neljapäev, 21. aprill 2011

Kiirest internetist

Eri-sissekanne....
Sain üle-eile sellise hea teate, nii et kel huvi võtke ühendust vastavate kontaktidega.


Elion rajab hiljemalt juuniks Järva-Jaani valda uued digiTV- ja internetisõlmed

Elion on Eesti Lairiba Arendamise SA üks asutajatest, kes viib ellu projekti EstWin. Projekti eesmärk on katta kõik Eesti maapiirkonnad 2015. aastaks kaasaegse valguskaablivõrgustikuga ning ühena esimestest piirkondadest rajatakse valguskaabel ka Järva-Jaani valda. Tänu sellele rajab Elion uued võrgusõlmed Järva-Jaani alevisse ja Karinu külla, mis toob häid uudiseid nii Elioni tänastele kui ka uutele klientidele. Nimelt on investeeringute tulemusel nende piirkondade elanikel võimalik hakata kasutama kõiki kaasaegseid teenuseid nagu digiTV ja ülikiire internet. Ühtlasi paraneb olemasolevate teenuste kvaliteet.
Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan võrdles projekti Estwin raames ehitatavat valguskaablivõrku tuhanderealise kiirteega. „Valguskaabel on kiirtee, mis võimaldab väga suurte andmemahtude ülekannet. See omakorda tagab kiire Interneti-ühenduse ja korraliku kvaliteediga digitaalse televisiooni,“ lisas Reiljan.
Reiljan täiendas, et riikliku projekti Estwin raames rajatakse igasse külasse interneti kiirtee, kuid inimeste kodudeni viib piltlikult öeldes kvaliteetne kruusa- või kaherealine asfalttee, mille ehitamisega tegelevad telekommunikatsiooniteenuse pakkujad – antud juhul Elion. „Soovime, et Estwini raames rajatavast magistraalvõrgust saaksid kasu võimalikult paljud kodud ja ettevõtted. Kuna ühenduse viimine majadeni tähendab Elionile märkimisväärseid investeeringuid, oleme kindlasti huvitatud infost, milliste piirkondade elanikud ja omavalitsused meie teenustest enim huvitatud on,“ üles Kalev Reiljan.
Seetõttu ootab Elion juba täna Järva-Jaani ning Karinu küla elanike sooviavaldusi telefoninumbril 165 või kirjutades aadressil info@elion.ee
Hetkel teostatakse viimaseid ehitustöid, mis võimaldab esimesel võimalusel II kvartali jooksul Järva-Jaani ja Karinu elanikel uue põlvkonna teenuseid kasutama hakata. Mitmete organisatsioonide koostöö, Estwin projekti ja Elioni võrguarenduse tulemusena saavad kiirema interneti ja digiTV teenuseid nii tänased kliendid kui ka uued soovijad.
Elion pakub Eesti kaasaegseimat internetipõhist digiTV-d, kuni 100 Mbit/s kiirusega internetti ning kõnesideteenust. Vajalikud seadmed – digiboks ja ruuter – on tasuta. Lisainfot saab internetist aadressil www.elion.ee, helistades lühinumbril 165 või külastades Elioni esindusi üle Eesti, mis paiknevad kõikides suuremates linnades.
2009. aastal alguse saanud EstWin projekti raames on plaanis ehitada üle Eesti fiiberoptilist kaablit ja võrguühenduskohti hõlmav side baasvõrk. Projekt toimib koostöös telekommunikatsioonifirmadega, kes loovad riiklikule baasvõrgule lisaks juurdepääsuvõrgu maapiirkondades elavate kodude ja ettevõteteni. Esimesed etapis kaetakse tulevikuvõrguga 7 piirkonda, millest kolm asuvad Lõuna-Eestis, kaks Järvamaal ning kaks Harjumaal. Projekti EstWin esimese etapina ehitatakse 6640 kilomeetrit fiiberoptilist kaablit ja 1400 võrguühenduskohta hõlmav side alusvõrk (baasvõrk).

3 kommentaari:

  1. Ehituskultuur on Järva-Jaani vallas null. Miks peavad naabrid alati osa saama prahist kui keegi ehitab? Miks ei võiks kohe see praht jõuda konteinerisse???

    VastaKustuta
  2. Millest jutt ?Äkki kodanik valgustab vallarahvast.

    VastaKustuta
  3. No kahtlen sügavalt, et nad seda 100MBit mööda alevit optikaga laiali hakkavad vedama. Võibolla alevi Koeru tee poolsetesse korrukatesse ainult kus rahvas suuremas puntras koos. Mujal jääb asi tõenäoliselt endiselt kõdunenud traatide otsa ja "naudib kruusateed". Muide, Elioni "kruusatee" asemel on sellise arengu puhul igaljuhul mõistlikum võtta korralik MIMO wifi 8/8 või 10/10 MBit ühendus. Hinnad on mõistlikud ja ühenduse saab EMT mastiga otsenähtavuse korral ka kümnete kilomeetrite raadiuses kenasti tööle.

    VastaKustuta