reede, 6. veebruar 2015

Tantsime nõrkemiseni

Võiks öelda, et tantsin läbi elu ja seda mitte laias laastus, vaid ka sõna otseses mõttes ja olen selle üle rõõmus.

Nimelt eelmise nädala lõpus toimus Jüride-Maride 15. sünnipäeva tähistamine. Need kaks kontserti olid ikka nii lahedad, et võib meenutada veel tükk aega. Esimesel päeval olid saalis ikka vabad kohad ka olemas, kuid Juubeli Kala läks täis-saalile ja kohti jäi puudugi. Ülle vedamisel ning Tuttuute naiste kaasabil sai teoks üks sündmus, mida on raske korrata. Lisaks lahedad kaastantsijad ning õhtujuhid. Aitäh kõigile nii tantsija, sõbra kui vallavanemana. Muidugi lahe on see, et Eurovisiooni panime kahel päeval meeste ja Grete-Liisiga kinni, esitades Kreeka eurolugu "Number one". Ehk saab neidki peagi youtubes näha.
Aga pikalt ei saa loorberitele jääda. Homme toimub meil maakondlik rahvatantsupäev, kus vaja ka üles astuda ning seejärel juba valmistumine Meeste tantsupeoks "KOLM" ning kindlasti tuleb neid väljakutseid veel. 

Mis veel siis toimunud?
Eelmisel reedel toimus Järvamaa Aasta teo auhinnatseremoonia, mille oodatult pani kinni Nätrum. Loodame, et siis Mehhikost varsti kummilaadung kohale jõub ja saame ka tublide Koeru noorte nätsu maitsta. Meie tublid teod kahjuks esikolmikusse seekord ei mahtunud, kuid uhked oleme nende üle ikka. 

Reede pealelõunal toimus Maale Elama infopäev, kus räägiti selle-aastasest messist, kuhu ka Järva-Jaanil on plaanis minna. Kuigi eelmis aasta messi tagajärjel konkreetseid tulemusi ehk polnud, siis sel korral peab natuke põhjalikumalt ette valmistuma ja küll need tulemused ka tulevad.

Laupäeval osalesin esmakordselt Tammsaare matkal. Võrreldes Pitka matkaga on see ikka väike jalutuskäik. 5 km läbi raba uidata oli muidugi tegelikult vahva ja peaks järgmine kordki minema. Rahvast oli murdu ja loodan, et rahvas jõuab samamoodi ka Pitka matkale. Tuletan meelde, et sinna saab esmaspäevani kirja panna. Kumas selle kohta ka UUDIS.

Pühapäeval toimunud "Agu Sihvka annab aru üritus" ehk infotund, kus rääkisin miks ja milleks ma riigikokku kandideerin, läks hästi. Üle 30 inimese oli kohal, olid ka konkureerivate erakondade esindajad ning hea meel oli, et näiteks Vabaerakonna esindaja toetas minu kandideerimist ka täitsa avalikult. Oli ka segaseid küsimusi, kuid üldiselt läksid kaks tundi lennates ning usun, et kohaletulnud said päris mitu vastust oma küsimustele. Kokkuvõtte üritusest teen ka järgmisesse valla lehte. 

See nädal algas Tartu Rahu 95. aastapäeva tähistamisega Vabadussamba juures. Kohal oli kümmekond inimest. Aitäh kõikidele ning suurem sündmus seal juba 24. veebruaril.
Päeva teise poole veetsin maavalitsuses. Kõigepealt olin maavalitsuses kui järelvalveasutuses. Vastasin kümnele küsimusele seoses lasteaiaga. Ei midagi hullu ning selline edasiviiv vestlus oli. Aitäh Anne Viljatile, kes kaks nädalat meil tõsist tööd tegi ning peagi saame siis ka kokkuvõtte.

Seejärel läksin korrus kõrgemale, kus toimus kohtumine maavalitsuse, vallavanemate, maanteeameti, Järva Teede ning ühistranspordi esindajatega. Oli asjalik koosolek. Nenditi, et talv on talv ning kõik annavad endast parima. Kõiki teid korraga ei saa korda ja kahjuks ei saa ka ülevaadet kõikidest teedest korraga. Muutmisel on teede miinimumnõuded, kuid need tunnid on nii suured, et kui neid täidetaks viimasel minutil, siis oleks kõik elanikud närvis. Uues hankes üritatakse konkreetsem olla ja eks head koostööd peab tegema endiselt. 

Teisipäev oli selline huvitav päev kui olin terve päeva majas sisuliselt. Õhtul toimus Jalgsemal Järva kilb, kus tulime kohaletulnud 10 meeskonna seas 5-6. kohale, Ants Käärma küsimused on endiselt riukalikud ning peab rohkem mütoloogiat uurima hakkama. Põnev lugu aga on üldseisu vaadates. Seal oleme kuidagi 4. kohal ehk siis stabiilsed 5-6. kohad ning eelmise korra kolmas koht on meid viinud medalinõudlejateks. Tegelikult on kolmas koht üpris keeruline ning olulisem on Karedat seljataga hoida, sest vahe on vaid pool punkti. Kaks etappi on veel ees. Hea meel oli taas rivis näha meie endi poiste punti Kõvad Pähklid.

Eilne päev algas kella üheksase JOL-i juhatusega, kus mul oli kaks päevakorrapunkti juhtida. Järvamaa Kultuuriarengukava kinnitamine ning KENK- i nõukogu liikme vahetamine. Läks kenasti. Kokkuvõte SIIN.
Seejärel jõudsin kenasti Karinu kandi infopäevale, kus rääkisin vallauudiseid ning endalegi üllatuseks sain osaliseks väiksest valimisüritusest, sest Arlet oli ka tulnud sinna infot jagama. Väga erimeelsusi ei tekkinud. 

Täna oli KENK-i noorsootöö infopäev, kus maavalitsus, KENK ja teised organisatsioonid andsid infot. Rahvast võttis päris palju osa. Peagi kutsun kokku taas ka KENK-i nõukogu, et arutada edasisi plaane ja projekte.

Homme hommikul saan taas üle pika aja praktiseerida inglise keelt kui maavanemaga võtame vastu Garri Raagmaa koos välisdoktorantidega, kes uurivad inimeste koondumist keskustesse ning kuidas see toimib. Teen väikse ülevaate Järva-Jaani valla kohta. Saab põnev olema. 
Edasi teen väikse nõupidamise Rajaleidjaga ning märkmikus on kirjas ka arutelu preemiate teemal.

Õhtul siis kultuurimajas üle 250 rahvatantsija. Ma ei tea kuhu nad ära mahuvad, aga ju mahuvad :)

Laupäeval väike kampaaniapäev, kuid pühapäeval saab üle pika aja taas bändiproovi teha. Äge. Pühapäeval on kell 13.30 Paide spordihallis ka Järvamaa MV korvpallis KK7 vastu, kuid ei tea kas sinna jõuan. Publik võiks ikka jõuda.
Uus nädal tuleb ka suhteliselt kiire. Esimeses pooles on erinevaid koosolekuid. Teisipäeval osalen Paides varivalimiste debatil. Kolmapäeval on Kesk-Eesti kultuuriprogrammi koosolek. Neljapäev-reede oleme teiste sportlike KOV-juhtidega Raplas üksteiselt mõõtu võtmas. Ning järgmine nädalavahetus on ka megakirju. Alates sõude-ergomeetrite võistlusega ning lõpetades Pitka matkaga. 

Selline väike kanne siis täna. Ning kui tahate ise ka tantsu teha, siis laupäeval on Söögitoas teile elamusi pakkumas SULO (PARANDUS- reedel ikka). 

Kõike hääd ja olge ikka mõnusad

1 kommentaar: