neljapäev, 10. veebruar 2011

Tantsides läbi elu

Pealkiri on ajendatud sellest, et Järva-Jaani on üks vinge tantsurahvas küll. Homsel koolitantsufestival Järvamaa eelvoorus on taas kolm rühma laval ning loodetavasti edukalt. Kel huvi rohkem, siis uurige SIIT ning minge kohale. 23 kava seas on 18 Paide kava, 3 J-Jaani, 2 Türi ning 1 Ambla kava. Huvitav kas mujal ei tehta või ei ole võimalusi välja tulla.
Aga tagasi tulles toimunu juurde, siis teisipäeval Kaia Iva infotund hasardi rahastamisest oli küllaltki asjalik, kuigi jah ajastus on nagu ta on. MTÜ-de ja teiste asutuste juhid said häid näpunäiteid ning loodetavasti on sealt ka edukaid projekte edaspidi loota.
Vallavalitsus oli seekord kõhna. Üheks olulisemaks teemaks oli lasteaia renoveerimise riigihanke väljakuulutamine, millega on tuli takus ning selle käigus peaks saama uue kuue vana osa ning ka küttesüsteem peaks kaasaaegsema vastu vahetuma.
Teisipäeva õhtul toimunud valimisdebatt oli minu jaoks huvitav ning uusi kogemusi pakkuv. Kohale tulnud oli 5 kandidaati ning ca 15 kuulajat. Tehnika küll vedas natuke alt ja salvestamine päris hästi ei õnnestunud, kuid pilte ja debatti näha/kuulata on võimalik KUMA raadio kodulehelt.
Kolmapäeval olin ula peal. Hommikul sain kokku Kuma esindajatega, kellega koostöös KOV-de mitmevõistlust teeme. Seejärel oli JOL-i juhatus ning teadmiseks siis, et tegevdirektori osas pole selge midagi, erinevalt JT uudisest, kus oli ainult kaks võimalust välja toodud. Huvitav oli ka see, et enamusega polnud ses osas üldse ühendust võetud, aga väidetud oli nagu oleks arvamused pooleks. Ise teen otsuse küll vestluse ning arutelu järel. Kohal olid ka maanteeameti mehed, kes rääkisid talihooldest ning tõdeti, et häda pole midagi. Eks see on jah nii nagu ta on, sest kellel tee ikka pool päeva kinni on olnud, sellel on ikka probleem küll, kuid kirjade järgi on kõik ok. Lohutame end sellega, et kevad on varsti käes.
Peale JOL-i juhatust läksime Väätsa mõisa avamisele ning tuleb tõdeda, et ilus on ikka küll. Kogu majale ringi peale tegemine lükkub järgmisele JOL-i üldkogule, aga raha on asja ette läinud. Lisaks see avamine ise oli kaunis. Head muusikud ning suurepärane söök Järvamaa Kutsehariduskeskuse poolt (Türi pritsumeeste abiga).
Täna saime taas kokku piirkondliku hariduskomisjoniga ning töö käib täie rauaga. Kahjuks me Koeru käest veel pole konkreetset vastust saanud, et kas jätkavad riigigümnaasiumi tegemist või ei, kuigi soovisime seda 7-ndaks veebruariks. Seetõttu läheme esialgu kahekesi edasi ning mingil hetkel on piir, kus me ei saa enam ehku peale ootama jääda ja teema läheb lukku.
Lisaks osalesin spordinõukogu koosolekul, kuid paraku jäin hiljaks ning sissejuhatavast osast, mis ilmselt oli kõige olulisem, jäin ilma. Selge on see, et asjad tuleb selgeks rääkida ning rahastus erinevatel tasanditel peab olema läbipaistev, kuid kuna see teema on lugejale võõras ja kaasa mõtlejaid on vähe siin, siis jätan selle teema edaspidiseks.
Täna oli taas see päev, kui uuendasime meie liuvälja, sest ülehomme toimub ju hokivõistlus. Lume aitas traktoriga pealt lükata Aimar ning veega olid abiks Tuve ja Mati. Õhtul oli juba peris kena jää peal ja ehk on homme juba korralikult külmetanud. Kuigi lubab tuisku, siis on lume lükkamine siledalt jäält nohu ning usun, et laupäeval on mõtet kõigil tulla toredat võistlust vaatama ning ka osalema. (JT-l peaks põhjust olema pildistama tulla küll :) )
Homne päev toob ühe kohtumise, millest ilmselt varsti kuulete ning muid asjaajamisi, mis on seotud nii saabuva nädalavahetuse (Pitka matk, kuhu saab veel 1h ja 15min regada) kui ka üldise valla eluga.
Paar postitust tagasi mainisin, et vallavara on müüki tulemas. Nüüd on täpsem info olemas ja selle leiab SIIT. Andke ise kuuma või teavitage sõpru, kes huvitatud oma kodu loomisest või ettevõtlusega alustamisest.
Kui praegu vaadata www.jarva.ee lehte, siis on parempoolne tulp suisa Järva-Jaanit täis. Info liigub ning loodan, et ka Sina hää lugeja tunned, et info jõuab pärale. Kui ei, siis anna hüva nõu, kuidas seda paremini teha.
Vat nii me tantsimegi läbi elu. Rõõmsalt ning optimistlikult.
Tantsi ise ja lase teistel seda teha.

2 kommentaari:

  1. Kui ma ei eksi, siis meie naabrid koerukad said vabariiklikel koolitantsufestivalil rohkem kui ühe kavaga finaali. Ma nüüd ei teagi kas meie tantsijad ka sealt osa võtnud? Tundub, et naabrid võtavad asja suuremalt ette kui meie.

    VastaKustuta
  2. Kahjuks koerukad ei ole juba vähemalt kolm aastat koolitantsufestivalist osa võtnud ja ei osale ka see aasta.Meil on taskus aga vabariiklik laureaadi tiitel ja igal aastal oleme pääsenud lõppkontserdile 100 tantsu hulka.

    VastaKustuta