pühapäev, 26. aprill 2015

Kiirekas kokkuvõte

Nii, 47 mintsa aeg uue nädalani. Start

Eelmisel reedel toimus JOL-i üldkoosolek ning enne seda käisime ELPA tehases, kus piima kokku surutakse. Päris huvitav oli. JOL-i põhiasjadest võib välja tuua muidugi uue esimehe valimine, kelleks sai Pipi-Liis Siemann ja aseesimeheks Lauri Läänemets. Edu ja häid otsuseid.

Puhkpillipidu kultuurimajas oli ka päris mõnus. Puhkpilli muusika on ikka hea, kuigi pole 100% minu maitse, siis tegelt on ikka kaif. Palju õnne veelkord Pasunakoorile.

Laupäevane ettetantsimine Türil läks nii hästi, et kõik Järvamaa mehed on suvel Rakverre oodatud. Õhtu oli muidugi päris lustlik ja meeleolukas.

Pühapäeval osales Võllaste talgutel ca 30 inimest ja päris palju tööd sai tehtud. Aitäh kõikide osalejatele. FB-s sai suurem tänu juba edasi antud ka nimeliselt. Kuigi tööd on veel küllaga, siis rada muutub päevpäevalt ilusamaks. Hea meel on ka selle üle, et Järva-Jaani discgolfi klubiga on juba üle 20 inimese liitunud.

Sellest nädalast siis ka nüt.
Esmaspäevast midagi suurt rääkida pole, vähemalt midagi mida saaks esile tuua. 
Teisipäeval käis üks sisekaitseakadeemia tudeng intervjuud tegemas. Teeb lõputööd KOV omanduses äriettevõtetest. Sain selgitada natuke OÜ Järva-Jaani Teenuse olemust.
Vallavalitsuse istungil oli seekord nii tavateemasid (sotstoetused, raieload jne) kui ka volikogu eelnõusid. Arengukava muutmise algatamine, vastus Paide linna pöördumisele, jäätmekava II lugemine ja miskit oli ikka veel.

Kolmapäeval osalesin KENKis toimunud noorsootööalasel infopäeval ning sain tiba targemaks jälle. 

Neljapäeval toimus kihelkonnapäevade töökoosolek ning neid üritusi on ikka tulemas päris palju. Algavad need Liikumisrühmade peoga ning lõpevad surnuaiapühadega. Peagi ka täpsem reklaam tulemas.
Jüriööjooksul oli sel korral taas rohkelt jooksjaid. 8 võistkonda ja 48 lippajat. Sel korral ise osalenud. Aitäh noorteklubile, kes seda üritus taaskord läbi viis.

Reedel toimus Järvamaa Arenduskeskuse nõukogu koosolek ning pealelõunal osalesin väiksel õhtusöögil Olustveres, kus tehti väikseid kokkuvõtteid valimistest. Midagi väga lustlikku muidugi seal polnud, kuid söök oli hea.

Eile oli selline töine puhkepäev ja täna sportlik. Hommikul käisime Võllastel natuke rada vaatamas ja mõtlemas, et mida kus saaks paremaks teha. Seejärel tegime ettevalmistusi Südamenädala ürituseks, kust võttis osa üle 40 osaleja. Ise käisin vahepeal ka jalgpalli meestega mängimas. Võitsime selle hooaja teises kohtumises JK Loo-d koguni 6-0. Kübaratrikk Raido Vesperelt, iluväravad Oskar Kösterilt ja Taavi Partsult ning ühe nurgalöögi sain ma ka peaga sisse löödud. Järgmine mäng toimub 3. mail ja seda meie koduses Kasekoplis Narva vastu kell 14.00. Ootame taas rohkelt publikut. 

Täna õhtul, jätkuks Südamenädala üritusele, toimus discgolfi aprillikuu viimane nädalamäng. Kokkuvõttes tulid võitjateks Raido ja Kerli. Sel korral mul õnnestus tulla 4-ndaks ja kokkuvõttes vist ka. Infot SIIT. Varsti ka maikuumängud tulemas. Pildil siis naiste esikolmik ja positiivne on see, et naisi oli sel korral juba kuus. Tulge aga julgelt. 

Homme hommikul plaanis väike juubeliõnnitlus lasteaias ning siis koosolekule. Pealelõunal osalen Koigis toimuval Järva Arengu Partnerite üldkoosolekul, kus peateemaks strateegia.
Teisipäeval peab sammud pealinna sättima, sest vaja trükikotta minna, et panna käima "Järva-Jaani vanadel ja uutel piltidel" trükkimine. Mul sinna vaja veel eessõna teha. Sealt  aga suundun peaaegu otse Paidesse, kus toimub Järvamaa Spordiliidu juhatuse koosolek.
Kolmapäeval tulemas JOL-i juhatus ning äkki miskit veel põnevat. Näiteks esinemine Jüride-Maridega Imaveres. 
Neljapäeval toimub korra juba mainitud volikogu istung, mille päevakord peaks meil kodulehel kenasti üleval olema.

Reede on teatavasti puhkepäev ning 2. mail meil ka vallas mitmel pool Teeme ära talgud toimumas. Valige siit sobilik. Võtkem siis aktiivselt osa ning tehkem kodupaik kaunimaks. Ilmselt on mul plaanis Kasekas enne esimest mängu ka väike jalkameeste talgu korraldada. 

Muudel teemadel rääkides. Põnev on jälgida, mis saama hakkab riigi tasandil. Kuigi täna Toompeal vist väga palju rahvast ei käinud, siis uus valitsus on küll väga halva stardi teinud. Praegu taotakse mantrat, et kuidas te ei ole 5 sendise tõusuga nõus ja seda ülla eesmärgi nimel. Ligi lauseid parem ei hakka tsiteerima. Eesmärk on jah üllas, kuid paraku tehakse seda bumerangiga. Tuua exeli tabelisse sisse tasuta ühistransport, mis on ainult Tallinnas ja perekonnamudelid, mis on Eestis 2-3% ulatuses, siis see ei ole eriti usaldust tekitav. Olge mehed ja loobuge sotsmaksu alandamisest ja ongi kõik taas parlanksis. Ettevõtjad seda ette ei heida ja maaelu ehk jääb ka alles. Läti on juba meist pikkade sammudega mööda minemas ja me endiselt Kindlalt seisame. Aga ehk selle aasta jooksul ikka mingi muutus mõtlemises toimub ja saame taas ree peale. 

Aga muidu meil läheb ju hästi ning halba pole veel juhtunudki. Peame ise vaid mihklid olema ja ellu jääma. 

Kaunist kevade jätku. Järgmine kord ehk mahlakamalt. 1 minut jäänud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar