esmaspäev, 28. detsember 2009

Lumine kõnnitee

Mnjah. Alles me rõõmustasime, et Pika tänava äärde sai uus kõnnitee ning liiklemine on ohutu. Aeg on edasi läinud, lumi on maas ning suurem osa kõnniteest on kasutuskõlbmatu, sest lumi ei lase inimesi liikuma. Kõnnitakse ikka maanteel. Vaadatakse valla suunas, et miks me sellega midagi ette ei võta. Lume peab tegelikult kõnniteelt pühkima kinnistu omanik. Selle kohta võib seadusest lugeda siit, § 25 lõige 7. Kuna aga kõikide maaomanike teavitamine ja meeldetuletamine võtab aega, siis otsustasid noored täna, et homme kell 11 tehakse ka see omade jõududega puhtaks, sest J-Jaanis praegu sellist tehnikat pole, millega seda teha. Eelmisel aastal sai kasutada eraisiku vara, kuid seda kahjuks enam pole. Vald tegeleb parema lahenduse leidmisega, mida vastavad krundiomanikud saaksid ka vajadusel tellida.
Jõulud möödusid vallas mitmepalgeliselt. Üheltpoolt olid ilusad üritused nii kultuurimajas kui kirikus, kuid samal ajal on toime pandud mitmed pätitembud, mille autorid ehk ka varsti käes on.
See nädal toob veel volikogu istungi, mis sedapuhku toimub Karinu uues seltsimajas. Kolmapäeval arutame koolimajas koos Raul Eenpuu ja kooliinimestega loodusõppe rakendamise võimalustest Järva-Jaani Gümnaasiumis ning peale lõunat osalen päevakeskuses eakate viimase kvartali sünnipäevalaste peol.
Kindlasti juba inimesed ootavad, et millal need lubatud suusarajad siis ka tulevad. Loodetavasti varsti, sest taas on tehnika see, mille taga asi seisab. Vana kooli Buraani kõpitsetakse ja masin, mida eelmisel aastal laenasime naabritelt, sellel samuti üks jubin puudu. Ehk saab selle lahenduse lähipäevil ja saame lõpuks talverõõme nautida täiel rinnal.
Seniks kaunist aastalõppu kõigile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar