neljapäev, 3. detsember 2009

kiire-kiire

Kolm päeva on läinud nagu niuhti. Küll natuke teise plaani järgi kui esmaspäeval arvasin, aga siiski maru tempokalt.
Teisipäeval käis külas JOL-i tegevdirektor ja arutasime natuke koostöö teemadel ning üldse JOL-i tuleviku üle. Ilmselt saab määravaks JOL-i üldkoosolek, mis toimub 18ndal detsembril Järva-Jaanis, kus tuleb arutusele järgmise aasta eelarve ja tegevuskava. Pea pooled inimesed on üldkoosolekul uued, nii et eks näis kuidas need arutelud edenevad.
Peale lõunat oli haridus- ja kultuurikomisjoni koosolek, kus teemadena käsitleti põhiliselt järgmise aasta tegevuskava ning komisjoni põhimääruse koostamist. Lisaks räägiti eraldi teemana esimeste Järva-Jaani kihelkonnapäevade korraldamisest ning otsustasime, et vallavalitsus moodustab selleks eraldi töörühma ning siis läheme teemaga edasi.
Kolmapäeva hommik algas taas toredalt kui Mairega läksime õnnitlema 85. aastaseks saavat sünnipäeva last. Arvasime, et ta juba üleval, nagu ikka vanemad inimesed üldiselt, aga tuli hoopis nii armsasti hommikuriietes uksele, et lust oli talle luuletust lugeda. Ise tundis küll daam piinlikkust, aga seda siiram see sündmus oli. Vallal kombeks siis üle 70 aastaseid juubilare meeles pidada ning üritan ikka võimalikult palju osaleda.
Seejärel veetsin pea kolm tundi kultuurimajas, kus rääkisime kultuurimaja minevikust, olevikust ja tulevikust. Üldiselt on nägemused samad, suuri muudatusi toimumas ei ole, minu meelest majas elu käib ning kui inimesed ei kurda, siis pole ilmselt vaja nn "töötavat mootorit remontima hakata".
Peale lõunat pusisime paar tundi eelarve kallal. Seejärel käisime Randoga Paides KENK-is, kus tegime väikese ajurünnaku. Nimelt on plaanis 2010 aasta nimetada noorte aastaks ja sellega seoses koguti ideid aasta sisustamiseks. Tundub, et see haakub ka meie viimase aja tegevustega, kus me soovime noortele anda rohkem võimalusi ennast realiseerida.
Kahjuks ei saanud KENK-is päris lõpuni olla, sest toimus ka esimene eelarve- ja majanduskomisjoni koosolek kuhu kiirustasin. Seal olid teemadeks erinevate toetustemäärade suurused ja koosseisud. Lõpuni ses osas ei jõutud, sest päris mitmed küsimused jäid õhku ja neile otsitakse lahendusi esmaspäeval toimuval järjekordsel koosolekul. Selleks ajaks peame me valla poolt komisjonile ette andma ka tasakaalus eelarve. Usun, et saame hakkama.
Tänane päev algas väikese ajurünnakuga, et mis peaks tulema järgmise aasta kalendri peale. Seejärel oli väga meeldiv ja asjalik koosolek Kareda vallavanema Triin Pobboli ning Koeru vallavanema Aldo Tammega, kus arutasime erinevaid koostöö võimalusi. Esimeseks reaalseks koostööks on see, et järgmisel neljapäeval kohtume Ida-Regionaalse maanteeameti inimestega.
Täna õhtul toimus Karinu külaseltsi KARAME üldkoosolek ja seejärel Karinu küla üldkoosolek. Tundub natuke naljakas, et need eraldi toimuvad, kuid kahjuks siiani on see kuidagi nii läinud, et seltsi tegevusest kõik osa ei ole võtnud. Nüüd kui on olemas oma külamaja, on näha, et reaalselt on midagi ka saavutatud, siis ehk see lõhe kaob ära ja küla saab tõeliselt ühtseks. Jõudu ja head üksmeelt neile.
Lisaks oli üleval ka raamatukogu saatus. Seoses külamaja ülalpidamiskuludega, on selge, et kuskilt meil raha juurde tulemas ei ole. Nii tegingi ettepaneku, et kas ollakse nõus kui raamatukogu on ühe terve pika päeva nädalas lahti ning see oleks kui Järva-Jaani raamatukogu filiaal. Tundus, et see idee on mõistlik ja keegi selle vastu ei olnud. Tegeleme teemaga edasi.
Uue asjana pakkusime välja ka järgmise mõtte. Valla ametnikud käivad kord kuus, ühel kindlal päeval ja ajal, külamajas ning teenindavad rahvast. Mõte on selles, et tuua võim rahvale lähemale ja kuulata ka külainimesi, sest tihtipeale ei saa või ei julgeta vallamajja tulla. Ettepanekut tervitati.
Kui mõni Karinu kandi inimene siin loeb ja täna koosolekul polnud, siis teadmiseks, et järgmine koosolek on 17-ndal detsembril kell 18.00.
Homme siis täie auruga taas eelarve kallale ja peale lõunat on kohtumine perearstiga, et arutada gripi ennetamise teemadel.

1 kommentaar:

  1. Ma kommenteeriks seda ilutulestiku teemat. Minu arvates võiks vald selle tegemata jätta ja seda raha mujal kasutada. Raskematel aegadel võiks see olla eralõbu neile, kes seda endale lubada saavad. Jah, 3500 EEKi pole mingi suur raha, samas ega see 3500-eegine ilutulestik midagi erilist juurde ei anna. See raha võiks valla sisse jääda, kasvõi töötajate jõulupreemiaks või milleks iganes, ostke jõusaali korralikud hantlid (hint).
    Ok nali naljaks, hea lugeda seda blogi ja ootame lisa.

    Parimat,

    Vootele

    VastaKustuta