kolmapäev, 12. oktoober 2016

Mu Järva-Jaani tood Sa

Eelmine nädal läks nii tempokalt minema, et ise ka ei saanud aru ning nii ongi täna täpselt õige aeg jälle pilk tagasi visata. 

30. septembri valla juubelipidustused läksid suurepäraselt. Päevasele vastuvõtule jäin hiljaks, sest osalesin Albu vallavolikogu istungil ning koos Koeru vallavanemaga rääkisime tulevase Järva valla keskuse variantidest. Kahjuks ise lõpuni ei saanud jääda, kuid pärast sain teada ja ka Albu volikogu protokoll kinnitab, et 7 volikogu liiget eelistasid Järva-Jaani alevit ning kaks Koeru alevikku. Kokkuvõttes on nüüd seis selline, et seitsmest ühinevast vallast on hetkel oma eelistusnimekirja paika pannud 6 (ainult Koeru pole seda veel teinud) ning neljal puhul on eelistatud Järva-Jaanit Koeru ees ehk siis sisuliselt peaks keskuse teema lukus olema sellega, aga näis...  Ühinemisleht peaks ka kõikidel olema postkasti tulnud ning nüüd saavad kõik ettepanekuid teha, kes seda soovivad. 

Aga jah kontsert perekond Männistete esitluses oli väga sobilik ning ka tunnustamise osa sujus kenasti. Enamus kutsutuid oli olemas ning veelkord suur aitäh kõikidele, kes kohale olid tulnud ja kes Järva-Jaani arengusse on väga palju oma energiat panustanud nii otseselt kui kaudselt.

Õhtune pidu oli ka meeleolukas. Rahvast oli saal täis ja saime Meelisega kenasti ka kõiki külalisi tervitada pokaali veini ning väikse suupistega, Oli tore näha ning olla oma rahvaga koos. Vanaviisi ja külalised Lõuna-Eestist hoidsid peotuju kenasti üleval. Endal õnnestus kuidagi ka laulu sisse sattuda. SIIN väike kokkuvõte peost ja tähelepanelik kuulaja leiab üles selle. 

Laupäevane jalgpall poolesaja fänni ees lõppes võitlusliku 2-2 viigiga ning üleeilses viimases mängus suutsime võõrsil 3-1 Väätsast üle olla ning lõpetasime hooaja 8nda kohaga. Teenisime ühe punkti rohkem kui eelmisel aastal ning väravatevahe jäi nulli ehk lõime ja lasime lüüa 56 väravat. Suure tõusu tegi liigas Ambla (4. koht, eelmise aasta 11. koht) ning peaaegu sama suure languse tegi läbi vahepeal Koeru (10. koht, eelmisel aastal 4. koht), kes peab nüüd üleminekumängudele suunduma ilmselt. Uustulnuk Väätsa tegi ka väga tugeva aasta ning lõpetas viiendana. Nüüd suundume saali mängima ning eks sealgi mõned turniirid taas ees ootamas. Endiselt on meil liiga parim publik nii numbrite kui meeleolu poolest ning lisaks oleme konkurentsitult kõige puhtamalt mängiv meeskond (kogu hooaja peal 14 kollast kaarti). Järgmisel aastal jälle.

Tuleskulptuuride üritust oleme kaks korda edasi lükanud, sest suure tuulega pole seda võimalik teha ja praegu polegi uut kuupäeva paigas, sest asjaolud segased ning katsume rahulikku aega leida. 
Kabaree oli muidugi kaunis ning Kaire on ikka võimas.
Ahjaa. Mandoliinide konsa olla ka Reval rokkinud, kahju kohe et sinna ei jõudnud. Loodan, et sarnaseid natuke kiiksuga asju tuleb veel. Kiitused Karinu PM-le igaljuhul. 

Eelmine nädal algas JOL-i koostöökoolitusega, kus oli juttu nii omavalitsusliitude rollist haldusreformist kui rääkisime ka sellest, mis JOL-i tulevik üldse toob. 

Teisipäeval toimus Järva Kilva esimene etapp Aravetel. Kokkuvõte SIIN. Saime uskumatult hea koha ehk 4. koha. Hea meel, et Järva-Jaanist taas mitu satsi väljas. Järgmine etapp maavalitsuse korraldada.

Õpetajate päeval sain taas riskikullerit mängida ning kraami õpetajatele vedada. Lisaks oli au ja rõõm Ambla kooli õpetajatele discgolfi tutvustada. Tiba külm oli, aga meel oli hea.

Neljapäeval sain kokku Järva-Jaani valla uue elanikuga, kes on käima lükanud karate trennid. Artur käib ka seal ja täna oli infopäev lastevanematele, et mis ja kus. Tavakodanikule ilmselt Igor Neemre nimi ei ütle midagi, aga kui kasvõi googlet kasutada, siis näete, et meile on tulnud ikka väga vinge mees. Trennid teisipäeviti ja neljapäeviti. 1-2. klass kell 12.45 ning 3-4 klass  T 14.00 ning N 14.30. Lisaks trennidele tuli ka teisi mõtteid ning peagi neist ka kuulete.

Karinu infopäev läks Maanteeameti ja Järva Teede tähe all. Oli juttu nii talvisest kui suvisest hooldest, teede hooldusnormidest erinevate klasside puhul jne. Enamus vallas asuvaid teid on I klassi teed ehk näiteks lund peab lükkama hakkama kuni 24h tundi peale lumesaju lõppu. Natuke jabur, aga mis teha. Hea uudis oli see, et J-Jaani ja Roosna-Alliku vaheline tee on nüüd tõstetud II klassi ning hoole peaks seal paremaks minema. Ilmselt oli koosolekust kõikidele osapooltele kasu.

Neljapäeva õhtu lõpetas esinemine Jüride-Maridega Paides, kuhu olid kokku tulnud muusikaõpetajad üles Eesti. Kaasa elati hästi ja plaksutati rohkem kui oodata julgesime. 

Reedel saime Tamsalu vallaga kokku ning arutasime natuke laskepaikade loomise üle. Et mis ja kuidas ning mis tingimustel KOV võiks kooskõlastusi anda nende rajamiseks. Meil soovitakse neid rajada Jalgsema külla, kuid oleme ses osas ettevaatlikud, sest oma elanike rahu ning heaolu on esmatähtsad.

Reedel oli veel ka Koeru Hooldekeskuse nõukogu ning teemadeks 2017. aasta eelarve ning investeeringud. Asjad kontrolli all.

Laupäeval Tiina jooksule seekord kahjuks ei jõudnud. Jooksjaid oli üle 40, kuid oleks võinud kindlasti rohkem olla. Eriti kohalikke, kuid eks järgmine aasta rohkem ja paremini. 

Pühapäeval oli siis juba mainitud jalgpallimäng Väätsaga, kus Raido Vespere tegi kübaratriki ning võitsime 3-1. Enda saldole jäi sel aastal 8 väravat.

Sel nädalal nii hull koosolekute kava pole.
Eile toimus Kareda valla 25. aastapäeva aktus. Lihtne ja ilus ning sisukad kõned. Väike aga tegus vald, kellega Järva-Jaanil on väga palju ühist alates Pitka matkast, kitsarööpmelisest raudteetammist ning lõpetades komöödiaseriaali Naabriplika filmimisega. Palju õnne veelkord.

Täna oli vallavalitsuse istung, kus tavapärased teemad nagu raieload, ehitusload, kaeveload, aruanded jne. 
Neljapäeval on meie enda haldureformi komisjoni koosolek ning nädalalõpus praegu midagi suurt pole.

Käisin ükspäev endises AjaO poes ehk uues Konsumis. Ruumi on ikka mõnusalt ning poe juhataja ütles, et nagu jaanipäev oleks käes. Käive tõusis mühinal. Loodame, et sellega pole laienemiste ning uute ettevõtmistega lõpp.

Vahepeal said Järva-Jaani noored hakkama vinge videoga ning sellega ongi paslik täna postitus lõpetada. Vaadake ja nautige ilusat Järva-Jaani valda, ägedaid noori ning kaunist muusikat.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar