neljapäev, 31. detsember 2009

Suusatamine alga

Teisipäeva hommikul saigi puhtaks Pika tänava kõnnitee ja seda tänu noorte abile. Suured tänud Age, Agnes, Mari-Liis, Eneli, Kerli, Teele, Veiko, Andreas, Uku, Janno. Valla poolt olid peale minu veel Margit ja Rando. Eile saime kokku Maanteeameti ja Järva teedega, kellega sai seda sama probleemi ka arutatud. Jõudsime nii kaugele, et Järva Teed hoolitseb selle eest, et lund ei lükataks maanteelt kõnniteele ja vald hoolitseb selle eest, et krundiomanikud oma kohustusi täidaks. Et see neil lihtsam oleks on alates esmaspäevast olemas sahaga ATV, mida Järva-Jaani Teenuse kaudu on võimalik tellida või siis otse Priit Seire käest.
Lisaks kõnnitee arutelule oli teemaks ka üleüldine teede lahti ajamine vallas. Siit-sealt on signaale tulnud, et on tuisuvaale ja on kitsalt lahti aetud. Kui on probleeme või tahate millelegi tähelepanu pöörata, siis võib otse pöörduda Järva-Jaani Teenuse juhataja Andrus Arusalu poole, kes meie vallas aitab Järva Teedel riigimaanteid lahti hoida. Tema tel nr on 5108535. Aga loodan, et suudate mõista seda, et iga tee jaoks ei ole eraldi masinat ja kõiki teid ei ole võimalik korraga lahti ajada kui on suurem sadu.
Teisipäevane volikogu istung läks üldiselt hästi. Kinnitati koosseisud ja palgamäärad. Koondamisi ja palgakärpeid ei tule. Küll aga võib poleemikat tekitada minu palgatõus, kuid selle põhjus on lihtne. Kui eelmisel aastal kõikide vallaametnike palku kärbiti 10%, siis seda tehti ka vallavanemal. Kui sügisel alustasin, siis kinnitati palk, mis seda -10% juba arvestas. Uuest aastast aga palga ja tööaja vähendamine lõpeb. Nii ka minul ja seetõttu tõusebki palk endisele tasemele tagasi.
Lisaks anti napi häälteenamusega nõusolek AS Nordkalkil teostada geoloogilisi uuringuid Metslas. Isiklikult ma uuringute vastu pole, sest siis saame vähemalt teada, mida meie maa väärt on. Uuringud ei tähenda automaatselt ju kaevandamist, kuid eks inimestest peab ka aru saama. Ja kui kunagi kauges tulevikus see tõesti peakski nii minema, et kõik maaomanikud on nõus oma maadest loobuma, siis ühtegi uut asja ei tehta tegemata keskkonnamõjude hindamist, mis hõlmab ka inimeste elukeskkonda. Nii et kui näha on, et see ikka meie keskkonda ei sobi, siis seda ka ei tule.
Eile päevakeskuses eakate sünnipäevapeol oli tore kuulda erinevate inimeste elukulgu. Palju tervist veelkord kõigile.
Täna oli see päev kui kooli vana buraan sai teha esimesed ringid Võllastel ja järve ääres.
Töökorda sai see tänu Andreasele ja tema abilistele, kes Priit Seire garaažis seda putitasid. Suured tänud. Rajad on uisusammuks piisavalt laiad ja järve ääres on ka olemas valgustatud 400 m. Küll on võllaste rada veel natuke pehme, sest lumi oli paks ja kohev, kuid sõita saab. Loodetavasti ja ehk ka teised suusatajad aitavad silma peal hoida, et rajal ei hakataks muude masinatega sõitma ja ka koeraomanikud ning muud jalutajad ei kõnniks keset suusarada. Probleemne koht on ka mägi, mida armastatavad kelgutajad. Lähipäevil katsun sinna lindi tõmmata, et oleks aru saada kust maalt on vaja jätta ruumi suusatajatele ja kus võib kelgutada. Peagi peaks Koeru poolses osas olema ka väike parkimisala autodele.
Nüüd oleks ideaalne kui tuleks korraks väike sula ja saaks raja kõvaks talluda ja siis taas värsket lund, aga seda kahjuks vist tellida ei saa.
Aga igaljuhul ei pea asjahuvilised enam kaugele sõitma, et suusatada saaks.
Aasta vahetub peagi ja nii soovingi kõigile kaunist aastavahetust ning palju kordaminekuid uuel aastal ning kui saate siis tegutsege teiegi Järva-Jaani Heaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar