neljapäev, 9. veebruar 2012

Talimängud

Teisipäevane vestlusmaraton läks hästi ja tore oli erinevate inimestega elu üle arutada. Lõpliku otsuse arendus- ja rekreatsiooninõuniku kohta teeme homme, sest selliseid otsuseid ei saa rabistades teha.
Kolmapäeval rääkisime all-asutustega käesoleva aasta eelarvest ning palkadest. Eelarves on hetkel palgafond ca 4% tõusuga kõigil asutustel sees, kuid kellel ja kui palju tõsta ja kas üldse tõsta, selle otsustab iga all-asutuse juht ise.
JOL-i kultuuri-ja spordikomisjonis oli põhiteemaks maakonna laulu- ja tantsupidu, mille korraldus praegu kenasti sujub. Rääkisime ka maakonna kultuuriarengukavast, mis tekitas aga elavat diskussiooni oma olemuse osas. Loodetavasti saame sel aastal sotti, et mis sellega siis ikkagi teha, et sellest asjalik ja toimiv dokument saaks. Rääkisime ka aastaplaanist ning maakonna spordiarengukava tegemisest, mille esimene suur avakoosolek on 14. veebruaril kell 13.00 maavalitsuses.
JOL-i juhatuses oli päris palju teemasid ning arutamist pea kolmeks tunniks. Sellest aga saate lugeda SIIT.
Eile õhtul tegin ühte uut spordiala ka. Nimelt toimus Türil uisutamise võistlus, kus viie mehe seas tulin neljandaks. Päris raske ala tegelikult, eriti siis kui tehnikat pole eriti (eriti-eriti) ja tööle hakkavad hoopis teised lihased kui muudel spordialadel. Loodan, et kogemusest on kasu, et KOV juhtide võistlusel kõrgete kohtade eest taas võidelda. Need märtsi alguses tulemas.
Täna tegelesin laupäevase Järva talimängude meeskonna komplekteerimisega. Kokku osaleb meil hetkeseisuga 37 sportlast ja kõik alad on kenasti esindatud. Kes tahavad kaasa elada meie omadele, siis korvpallis mängib B alagrupp oma mänge Järva-Jaanis, kus meie vastasteks on veel Koeru, Väätsa ja Paide linn. Mängud algavad 10.30. Loodame taas kenasti esineda ja lippu kõrgel hoida, kuid teistpidi võttes on tegelikult veelgi tähtsam lihtsalt osavõtt ja spordi nautimine. Ise teen juhtide kolmevõistlust, korvpalli ja mälumängu.
Täna sain Tamsalus kokku Tamsalu ja Väike-Maarja vallavanematega ning külla oli tulnud Viljandi Kultuuriakadeemia eesotsas Anzori Barkalajaga isiklikult. Huvitav kohtumine oli ning sellest võib sündida päris põnevaid projekte ning tegemisi. Üks osa puudutab kogu pärandkultuuri kaardistamist, mida kultuuri-akadeemia tudengid ja spetsialistid võiks teha. Teine osa puudutab konkreetseid kultuuri-projekte ning üks neist võiks olla 1805. aasta Karinu ülestõusu taas-esitamine 2013. aastal. Kokkusaamise korraldas Priit Adler, kes Puhta Vee Keskusega Metsamõisas aktiivselt tegeleb.
Täna käisin Arturiga kinos vaatamas filmi "Kass papudega" nagu tema seda nimetas. Hea meel oli tõdeda, et saalis oli üle 100 inimese (silma järgi) ning kui mina kultuurimajja jõudsin oli saba välisukseni. Kino elab.
Homme tegelen natuke projektikirjutamisega ning tuletan meelde kuidas hasartmängurahadest regionaalseid investeeringuid oleks võimalik saada.
Laupäeval siis Talimängud ning nii see talv mööda lähebki ja kevad juba paistab.
Olge vaprad ning kuulmiseni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar