reede, 25. oktoober 2013

Seminariguru

Peale valimisi üritan nüüd taas traditsioonilisse rütmi saada ehk siis kaks kannet nädalas.

Eelmises sissekandes jätsin täiesti mainimata selle, et laupäevane ENTRUM-i mentorite koolitus-seminar oli väga hea ja sealt jäi meelde lause- "Ära ole kriipsunägu, sest muidu hammustab sind koer tagumikust". Ja nii ongi, tehkem natuke rõõmsamad näod pähe ja ka teised on Su ümber positiivsemad.

Nüüd selle nädala juurde. Teisipäevases vallavalitsuses otsustasime lisaks muudele asjadele ka teha kaks eraldust reservfondist. Nimelt saab peagi päevakeskuse keldris olema keraamikatuba, kuhu on Leader projektiga saadud keraamikaahi ning nüüd oli vaja ka tavalist ahju, et niiskele ruumile sooja sisse saaks. Saab olema. Igaljuhul ise soovin ka juba seal kätt proovida. Teine eraldus oli dr Lembit Kuhlbergi mälestuspingi soetamiseks, mille soovime avada tema sünniaastapäeva puhul 26. novembril. Avamisest anname kindlasti ka teada.

Kolmapäeval oli Järvamaa Spordiliidu juhatus, mis kestis peaaegu 3 tundi. Tähtsamate teemadena olid noorsportlaste stipendiumid ning uue töötaja tööle võtmine, millest ka JT tegi omad uudisnupud. Novembris tuleb kokku ka esimene spordi ümarlaud ning usun, et spordielu maakonnas läheb ainult ülesmäge.

Täna käisin Sotsiaalministeeriumi seminaril, kus sain kuulda ka ise mõnda ettekannet ning rääkisin siis teemal Tervisemõjude analüüsi võimalused erinevate otsuste langetamisel. Andsin ülevaate Järva-Jaani valla ning maakonna erinevatest tegevustest ning ka terviseprofiili rollist seal ning tundus, et kuulajad jäid rahule. Ise jäin küll, kuigi ega väga analüüse pole võimalik teha ning enamus otsuseid tehakse ikka sellise sotsiaalse närvi pealt ja kõhutunde järgi. Põhiline on siiski teadlik tegelemine ning probleemid ennetamine või märkamine varajases staadiumis. Varsti peaks mu ettekanne ka kuskil saadaval olema.

Seejärel sain natuke osaleda järgmise aasta suure laulu- ja tantsupeo tutvustaval üritusel, mis toimus KUMU-s. Hää meel on näha seal endist kursavenda Steni toimetamas, jõudu ja jaksu. Meie tantsu-Ülle oli ka rõõmsalt kohal.
Kultuuriga ka jätkasin tänast õhtut. Uus Eesti film Kertu tõi Järva-Jaani kultuurimaja rahvast täis. Silma järgi üle saja inimese oli kindlasti kohal ning nende seas ka naabervaldade rahvast ning ca kümme inimest isegi Paidest. Film oli tõsine, sügav ja hea ning suvine investeering uude projektorisse on juba praeguseks kuhjaga ära tasunud. Järgmisel nädalal siis multikas.

Homme lähen taas nn "linna". Tallinn mulle kohe kuidagi ei meeldi, aga näed vahel peab kohe mitu päeva järjest käima ning kui on üllal eesmärgil, siis teen seda tegelikult ikka hea meelega. Mind kutsuti Toompea kanti ühele õpetajate inspiratsiooniseminarile rääkima blogindusest ning teen seda juba sissetöötatud rütmis koos Keila valla PR-mehe Valdur Vachtiga. Loodan, et on ikka kellelegi kasu ja avab natuke silmi.

Nädalavahetusel tulemas siis suur Kultuurimaja üritus, kui 24 h järjest toimub möll. Plaan ka ikka sealt osa võtta.

Tänaseks info lõpp ning kuulmiseni uuel nädalal, kuid võibolla ka varem. Olge rõõmsad.

5 kommentaari:

  1. Väga meeldiv otsus dr.Lembit Kuhlbergile mälestuspink paigaldada.

    VastaKustuta
  2. See blogimine on Sul jube hea värk :) Saavad kaugelt kandi inimesed ka koduvalla tegemistega kursis olla. Tunne nagu polekski kaugel... Tuleks shnitti võtta :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hää kui ikka keegi loeb ja kasu ikka on. Shnitti võib ikka võtta :)

      Kustuta
  3. Keraamikatuba? Väga tore ettevõtmine! Natuke täpsemalt, kes, millised plaanid, kellele?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervist. Taotlejaks oli Järva-Jaani Päevakeskuses toimetav MTÜ Jaanilaia ning seal toimekad naised eesotsas Ines Kurvitsaga tegelevad selle asjaga. Lisaks ka ETNA aktiivsed naised eesotsas Alli ja Iviga. Plaanide osas tasubki nende poolde pöörduda. Kui kontakte vaja, siis võib mulle kirjutada. Arto

      Kustuta