esmaspäev, 11. jaanuar 2010

Palju sündmusi

Ei teagi nüüd kust alustada, sest vahepeal on väga palju sündmusi toimund. Alustame algusest.
Reede hommikul osalesin KENKi nõukogu koosolekul ja saime ülevaate tema tegevustest. Nüüd vaja tema 2010 a eelarvet menetleda. Nõukogu esimeheks sai Kareda Triin.
Seejärel oli JOL-i üldkogu, kus taas valiti esimeest ja aseesimehed olid ka seekord loosis. Esimeheks sai Paide vallavanem Veljo Tammik, esimeseks aseesimeheks sai Triin ja teiseks aseesimeheks Väätsa vallavanem Jarno Laur.
Õhtu Oisus kujunes Järva-Jaani rahvale vägagi edukaks, sest sportlaste seast tunnustati parimateks veteranideks Tiina Idavain ja Kalle Puss, parimate noormeeste seas oli Kuldar Kark ja meeste arvestuses Martin Metsma. Lisaks oli üles seatud ka Saimar Saare kandidatuur, kuid küll ka tema oma tulemustega parimaks varsti tunnistatakse :)
Juba ei tea mitmendat korda esitatud tantsutrupp Jürid-Marid, mille liige minagi uhkusega olen, sai sel aastal valitud Järvamaa parimaks kultuurikollektiiviks. Teadsin seda juba esmaspäeval, kuid hoidsin kiivalt vaka all. Teatud asjaolud tõttu sai uudis siiski avalikuks enne üritust, kuid mõnes mõttes see oligi hea, sest siis oli põhjust tulla kohale ka neil, kes muidu poleks töö kõrvalt raatsinud seda teha. Aitäh kõikidele meie toetajatele, fännidele ja meie vapratele peredele, kes meie esinemistel käimisi peavad taluma.
Lisaks sai kultuurivaldkonnas kultuurkapitali eripreemia Vello Kallandi, sest ajaloo uurimisel ja talletamisel on ta väga suure panuse andnud.
Ja muidugi ka Ülle Jääger, kes küll elab Koeru vallas, kuid oma põhitööna järva-jaanilaste elu parendab. Tema on Järvamaa kultuuripärl 2009. Palju õnne ja edu edaspidiseks kõikidele.Pilte üritustest saab vaadata siit
Oisust tagasi tulles olid vanad Jürid-Marid ja noored tantsijad aleviplatsile organiseerinud vastuvõtu koos shampuse ja ilutulestikuga. Aitäh. Laupäeva lõunast aga olid kõik noored ja vanad oodatud lumelinna ehitama ning linna ehitamisele koguneski ca 50 inimest alates väikestest titadest kuni täismeesteni välja.
Oli väga tore ja tegus päev. Suured tänud tuletõrjeseltsile, eesotsas Valdole ja Matile, kes aitasid veega skulptuure ja ehitisi tugevdada. Kohal olid ka meedia esindajad, kelle pilte näeb siit ning meie üritust mainiti isegi Aktuaalses Kaameras.
Samal ajal toimus noortekas kahepäevane laager, kus osalesid ka Imavere ja Türi noored ning kõik osalenud jäid väga rahule. Kiidusõnad noortekeskusele eesotsas Anniga.
Pühapäeval aga oli võimlas taas järjekorde "Üks kõigi, kõik ühe eest" võistlus, kus seekord oli juba 4 võistkonda. Võitjaks tuli seekord võistkond "Võistkond perekond Niikuistahad".

Järgmine etapp toimub ilmselt veebruari esimesel pühapäeval, kuid hoidke silmad kõrvad lahti.
Pühapäev lõppes väikese matkaga Arusalude tallu tutvumaks uue lüpsirobotiga, mis tõesti oli vinge ja tasub eeskuju võtta.
Aga täna algas uus töönädal ja tegemisi küllaga. Sai valla ettevõtteid ja asutusi külastatud ning valla kalendreid külakostiks viidud. Hommikune koosolek oli taas asjalik ja on juba tõestanud oma vajalikkust. Lisaks osalesin eelarve- ja majanduskomisjoni koosolekul, kus arutati eelarvet, mille olime neile eelnevalt esitanud.
Homme toimub järjekordne kihelkonnapäevade koosolek ja vallavalitsuse istung. Õhtul osaleme Järva kilva järjekordsel etapil.
Kolmapäeval on JOL-i juhatuse esimene koosolek ja ongi nädala selgroog murtud.
Teatan veel rõõmuga, et taas on suusarajad Võllastel ja järve ääres kasutamiskõlblikud. Võllastel küll oli keegi traktorist väikse jama korraldanud kui oli keset rada Koeru teest sillani sõitnud, aga saame hakkama. Rajad ajas seekord sisse Kristjan Holm oma buraaniga, suured tänud talle.
Liuväljak on ajutiselt rivist väljas, sest vesi on jää peale tekkinud, kuid tegeleme ka selle probleemi lahendamisega.
Kaunist nädala jätku

1 kommentaar: