neljapäev, 12. märts 2015

Mis meist saab?

Eelmisel nädalal JOL-i koostöökoolitus läks üldiselt töises õhkkonnas. Kahjuks kõik KOV-juhid sinna ei jõudnud, kuid sellegipoolest sai tehtud palju grupitöid ja mõtiskletud JOL-i tuleviku osas. Saime ülevaate ka tööhõivekava hetkeseisust ning sealsetest prioriteetidest. Teisel päeval andsime sisendit Järvamaa kohaturundusprogrammi,mis peaks aastalõpuks valmis saama.

Nädalavahetus oli kohustustevaba ja takkajärgi suur kummardus ja kraaps kõikidele naistele.

Esmaspäeval viisin lasteaeda ja kooli kringli  SDE poolt. Neil selline komme juba mitmeid aastaid ja sain olla hea sõnumitooja.
Edasi toimus väike rahajagamiskoosolek, kus taas raha oli poole vähem kui soovitud oli. Saime ikka kenasti hakkama. Tegemist oli maakondlike rahvakultuuri sündmuste ja ürituste toetamise programmiga.

Eile oli tihe koosolekute päev. Hommikul sain kokku kutsekooli omanikuga ning rääkisin Skatepargi arengutest, tundub, et sel aastal on asi juba täitsa reaalseks minemas ning plaanide õnnestumisel võiks sügiseks Kesk-Eesti suurim rulapark valmis olla. Lisaks on kutsekooli omanikud koostööks valmis ka uute ettevõtjatega, kes ruume otsivad, sest vabu ruume kutsekas veel on.
Edasi jätkus päev vallavalitsuse istungiga, kus põhiteemaks olid jäätmed, kuid olulisel kohal olid ka ehitusload kolmele põllumajandusettevõtetele. Loodan, et homme esitatavad taotlused PRIA-sse saavad kõik ka toetused ning meie ettevõtete areng jätkub.  Lisaks ka mõned volikogu eelnõud.
Peale seda sain kokku ka E-Piima juhi Jaanus Murakaga ning võtsime kiirelt paar olulist teemat läbi, mis Järva-Jaani arengut puudutavad. Üks teema oli ka Maale Elama messile minek. Et kui läheme välja, siis ehk on meil ka töökohti spetsialistidele pakkuda ja tegelikult on ka. Hea meel oli kuulda ka seda, et piimahind on tõusule pöördunud. Paari teise teema juurde tulen ehk sel aastal tagasi kui arengud edasi lähevad. Uue hakkepuidu katlamaja ehitus on ka peale hakanud ning selle aasta lõpuks peaks see ka valmima.

Tööpäev lõppes Paide Kultuurikeskuse nõukogu koosolekuga. Teemadeks olid 2014 eelarve täitmine ning 2015 eelarve plaan. Anti ka ülevaade digikino käivitumisest ning külastusnumbrid on vägevad. Peab ka ikka vaatama minema seda 3D asja. Loodame, et meie masinad ka ikka veel filme näitavad, kuid varsti meilgi tehniline piirang peal, sest filmitootjad enam linte ja plaate ei tunnista.
Koosolek algas muidugi huvitavalt. Umbes 10 minutit oli teemasid arutatud ning siis tõusis pr Ingrid Alt püsti ja sammus ukse poole. Teatas umbes nii, et kahjuks ei saa viibida koosolekul, kus viibib ärikeelu all olev Janno Lehemets ning peab minema tegema avaldust politseile. Mõtlesin, et täna see ikka meedias ka kuidagi kajastatud ning tulemused teada, kuid vaikus. Koosolek läks rahulikult edasi. Koomiliseks teeb minu jaoks asja see, et see nõukogu on lihtne nõuandev organ, millel mingit juhtimisõigust pole ja tegemist on sisuliselt komisjoniga, kes annab kultuurikeskuse juhile nõu, kuid kellest ei sõltu midagi. Äriregistris see nõukogu ka kuidagi ei kajastu. Tahaks kohe teada, et kuda seda politseis menetletakse. Kuigi Paide volikogu esimees kirjutas JT-s pikalt, et Paides käib Tsirkus ainult kultuurikeskuse laval ja sedagi peab vaatama raha eest, siis mulle tundub, et ikka visatakse ka mõnusalt ise hagu alla, et rahvas seda tasuta saaks. Paide ettepanekut liitumiseks selle taustal on tõesti raske tõsiselt võtta, kuid saadame taas siis oma esindajad läbirääkima. Samamoodi nagu 5 aastat tagasi, kuid kahjuks siis kordagi kokku ei saadud, kuigi inimesed on põhimõtteliselt ju samad. Koosolekul, kus KOV-juhid selle mõtte heaks kiitsid oli üleval ka küsimus, et mida Paidelt oodatakse. Kuigi Paide volikogus tehakse väga palju tähtsaid otsuseid, siis näiteks meid positiivselt mõjutavat riigigümnaasiumi asukoha otsust ei paista kuskilt. Peab vist Ain Allasele helistama. Tegelt on seda Paide värki kurb vaadata, sest kogu maakond kannatab.

Aga eilne päev polnud sellega veel läbi. Korra tuli veel Paide sõita. Toimus Järva Kilva eelviimane etapp. Küsimused, mida Rein Oselin koostab, on meile üldiselt sobinud. Nii ka seekord. Poole peal olime tegemas ajalugu, olime Draculaga ühe pulga peal 36 punktiga. Kahjuks teises pooles pidime natuke järgi andma ning lõpetasime 54 punkti ja teise kohaga. Kuid väga hea tunne on ikka ja seni parim koht meil üldse. Meeskond meil koosseisus Mart Piiroja, Taavi Idavain, Üllar Kütt ja mina. Viimane etapp kuu aja pärast Aravetel.

Täna tegime koolis väikse ajurünnaku ning arutasime edasist tegevuskava. Mõtteid ja konkreetseid asju sai kirja päris mitu. Ahjaa, teisipäevasel vallavalitsuse istungil kinnitasime ära ka tahvelarvutite hanke tulemused ning kool saab endale 30 komplekti nutiseadmeid. Et need lihtsalt riiulile seisma ei jääks, toimub esmaspäeval koolitus õpetajatele, et kuidas neid õppetöös kasutada ning sellega astume sammu edasi digiajastus. Loodetavasti teeb see õppimise noortele ka huvitavamaks.

Täna õhtul toimus Järvamaa korvpalli MV-te esimene kohtumine kodusaalis ning tulemuseks jäi "napp" kaotus 38-76. Korduskohtumine laupäeval Tarbjal. Sain ka ikka käe valgeks taas.

Homme on plaan osaleda Aravetel kultuurinõukogus ja peale lõunal plaanis üks huvitav koosolek.
Õhtul osalen KEAT ööl Koerus, mis eelmisel aastal toimus Järva-Jaanis. Saab kindlasti huvitav olema.
Reedel esialgu midagi konkreetset paigas pole. Tuleb tavaline tööpäev, vist.

Laupäeval on kõik oodatud ajamasinasse. Kuulutus siin kõrval.

Muidu tundub, et nädavahetus tuleb selline rahulik ja mingeid suuri kohustusi pole.

Järva-Jaani Kevadrockil, mis toimub 4. aprillil, on sel korral 7 bändi. Kuus on siis Järvamaa sugemetega ning peasineja on The Belka Pänust, mis juba üle 20 aasta rocki teinud. Tasub kindlasti kohale tulla.

Pealkirjas viidatud küsimusele võiks vastata nii- Meist saab see, kelleks me soovime saada. Kõik on meie peas kinni. Kui tahad olla õnnelik, siis võta see elustiiliks. Võin öelda, et see toimib küll.
Olge mõnusad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar