reede, 10. aprill 2015

Mustikas

Kevad on peaaegu käes ja kraadiklaasi on ka juba toredam vaadata. Selle nädala toimetustest natuke.

Esmaspäval tegin treti Pärnusse. Käisin Tartu Ülikooli Pärnu kolledžis, kus sealse direktoriga arutasime koostöö võimalusi. Tänase seisuga on asi niikaugel, et peame natuke sisutööd täpsustama, kuid väga suure tõenäosusega saab sügisest Järva-Jaani Gümnaasiumis valida ka turismikallakut. Arvestades seda, et Piirkondliku konkurentsivõime tugevdamise meetmes on Järva-Jaani uue turismikeskuse loomine sees ning see valdkond on järjest rohkem tähelepanu saamas, oleme õigel teel. Mõte on siis see, et kolledži õppejõud saaks siin anda mingeid valikaineid ning teatud tunde saakski läbi viia Pärnus ehk reaalselt nuusutada juba Ülikooli elu. Loodan ja usun, et see lisandväärtus on heaks motivaatoriks ka mujalt siia õppima tulema.

Teisipäeval oli vallavalitsuse istung, kus väga pikaks päevakord ei veninud. Paar hanget sai välja kuulutatud. Lisaks andsime nõusoleku maavarasid uurida Karinu karjääri ümbruses.

Kolmapäeval oli Karinu infotund ning pealelõunal tegime ära valla arengukava seire. Suurem osa plaanitud tegevustest, mis 2014 aastal kirjas olid, said tehtud või alustatud. Mõned üksikud punased ikka tulid ka. Oleme taas alustamas iga-aastast muutmist ning kindlasti on sinna oodatud kõikide vallaelanike mõtted.

Eile olin suhteliselt majas, kuid õhtupoole oli väike ajurünnak Paides. Teemaks oli Eesti Vabariigi 100 sünnipäeva tähistamine. Sain ka mõne mõtte kirja. Käisin välja suure, õhust loetava EST 1918 tegemise. Et kui USA lennukid lendavad, siis näevad, et mis riigiga ja mis aastal see loodud on. Nagu vallasünnipäevaks inimestest tegime. EST tähendaks sel juhul nii Estoniat kui Established (asutatud).  Veel pakkusin, et 24.02.2018 teevad kõik inimesed pildi, millest tuleb kokku nn superpilt. Nagu meiekandimees Hardi Niilo tegi 2008 Kuressaarele. Miskit oli nagu veel. Aga jah kui on häid mõtteid, siis andke märku.

Täna koosolekuid polnud, kuid kirju sai liigutatud ning natuke valmistusin ka homseks Maale Elama messiks. Panen Kalevi Spordihallis üles taas Vallavanema vastuvõtu, kus siis "kliendid" saavad teed ning osalevad puhkusepaketi loosimisel. Loodan, et läheb hästi.

Headest uudistest veel. Sel aastal on meil juba sündinud 10 last (eelmisel aastal oli kokku 14) ning tulumaksulaekumine on võrreldes eelmise aasta esimese kolme kuuga suurenenud üle 11%. Loodan, et seal mingit eksitust pole ning edaspidi ka ikka läheb aina positiivsemalt.

Pealkirjas viidatud Mustikas on siis sarjast Naabriplika, kus hr Mustikas on Järva-Jaani vallavanem. Esmaspäeval on see osa, mida 1. märtsil filmiti ja kus mulgi väike roll. Seal päris palju tuttavaid nägusid. Treiler SIIN. Lisaks saadeti link ka ühest lahedast nässuläinud võttest. Vaata SIIT. Esmaspäeval kell 21.30 näete, mis tegelikult juhtus.

Homme olen siis messil Järva-Jaanit ja siinset piirkonda tutvustamas ning pühapäev on ka selline rahulik. Hommikul kell 9.00 tantsuproov, kell 12.15 stardime Rakverre, kus toimub esimene liigamäng ning kell 17.00 toimub discgolfi teine nädalamäng.

Esmaspäeval külastab meid maavalitsuse noorteprojektide hindamise komisjon. Noortekas taotles raha uue tehnika jaoks. Loodame, et läheb kenasti.

Teisipäeval hetkel kalendris pole midagi, peale selle, et õhtul on Järva Kilva viimane etapp Aravetel. Peame kõvasti pingutama, sest kolmas koht kokkuvõttes on võimalik. Ehk läheb hästi, hoidke pöialt.

Kui nüüd riigikogu valimistest rääkida, siis midagi toredat nagu pole hetkel. Pikalt tehtud koalitsioonilepingus on riigireformi kohta väga hägusalt midagi kirja saanud. Salajane exeli tabel näitab, et maaelu läheb veelgi kallimaks, sest kütuseaktsiisi keevitatakse igal aastal vähemalt 10% juurde. Madalapalgaliste hakkamasaamine viiakse selle süsteemi peale, et igakuise täiendava raha asemel antakse tuludeklaratsiooniga korraga suurem nuts kätte ja siis oh seda pidu. Haridusministriks pandi Ligi, kes ilmselt on saadetud karme otsuseid ellu viima ja eks näis kas need meie jaoks ka head on. Naisi on ka valitsuses vähe. Lisaks mulle ja paljudele teistele ei meeldi, et kahtlase JOKK- minevikuga inimesed on endiselt või tagasi toodud valitsusse. Positiivne on see, et riigikokku sai veel üks Järvamaa mees ehk Kristjan Kõljalg ning 2020. peaks neljarealine tee Mäoni valmis olema. Eilsel EV100 üritusel ütlesin, et see oleks kena kingitus Eestile Tartu rahu 100. aastapäevaks. Saab rahus Tartusse sõita.
Aitab kah vist

Kaunist nädalavahetust hääd inimesed

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar