pühapäev, 3. jaanuar 2010

Vabadussõja vaherahu 90. aastapäev

Täna, 90 aastat tagasi seiskusid Eesti vabadussõjas tärisenud relvad, sest Tartus seati jalule vaherahu, mis kuu aega hiljem formeerus Tartu rahulepinguks. Austamaks neid vapraid mehi, kes meie kodumaa eest langesid, süüdati ka Järva-Jaani vabadussõja ausamba juures küündlad. Väikese ülevaate sündmustest andis volikogu esimees.
Homme aga algab taas töine päev, nädal ja aasta. Aasta tuleb kindlasti keeruline ja sellest edukalt välja tulemiseks on vaja meil kõigil anda endast parim. Nagu eelmise aasta liikumispeo hüülauseks oli, nii võib ka selle aasta motoks nimetada "Hoiame kokku head Järva-Jaani elanikud".

Hea meel on tõdeda, et nii liuväli kui suusarajad on juba üles leitud ja head inimesed on ise hakanud nende eest hoolt kandma. Ühes tegutsedes suudame me palju.
Ideena on vahepeal välja käidud, et võiks alevisse teha lumekujude väljaku ja samuti on autohuvilised näidanud üles soovi rajada järvele jäärada. Esimese idee realiseerimine juba on teoksil, kuid teine soov vajab natuke põhjalikumat läbikaalumist, sest kui selline asi luua, siis see tähendab, et kõik peaks olema kontrollitud, turvalisus tagatud, keskkonnaoht nullini viidud ning keegi peab selle eest vastutama. Kui saame neile küsimustele nimed ja konkreetsed tegevused taha, siis minul selle vastu iseenesest midagi pole. Kuid see, et rada on lihtsalt lahti ja kõik võivad sõita, seda ma kindlasti teha ei lase.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar