esmaspäev, 21. juuni 2010

Läksid lendu

Ehk teisisõnu oli see nädalavahetus noorte päralt, kes lõpetasid nii põhikooli kui gümnaasiumi. Hea meel on selle üle, et taas on meil lõpetajate seas medaliga lõpetaja. Kristjanile tuult tiibadesse ja ehk tuleb ringiga ikka kodupaika tagasi. Pidasime volikogu esimehega õigeks, et austame ja soovime edu edaspidiseks noortele koos ning jagasime ära ka kõned, et mõlemad saaks oma mõtted lõpetajatele kaasa anda. Olid päris ausad aktused.
Reede juurde tagasi tulles, siis JOL-i üldkogu midagi eredat ei toonud. Rääkisime taas ka hariduse ja JOL-i strateegiate koostamisest. Õhtul toimunud Karinu kandi ajalooõhtu, aga oli meeldivalt rahvarohke. Külamaja oli pungil täis ja pidi isegi toole juurde tooma. Ettekanded olid ka väga sisukad, nii et aitäh korraldajatele. Lisaks on nüüd kõigil võimalik tutvuda ja soetada endale Metsla küla teine raamat.
Laupäeva hommikul läksingi Paide SRIK-i talgutele nagu plaanis. Sai mõned tunnid tööd tehtud ja natuke ka mõtteid mõlgutatud. Loodetavasti läheme peagi juba ka konkreetsemaks. Seeme on idanemas. Kui kellelgi veel sel teemal huvi on, siis andke märku.
Laupäeval sain ka uudise, et kavalusega rebase püüdmine oli edukalt läinud ning püünis toimis. Selleks korraks mure lahendatud, kuid siinkohal peab küll nentima, et see hulkuvate metsloomade püüdmine on väga segane. Sisuliselt mitte keegi ei vastutanud selle eest ja kõik ootasid kellegi teise tegutsemist. Sellisel puhul ongi õigem järgida vana head motot, et mitte mõeldu-tehtud vaid vastupidi- tehtud-mõeldud.
Laupäev jätkus eelpoolkirjeldatud aktustega ning lõppes maruilmalise Kurnu laululava avamisega, kuhu viisin valla poolt kaks laternat, et ka meie rahvas leiaks sinna tee. Kõnes ei julgenud ära mainida, et tegelikult see meie kihelkonnas asub, aga nüüd kaardilt kontrollinuna olen selles kindel. Eks peab laululavast eeskuju võtma ja ehk tulemust on homme meie jaanitulel võimalik kõigil näha.
Eilne päev oli nagu ikka sportlik. Saime Põltsamaa käest napilt pähe, kuid suured tänud siinkohal vaheajal esinenud tantsijatele. Ma arvan, et ses osas oleme küll Eestis üks ainsamaid. Korvpalli ja võrkpalli ajal on see tavapärane, aga jalgpallis väga ei tea et oleks. Võibolla eksin.
Seejärel sai üle pika aja bändiproovi tehtud. Päris hea oli ja tuli välja küll, enam-vähem. Nii et oleme esinemistele avatud. Pulma peaks sobima küll, kuula ise.
Tänane päev algas kiirete koosolekutega. Töötajate koosolek ning seejärel haridus- ja kultuurikomisjoni koosolek. Pealelõunat oli paar asjatoimetust vaja korda ajada ning hunnik arveid oli ka siginenud.
Muust teemast nii palju, et saunas käijate ees suur vabandus, et paaril viimasel nädalavahetusel pole sooja vett olnud. Probleem on ühe jubinas, mis on katki ja seda Eestis ei leidugi. Sel nädalavahetusel ehk juba saab sooja vett, seejärel on 3-4. juulil saun taas korra kinni ning siis peaks olema edaspidi korrapäraselt lahti. 1. juulist- 9. augustini on aga võimlas sportimine ajutiselt seoses puhkuste ja remondiga peatatud.
See nädal siis toob järgneva. Homme hommikul vallavalitsus ning hiljem suurem ehitamisepäev. Õhtul kihelkonnapäevade kontsert ja jaanituli Kasekoplis. Kolmapäeval on võidupüha tähistamine Peetris ning presidendi tule toomine. Lisaks toimub vabadussõjas langenutele mälestustahvli avamine. Õhtul toimuvad nii Karinul kui Kuksemal jaanipeod.
24-ndal toimub kirikus Taize palvus ja kihelkonnapäevade lõpetamise sõnavõtt.
Reedel aga on see päev kui kõigil kinnisvarahuvilistel on võimalik tutvuda vallavaraga, mis on enampakkumisele pandud. Aga see on tegelikult juba neljapäeva sissekande teema.
Kohtumiseni siis homme jaanitulel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar