teisipäev, 7. veebruar 2012

anonüümne

Minu eelmine blogikanne on tekitanud Järva Teataja kodulehell paraja kommentaaride laviini. On nii positiivseid kommentaare kui ka asjatundmatuid. Põnev oleks teada rahva üldist arvamust siis vallavanema töökoha osas, kas peaks siis olema parteiline või mitte (Soomes ongi vallavanem parteitu ametnik), kas peaks inimesi teavitama oma tegemistest või mitte ja kas info jagamine inimestele on tema tööülesanne, kas erinevatel koosolekutel käimine on mõttetu või võib sellel olla oluline mõju kohalikule arengule? jne.
Väitega, et kui pole parteis, siis tulevikku pole, võib ühte pidi nõus olla. Oleneb millisena oma tulevikku ette näha. Tahta riigikokku või muule soojale kohale, siis ilmselt peaks valiku tegema, kuid see valik peab ka selline olema, et pärast ümber-mõtlemise tunnet ei tekiks ja üle-minemist ei oleks. Praegu ükski partei sellist kindlust justkui ei paku ja eeldan endalt vähemalt sisemist soovi mingi erakonnaga liitumisel, mitte mammonat või "suuri" võimalusi.
Aga hea, et mu väljaöeldu tekitas diskussiooni ja osadest kommentaaridest on üht-teist meeldegi jätta.
Mis eelmise nädala tegemistesse puudutab, siis ettevõtjatega kohtumine oli väga asjalik. Üldiste arengute osas on hea meel selle üle, et E-Piim investeerib sel aastal meierei arengusse üle 2 miljoni euro, enamik ettevõtteid on suutnud palku tõsta 4-5% ja plaanis on veel edasised investeeringud.
Koostööst Soome sõprusvallaga on asi edasi arenenud niipalju, et aprilli keskel läheme koostööretkel, kus otsime mõlemale poolele kasulikke lahendusi. Nii toodangu müügi osas, investeerimise osas kui ka turismi valdkonnas.
Juttu oli ka regionaalpoliitikast ja põletavast haridusreformist. Ka ettevõtjad on seda meelt, et kui siit peaks gümnaasium ära kaduma, mõjub see ettevõtlusele negatiivselt. Ehk teisisõnu- haridus on palju laiema haardega kui seda meedias praegu näidatakse.
Juttu oli ka teede olukorrast ja ses osas tehti ettepanek suhelda maanteeametiga. Sisu see, et maakonna piiri ületades ei tohiks tee kvaliteet kordades muutuda, kuid meil see Lääne-Viruga nii on. Tegutseme ses osas.
Andsin infot selle kohta, et keskkonnaministeeriumi poolt on koostamisel vanade hoonete lammutamisprogramm ning huvi selle vastu oli.
Järgmine ümarlaud on 27. aprill kell 10.00.
Laupäeval käisime Taaviga ühel jalgpalli infopäeval, kus Aivar Pohlak rääkis ideest, kuidas karikamängud veelgi võimsamateks ning publikurohkemateks teha. Et mängudel on lipud, teavitus, fännid jne. Meil see peaaegu toimib, kuid natuke on meilgi vaja vunki juurde panna.
Eile käisin notaris, kus sai lõpule viidud 2006. aastast pärit lugu. Nimelt valla korter Jaama 6 aadressil, mille ostmise eest oli ammu juba tasutud, sai juriidiliselt nüüd õigele omanikule. Vallakorterite teema on endiselt päevakohane, sest neid nagu on, kuid korralikke väga pole. Oleks hea kui kõik oleks ühes kohas ja seetõttu tegelen kolmekordse kutseka ühiselamu renoveerimisvõimaluste otsimisega. Väätsa on Shveitsi rahade eest tegemas endale munitsipaalhoonet, kuid paraku meie projekt sealt läbi ei läinud.
Eile oli koolis igakuine koosolek. Oli juttu nii jooksvatest muredest, personalist, kooli tulevikust, CO2 rahadest jne. Kooli arendamisel töö käib ning tänases Järva Teatajas ka sellest juttu.
Tänane päev toob kuus vestlust arendus- ja rekreatsiooninõuniku kohale kandideerinutega ning vallavalitsuse istungi.
Homne päev on koosolekuline. Algab all-asutustega, seejärel JOL-i kultuuri- ja spordikomisjon ning seejärel JOL-i juhatus.
Neljapäeval osaleme Silvaga Tamsalus ühel koosolekul, kus taas arutluse all kolme valla ja kahe maakonna ühine projekt pärimuste ning ajaloo talletamiseks ning kaardistamiseks.
Lõpetuseks annan vihje neile, keda on ära tüüdanud poliitika. Minge Wabalinna kongressile ning avardage silmaringi.
Ilusat nädalat ning positiivset meelt teile

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar