esmaspäev, 14. detsember 2009

Jää jumalaga puberteet

Oh jah. Eile sai minu ametlik noorusaeg siis läbi ja suured tänud kõigile, kes mulle sel puhul õnne soovisid ja muidu meeles pidasid. Meeleolukaks lugemiseks panen siia võimaluse head muusikat kuulata.
Reedel sain Tartus infot ISKE kohta, mis juba järgmise aasta lõpuks peaks olema rakendatud kõikides omavalitsustes. Lähemalt saab selle kohta lugeda siit
Koolituselt sai napilt enne lõppu ära tuldud, et jõuaks eakate jõulupeole. Pidu oli meeleolukas. Üllatuseks esinesid Ülle juhendatud tantsurühmad ning hiljem ka päevakeskuses tegutsevad ringid. Osavõtt oli meeldivalt suur ja kiidusõnad päevakeskusele ja eriti Inesele. Tundub, et keskus on järjest hoogu juurde saamas ja üha rohkem rahvast saab aktiivset tegevust endale. Siinkohal on rõem tõdeda, et päevakeskust ei külasta ainult eakad vaid ka noorem generatsioon on sinna tee leidnud.
Õhtu jätkus Aravete Agro jõulupeol, kus Jüride-Maridega esinesime ja kus meid soojalt vastu võeti.
Öösel tagasi tulles saime ebameeldiva vaatepildi osaliseks. Nimelt oli taas põlemas süttinud vana sigala ja seal sees olnud 150 heinapalli. Sellise ilmaga on selge, et need niisama ei sütti ja et mängus on ka inimkäsi. Kes reede õhtul umbes 11 paiku kahtlaseid inimesi seal kandis nägi, siis andke märku. Ei tea mis selliste inimeste peades küll valitseb.
Laupäeval osales Järva-Jaani jalkameeskond Paide lahtistel saalijalgpalli meistrivõistlustel, kus tulemuse poolest väga hästi ei läinud, kuid kerge ei olnud meiega kellelgi. 9 meeskonna seas saime 8-nda koha.
Pühapäeval külastasin maanaiste käsitöölaata Karinul ning õhtu poole käisin noortekeskuse jõulukontserdil, mis oli üpris vahva. Tehti näidendit, loeti luuletusi ning tehti bändi. Tore, et on leitud endale mingi väljund ja seda julgetakse tuua ka teiste ette.
Täna hommikul oli minu äratajaks bussijuht Vello, kelle sõnum oli lühike. Buss on katki, Rammal. Ehk koolilaste ring oli ohus. Unesegase peaga ei pannud kohe pilti kokku, kuid siis lülitasin aju tööle ja sai selgeks, et siin on lahendus lihtne. Tuleb ise masin käima panna ja sõitu minna. Pool lahendust tuli Vello enda poolt kui ta oli helistanud Kolnese Vellole ning Ramma poolne osa sai lahenduse. Minu ülesandeks jäi Tamme farm, Kuksema ja Metstaguse. Kahe käimisega sain lapsed kooli viidud ja nädal saigi tempoka alguse.
Seejärel esmaspäevane koosolek, kus jooksvad küsimused ja teemana tõstatasin ka erinevatele preemiatele kandidaatide esitamise. Ka sina, hää lugeja, saad seda teha. Loe siit.
Seejärel käisime Maarikaga õnnitlemas allasutuste juubilare- tänane sünnipäevalaps Eva Arusalu ja eelmise nädala võlga käisime likvideerimas Sirje Kellneri juures, kellele see tundus olevat meeldiv üllatus.
Siis käisin Paides, et pidada maavalitsuse üks välkkoosolek ja kell 13.00 oli juba notari juures aeg, et lõpule viia ühe vallakorteri erastamise tehing.
Kell 14.00 oli meil vallamajas kokkusaamine roheliste esindajatega, kellega taas arutasime otsedemokraatia rakendamise küsimusi. Sai kokkulepitud, et enne midagi konkreetsemat vallas ei hakka ette võtma kui ei ole teada kas kohalike rahvahääletuste seadus saab kevadel vastu võetud või mitte. Praegu on eelnõu ringlemas ja meie soov oli ka selles protsessis osaleda. Kohtumisel viibisid ka Kareda ja Koeru vallavanemad, kes samuti said ennast teemaga rohkem kurssi viia. Hoiame kätt pulsil ses osas.
Homme peab jooksvate küsimustega tegelema. Lisaks on kell 14.00 meeldiv võimalus tänada hakkajaid inimesi, kes osalesid tööharjutusporjektis.
Kolmapäeval osalen väiksel visiidil naabermaakonda, kus tutvume Pärnumaa omavalitsusliidu tegevusega.
Neljapäeval on hommikupoole kohtumine Aarens Porjektiga, kes on Võllaste detailplaneeringu koostaja. Ilmselt tuleb selle menetlemisega veel tegeleda. Õhtul osalen Karinu külakoosolekul ja seda koos AS Nordkalkiga, et saada teada rahva arvamus kavandatava uuringu tegemise kohta.
Reede aga on kõige põnevam tulemas, sest siis toimub Järvamaa Omavalitsuste Liidu üldkoosolek, kus arutuse alla tulevad nii juhatuse esimehe ja aseesimeeste valimised, järgmise aasta tegevus, KOIT kava kohta uue arvamuse andmine jne. Peale seda toimub maavanema ja JOL-i esimehe pidulik jõuluvastuvõtt ning õhtul peab jõulukontserdil endast parima andma.
Olgu, vaatame siis mis välja tuleb sest nädalast.

1 kommentaar:

  1. Ehee, Aarensis juba mõeldi, millal nad ükskord Sinu blogisse jõuavad:)

    VastaKustuta