esmaspäev, 27. veebruar 2012

Positiivsel lainel

Mitte, et muidu ei oleks positiivsel lainel, aga viimasel nädalal on päris palju toredat olnud, et lihtsalt peab eraldi rõhutama.
Enne kui pilte ja linke ja sündmustekirjeldusi pritsima hakkan, siis vabandan ka, et eelmisel nädalal harjumuspärane teine sissekanne tegemata jäi, aga lihtsalt nii kiire oli ja seda rohkem saab seekord lugeda ja vaadata.
Teisipäeval oli vallavalitsuse istung ja väga pikk päevakord polnud. Oluliseim punkt oli vallaeelarve saatmine volikokku, mis eeldatavalt sel kolmapäeval vastu võetakse.
Teisipäev oli ka vastlapäev ja Laia tänava kelgumäele oli tulnud 6 vahvat võistkonda, kes võtsid omavahel mõõtu meeleolukatel aladel. Võistkonnad Teelekas, Päevakas, Jaanililled, Viis Viimast, Valla Kuklid ning Jürid-Marid said kõik esikohad, sest nad olid välja tulnud ja olidki seetõttu võitu väärt. Kuna väljas oli pime, siis kahjuks sellest vahvast üritusest häid pilte pole, kuid võibolla mingil ajal miskit ikka ilmub välja. Loodame Inese fotoka peale. Aitäh kõikidele osalejatele ja kaasa-aitajatele.
Elioni esindajaga rääkisime kiiruste suurendamistest ning võimalikest kiiretest ühendustest valla asutustesse ja mujale. Kontorimaja riigi poolt rahastatud projektis sees pole, aga läbirääkimised on võimalikud. Hoian teid kursis.
Võllaste projekteerimine hakkab lõpusirgele jõudma ning seejärel on võimalik hakata otsima kanaleid selle realiseerimiseks. Ise loodan, et juba järgmisel talvel oleks võimaliks seal normaalselt suusatada, kuid lubada 100% ei julge. Loodame, et suusaradade masina projekt saab Noorteklubil rahastuse. Lähiajal selgub.
Neljapäev algas koolis Vabariigi aastapäev aktusega, kus lastekoor laulis teemakohaseid laule, meenutati vabadussõda ning võeti sõna. Ise kinkisin valla poolt koolile Pitka raamatu, et noored meie kandi mehe tegudest teadlikumaks saaks. Seejärel olin üllatuskülaline lasteaia Vabariigi aastapäeva vastuvõtul, kus koos Üllega erinevaid rahvuseid vastu võtsime. Tutvustasin lastele ka meie rahvus-sümboolikat ning tähendusi. Lapsed ja kasvatajad jäid vist rahule ning tegelikult tasub vaadata erinevate rühmade blogisid, sest seal ka mitmeid pilte veel üleval. Blogi viited siis siin samas vasakul tulbas.
Seejärel suundusin Paidesse, kust sain kätte jäävõistluse auhinnad ning siis tõin noortekeskusele Jõgevalt 6 lumelauda, mida nad saavad nüüd kaks nädalat kasutada. Homme vist pidavat üks väljasõitudest toimuma, uurige Anni käest võimalusi laudade kasutamiseks.
Nagu ikka 23. veebruaril, toimus ka sel aastal maavanema ja JOL-i esimehe vastuvõtt. Järva-Jaanist oli päris palju kutsutuid ning kõik olid ka kohal, kuigi täna oli uudis, et kõikidest kutsututest vist alla poolte olid kohale tulnud. Kel huvi pildimaterjali järgi, siis kõige parema ülevaate saab Anu Ansbergi pildikogust jarva.ee-s. Kõnede koha pealt midagi erilist välja pole tuua. Kui siis ainult see, et kriitikat tehti küll KOV-ide suunas, hariduse teemal just ja prioriteetsuse mõttes, kuid riigipoliitika osas ei tehtud ühtegi märkust. Ei päästekomandode jama osas ja üldse riigi kaugenemise osas maarahvast.
Vabariigi aastapäev algas väikese soojendusega järve ääres, kus ajasin uisuringi lumest puhtaks, seni kuni Peep Kristal suusaradu sisse tallas oma Buraniga. Siirad tänud talle siinkohal veelkord. Kella 11-ks kirikusse väga palju rahvast kokku ei tulnud, kuid samba juurde tuli juba natuke rohkem rahvast. Mõned pildid samba juures toimunust on valla kodulehel.
Traditsiooniliselt sai käidud ka Kaitseliidu tänuüritusel.
Laupäev oli siis see päev kui ühekorraga peeti ära kolm võistlust. Nii varem väljakuulutatud hokivõistlus, varem ärajäänud suusatamine ning varem mitte-toimunud kiiruisutamine. Hokis õnnestus endal koos Valev Väljaotsa ning Veiko Vesperega suisa esikohale tulla. Kõik lahingud olid pingelised ning kohati oli tegemist pigem õnne kui hokimänguga, sest jää oli pehmeks muutunud ning litter ei teinud seda, mida temalt oodati. Eriti tublid olid Eva ja Ede-Ly, kes olid ainsad naised, kes väljakul käisid. Suusatamises ja kiiruisutamises kahjuks kõiki medaleid välja anda ei saanud, kuid hea meel oli samas, et kõik osalejad siiski ei saanud medaleid ning pidi pingutama, et medalit saada. Täpsemad tulemused järgmises valla lehes, kuid rohkem pilte näeb facebookis, Järva-Jaani valla lehe alt. Aga üldiselt oli ilm super ja kõik läks korda. Tänud kõigile, kes platsi aitasid puhastada ning olid ka korraldamisel abiks. Järgmisel aastal jälle ja eks hokit peab harjutama, sest Eestimaa talimängudel aasta pärast on see üks aladest, kust tahaks ka kindlasti osa võtta.
Samal ajal toimus ka Vao libetaja võistlus, kus J-Jaani mehed päris mitu esikohta ära tõid ning Jalgsemal läks samas liinis, et karikad jäid enamus koju. Autosõidu fännidele teadmiseks niipalju, et sel laupäeval toimub iga-aastane talvine auto-orienteerumine ning seda pimedas. Kultuurimaja juures algab kell 17.30 registreerumine ning start 18.00. Saab huvitav olema, ma loodan.
Eile sai üldiselt puhatud ning täna hakkas taas töine nädal. Üritustest toimus täna väike vabatahtlikkuse loeng koolis, kus Rainer Eidemiller rääkis vabatahtlikuks olemisest ja sellega kaasnevatest võimalustest. Peamised neist on uued kogemused ning uued tutvused. Kellel ka huvi vabatahtliku töö vastu, siis võib külastada Järvamaa Vabatahtlike keskust või vabatahtlikud.ee aadressi.
Homme on rahulik päev ning kolmapäeval ootamas volikogu istung, mis on tavapäratul ajal tänu sellele, et vahepeal oli Vabariigi aastapäev ja et veebruar nii lühike on. Neljapäev on siis Arleti esimene tööpäev ning reedel algab tööpäev sellega, et kell 8.30 toimub JOL-i juhatuse istung. Teemaks on siis JOL-i esimehe kohaga seonduv, sest teatavasti kangutati ju Aivo Prüssel Türi vallavanema toolilt lahti ja ei saa ka JOL-i esimees olla. Loodan, et saame hõlpsalt asjad klaariks. Edasi on veel Eesti Energia infopäev ka.
Rääkides veel positiivsetest asjadest, siis täna said meie noored tantsijad teada, et kaks rühma kolmest pääsesid Koolitantsul edasi teise ringi ehk Pärnu poolfinaali. Palju õnne Üllele ning tublidele tantsijatele. Loodame, et asja on ka Tallinnasse. Hoian pöialt.
Päris kahe päeva eest vist polnud lugemist, aga surfamist küll kui viitsite.
Kaunist kevade tulekut ja ärge haigeks jääge, sest viirused liikvel. Küüslauk ikka sisse.
Hädaeeega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar