses vallas saab vallavanem täita mingit ülesannet, mida peaks tegema ametnik või mis puhkus talle kehtib, sest mingit alust ei ole jne jne).

Täna kahjuks jah Kodanikuühiskonna konverentsile ei jõudnud, kuid usun, et oli huvitav. Homme on Järvamaa Spordiliidu juhatus ja edasi JOL-i juhatus. Laupäeval osaleme jalkameeskonnaga Paides Viktor Metsa turniiril, kust otse lähen tantsuretkele Võrru. Kel mahti, siis minge laupäeval päevakeskusesse keraamikat tegema, päris huvitav on kindlasti. Kuulutus oli eelmine sissekanne. Pühapäeval kell 16.00 toimub iga-aastane advendiküünalde süütamine kiriku kõrval pargis ja seal siis saab esimest korda kuulda ka kiriku noortekoori. Tulge kohale ja võtke küünal kaasa, et tuli ka oma koda soojendama viia.

Lumi tuli taas säuhti maha ja traktoritel tööd küll. Loodan, et valite õiged sõidukiirused ning jõuate alati kenasti sihtkohta. Hetkel side lõpp ning kuulmiseni peagi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar