esmaspäev, 25. aprill 2011

Mitu teemat

Tänases sissekandes lähen tagasi ka eelmise nädala sisse, kuna neljapäeval piirdusin ainult lühikese eri-sissekandega, mis ei kajastanud näiteks ka toimunud ettevõtluskoolitust.
Koolitusel käis 11 inimest, mis on selliste ürituste puhul väga hea tulemus. Saima Piisner Arenduskeskusest tegi hea sissejuhatuse teemasse ning eks nüüd inimesed peavad ise selgusele jõudma, et kas ettevõtlus võiks olla nende pärusmaa. Kui isegi 1-2 hakkavad sellega tegelema, siis on koolitus läinud asja ette.
Eelmisel nädala saime kurva sõnumi. Nimelt on meie seast jäädavalt lahkunud armastatud pedagoog Helgi Veemaa. Sügav kaastunne lähedastele, sõpradele, kooliperele. Helgiga hüvastijätt toimub 1. mail kell 11.00 3. kalmistul. Teame ju, et sellised sündmused on üks elu osa, kuid ikkagi....

Munadepühad möödusid jüripäevaselt ja sportlikult. Käisin ka kaemas Jüriväge Paides. Ilm oli ilus, rahvast oli palju ning vaatasin ka Robinsonide esinemise ära Vallimäel. PD polegi seal üles astund, nii et nüüdsest J-Jaani rockijälg ka sinna jäetud.
Järva-Jaani Jüriöö jooksust oli osa võtma tulnud seekord 6 8-liikmelist võistkonda. Oli spordipoiste, naiste, laste kui ka väliskülalistega võistkondi. Tihe rebimine käis võistkondade "Sõbrad" ja "Jalgpallurid" vahel. Ise täitsin Jalgpallurite ankrumehe rolli. Esimeses olid peamiselt sangpommi ja jõusaali mehed ning teises palliajajad. Kui veel enne viimast etappi juhtisime 15-20 meetriga, siis suutsin edu maha joosta või noh ütleme nii, et Martin Kanarbik suutis mulle järele tulla ja napilt võidu ära võtta. Viimased 30 meetrit olid täis põnevust, kirge, traagikat, kuid pisaraid seekord ei valatud. Aitäh noorteklubile, kes aitas üritust korraldada.
Pühapäeval kahjuks laste laulupäevale ei jõudnud, kuid 33 last käis laval ja see on väga hea tulemus. Kõik said väikse auhinna ja sellisel kujul lastele lavakogemust anda, samas pettumust valmistamata, on väga tore. Põhjus miks ma ei jõudnud oli selles, et käisime Paides jalgpalli mängimas ja avasime võitude arve ehk võitsime 2-1 Raasiku meeskonda. Meie väravalööjad olid Erkki ja Elgar. Üldtabelit näeb SIIT ja järgmine mäng on 8. mail Paides. Kõik on taas oodatud kaasa elama. Vaatamata sellele, et mäng oli Paides, oli pealtvaatajaid üle 30, mis on päris hea tulemus meie liiga kohta. Mängu kohta selline umoorikas lugu veel. Nimelt kui tavaliselt visatakse kulli-kirja, et loosida, kes poole saab valida, siis mul oli seekord kaasas mõned värvitud munad, mille koksimise tulemusena seda selgitasime. Kuigi koksimises saime pähe, oli suurema muna veeretamise osas meil rohkem osavust ja õnne.
See nädal on alanud suviselt. Päike sirab ja kevad tuleb mühinaga. Isegi Volli pood on hakanud roheliseks minema, mis on väga tore.
Täna käisin JAP-i juhatuses, kus päevakord oli suhteliselt õhuke, kuid see-eest olulised teemad olid teemaks. Edasi võtsin majandusnõuniku Reedaga ette jalutuskäigu. Nimelt käisime eelkokkuleppeid sõlmimas krundiomanikega, kelle juurest peaks mööda minema tulevane jalgtee. Oli suhteliselt edukas käik, sest kõik kes olid kodus, olid päri sellega, et liiklusohutust peab suurendama.
Homne päev toob kohtumise Võllaste projekteerijaga ja loodetavasti saab see olema konstruktiivne. Kolmapäeval plaan natuke Eakate päeva osas nõu pidada ning targemaks saada Tervist edendava ettevõtte osas.
Neljapäeval on vallavolikogu istung, mille päevakord on ka juba meie nädalakavas olemas.
Neljapäeval peaks tulema Järva-Jaani kinno täismaja, sest kell 19.00 linastub seal ju film "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta". Kõik kinno.
Nädalalõpp toob Järva-Jaani ühe suursündmuse- Järvamaa Grillfesti, kus näeb meie omi esinejaid, lisaks külalisesinejad ning saab mekkida omatehtud toitu ja saunagi saab. Lisaks muidugi demonstreeritakse grillimisekunsti. Kokku on registreerunud 15 meeskonda. Omatoidulaada osas veel niipalju, et kes ka huvitatud oma toidu rahvale pakkumisest, siis võtke ühendust Tuvega, tema juhendab edasi.
Noniih, saigi mitu teemat kirja.
Kaunist aega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar