kolmapäev, 12. märts 2014

DISC, JAP, KENK

Enam kui nädal on lühilõikudest möödas ja taas on aeg midagi tummisemat kirja panna.

Eelmise nädala teisipäev oli vastlapäev, kuid tavalisest vastlapäevast oli asi kaugel. Lund polnud, liugu ei lastud, vähemalt kelguga. Samas vastlakukleid sai söödud küll. Järva-Jaanis toimunud lasteaedade talimängud läksid ka kenasti. Ütlesin avasõnadeks paar sõna, kuid päris avanoodid lasin teha kevadlinnul, kes õigel ajal noka lahti tegi. Talvemängud läksid kenasti ja loodan, et külas käinud 17 lasteaeda jäid samuti rahule.

Vallavalitsuses oligi aravatult põhiteema jäätmed ja neid ikka jagus. Küll osalisi vabastusi, küll ühismahuteid. Hea kui vähemalt tänu jäätmetele naabrid koostööd teevad.

Kolmapäevasel infopäeval, kus politsei ja päästeamet infot andsid oli Järva-Jaani igatepidi pildis. Seda siis eelmise aasta numbreid vaadates. Positiivse poole pealt muidugi see, et meil on tublid abipolitseinikud ja tublid vabatahtlikud päästjad. Negatiivse poole pealt see, et meie vallas toimusid eelmise aasta ainuke  tulesurm ja ainuke tapmine. Loodame, et sel aastal jääb maakond ses osas nulli peale. Peagi on toimumas uute abipolitseinike koolitus ja võib juhtuda, et kolmandik omavalitsusjuhtidest asub ka sellesse "ametisse". Elame-näeme.

Neljapäeva õhtul vastu reedet toimub Järva-Jaani alevis ÖÖ KEAT ehk võistkondlik seiklusmäng, kus läbi mitme tunni tuleb täita erinevaid ülesandeid ning eelmisel nädalal oligi ses osas meil töökoosolek. Ise viin ka üht tegevust läbi, kuid koha ja sisu jätan veel saladuseks, sest äkki osalejad juhtuvad ka lugema.

Neljapäeval-reedel toimus Viljandis JOL-i koostöökoolitus, kus põhiteemaks oli Arengulepe ja sinna muudatuste tegemine. Võibolla oleks õigem öelda, et tegelesime olulise ja mõõdetavate ning ülemaakondlike teemade sõelumisega, mille käigus jäi meil mitmekümnest lehest alles vaid kolm lehte. 4. aprillil arutatakse teemat edasi. Peale arutelude käisime külastamas Viljandi uut riigigümnaasiumi, mis ca 6 miljoniga ehitati. Vägev oli küll ja akadeemilist õhkkonda oli tunda. Kogu õppekeskond oli avar ja sisustus kaasaegne. Õppes on kasutusel paaristunnid nagu ülikoolis ja valikus oli kuus suunda. Kui Paidesse midagi sellist tuleks, siis väga süda ei valutaks meie gümnaasiumi pärast, kuid hetkel kus Paidesse rajatava riigigümnaasiumi eelarve peaks olema pea kaks korda väiksem, siis usk nii suur paraku pole. Loodan, et eksin ja lõpuks saab maakond ka väärika hoone, kuid kuidas ja kuhu, oleme ootel.
Koostöökoolitus lõppes maakonnaplaneeringu muutmise tutvustamisega, mis peaks järgmise aasta lõpuks enamvähem kokku saama. Aitame parimal moel kaasa.

Naistepäevapidustustele seekord eriti ei jõudnud, kui kuuldavasti läksid peod hästi. Kui kultuurimajas ajas rahva käima Kukerpillid, siis Karinul tegi seda Farmi-Gabriel isiklikult. Elu käib meil ikka täiega.

Pühapäeval toimus meil selle aasta esimene sõprusmäng suurel väljakul. Pidime Imaverele napilt 2-3 alla vanduma. Meie väravad seekord Pennilt ja Jannolt. Aprillis on hooaeg algamas ja eks näis kuidas kevad tuleb ning millal Kasekasse mängima saame. Mängijate registreerimine käib ja loodan, et sel aastal jookseb meil väljakule ka esimene välismängija. Fännid, eesotsas Taneliga, on ka alustanud juba hooaja ettevalmistust. Sel aastal on eriti magusad mängud tulemas, sest lisaks Amblale on meie liigas nüüd ka Koeru. Kes keda, ütle seda. Publikurekordid on ilmselt tulemas.

See nädal on alanud päikseliselt ja eks see peab nii olema siis ka kui ilm pilves ja sombune on. Vahel tundub, et mõni inimene tahab ise olla üks suur tume paha pilv, kuid see tuleb lihtsalt ära puhuda. Simple is that.
Eile tegime väikse Hosteli nõupidamise ning homme teeme selle tulemusena väikse tööpäeva. Lisaks on nüüd olemas Hosteli Facebooki leht. Info kättesaadavusega järjest tegeletakse. Kuulsin juba, et esimesed matkagrupid on huvi tundnud. Usun, et asi läheb kenasti käima, sest majutusest on ju puudus koguaeg siin olnud.

Täna toimus JAP-i juhatus ja kohal olid ka Ambla valla esindajad. Teatavasti võttis üle-eelmisel nädalal Ambla volikogu vastu otsuse, et astub Järva Arengu Partnerite tegevuspiirkonda ning see tekitas ka väheke tagasisidet nende vallas. Minu jaoks oli see aga selline otsus, mis oleks pidanud olema kohe algusest peale niipidi ehk Ambla oleks võinud olla Järvamaa suunaline juba aastal 2008, kuid eks siis olid teised otsustajad. Praegune seis on minumeelest win-win olukord, kus JAP sai endale juurde suure ja tugeva ning kogemustega partneri ning Ambla vald sai endale tegevuspiirkonna, kus ühe elaniku kohta jaotatav summa on pea poolteist korda suurem kui Arenduskojas ning võimalus oma eesmärke ellu viia on paremad. Kuigi otsus võibolla tehti mõnele ühingule ootamatult, siis vahel tehakse ka õigeid otsuseid äkki. Jutud poolelijäävatest projektidest või topeltmaksudest ei vasta tõele ja on lihtsalt eksitavad. Aga eks igal on oma arvamus ja see vaid minu oma.

Tänane mälumäng läks hästi, sest punkte saime päris palju ja Kõvadele pähklitele tegime ära. Samas üldkoht väga hea polnud ning Memorile jäime seekord alla. Jäänud veel vaid üks etapp, 8. aprillil Aravetel. Eks viimane etapp on tavaliselt see, mis loeb. Peab vist ENE-sid lugema hakkama.

 Homme siis väike nokitsemine Hostelis ja edasi jooksvad teemad, selle-aastased rahastamislepingud jne.

Neljapäeval on Paides Järvamaa Karjäärimessike, kust soovitan kõigil noortel kindlasti osa võtta, sest sisu on seal küll. Astun ise ka sealt kindlasti läbi ning lisaks lähen JOL-i haridus- ja noorsookomisjoni koosolekule, kus üheks teemaks on KENK-i tegevused peale Rajaleidja tegevuse algust.

Neljapäeva öösel siis on alev viieliikmelisi meeskondi täis, ärge ära ehmatage.

Reedel toimub omavalitsuspäev, kust ka meie osad volikoguliikmed osa võtavad. Ise katsun samal ajal jõuda Kuksemale, kus arutame sealse rallipargiga koostöövõimalusi ning lisaks jõuan veel koolimajja direktorit õnnitlema.

Reedeks soovisin teada saada ka neid häid ettevõtjaid, kes aitavad õla alla panna Järvamaa esimesele Disc-golfi väljakule, mis tuleb Võllaste terviseradadele. 12 rajaline rada on loomisel ning niiöelda nullkorv, mida on võimalik üritustel kasutada, on juba olemas ja ka ära katsetatud. Väga äge, huvitav ja jõukohane ala on ikka välja mõeldud. Hetkel on juba pooled toetajad olemas ning usun, et ka teiste leidmisega ei teki probleeme, sest see on lihtsalt nii kaif projekt. Kes soovivad ka omanimelist rada saada, siis andke märku :) Kui kõik kenasti läheb, siis tahaks sel aastal juba ka esimesed võistlused korraldada. Muide meiekandimees üks Anti Orgla on kõva käsi sellel alal. Justkui eesti TOP10 mees juba, vist.

Kui sel nädalal käis meediast läbi, et Maale Elama projekt tahab laieneda üle Eesti, siis soovin Järva-Jaani valla ka selle projekti külge haakida, sest omal käel on seda tehtud küll juba. Kasutaks vahepeal juba väljatöötatud süsteemi ka.

Noh, üht-teist ehk oli uut. Kõike hääd.

2 kommentaari:

  1. no TOP10 ikka ei ole veel, tänan võõraste sulgede eest! Aga toetage üritust, ettevõtmine on kiiduväärt!

    VastaKustuta
  2. Hoone kulud ühes kuus võiks olla 1000-1500.-euri. Ja nüüd siis Hostel-inimene 15.- või 20.-euri, järelikult peaks ühes kuus olema 100 inimest ning aastas 1200 inimest, et tulla nulli:)
    Ärimees Arto-ämber koliseb edasi:)

    VastaKustuta