neljapäev, 17. detsember 2009

Tähtsa päeva eelõhtul

Nädal on kulgenud plaanitult. On tulnud ette ka viperusi, mida ei oska kunagi ette ennustada. Nimelt läks kolmapäeva hommikul piimaka alajaama trafo katki ja elekter oli pikaks ajaks ära. Seetõttu ei saanud ka koolimaja sooja, sest soe tuleb piimaka katlamajast. Väga kahetsusväärne lugu on see, et ka täna oli kool külm, sest kuigi eile oli elekter juba olemas oli keegi kogemata jätnud sisse lülitamata pumba mis sooja vett ringi ajas ja nii oli ka täna koolis popi päev. Aga eks kõigil juhtub.
Eile käisime Pärnus tutvumas sealse omavalitsusliidu tööga. Võrdlusmoment oli väga kontrastne. Kui seal on tõesti tugev organisatsioon, koos konreetsete väljundnäitajatega ja ka tulemustega, siis meil kahjuks seda veel päris väita ei saa. Huvitav fakt on see, et 12-st vallavanemast oli kohal 7 ja peale kuue jätkava omavalitsusjuhi olin kohal ainult mina. Homme aga on siis see tähtis päev kui valitakse Järvamaa omavalitsusliidule uus juhatuse esimees ja aseesimehed. Aasta tagasi kinnitati põhikirjaga rotatsiooni süsteem, mille järgi peaks saama selleks Paide linnapea, kes on praegu esimene aseesimees, kuid olen seisukohal, et valimiste vahelisel perioodil peaks kõik kohad uuesti valitama, sest muidu uutel liikmetel ei olegi nagu mingit sõnaõigust. Lihtsalt peame nentima fakti, kuulmata inimeste nägemust organisatsiooni tulevikust. Erakorraliseks valimiseks siiski võimalus on jäetud. Siinkohal ei välista muidugi, et valituks saab see, kes saama peaks. Peale kahetunnist, marutihedat päevakava on JOL-i esimehe ja maavanema vastuvõtt Järva-Jaani kultuurimajas, kus meie valla kollektiivid ka üles astuvad.
Eilsetest sündmustest veel nii palju, et olen ka maakonna spordinõukogu liige ja osalesin selle koosolekul ning jõudsin ka noortekeskusesse, kus just oli lõppenud noorteklubi töökoosolek.
Täna saime kokku Võllaste planeerijatega ja saime ülevaate kui kaugel planeering on ning tegime mõned täpsustused. Nii et olge valmis- kui avalikustamiseks läheb, siis teie arvamus on ka oluline ja saate ka sõna sekka öelda.
Õhtupooliku veetsime Karinu külakoosolekul, kus eesotsas Nordkalki juhiga selgitasime inimestele geoloogilise uuringuloa andmise tagamaid. Arvestades seda, et peale ühe maaomaniku olid kõik selle tegemisega nõus (tema maa jäeti ka uurimise alt välja), arvestades seda, et kunagi ei hakata kaevandama ilma maaomaniku loata (kas peab müüma või rentima kaevandajale) ning arvestades seda, et sealt ei pruugigi üldse midagi leida, siis oli üldine meeleolu selline, et uuringute vastu väga ei olda, peale paari erandi (koosolekul viibis hinnanguliselt 30 inimest). Sellised selgitamised on vajalikud ja kavatseme ka edaspidi rahvaga avatult suhelda.
Homme õhtul aga on kõik inimesed oodatud kultuurimajja, kus toimub iga-aastane jõulukontsert. Kohtumiseni

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar