neljapäev, 15. märts 2012

Gümnaasium on tubli

Tänast sissekannet alustan hääde uudistega koolist. Nimelt kui tihti peale räägitakse, et maagümnaasiumid ei anna kvaliteetset haridust ja nende likvideerimiseks riik teeb jõulisi samme, siis täna võin konkreetseid näiteid tuua, kus maakool võib ka linna omadele ära teha. Eile toimus emakeele päeva puhul maakondlik etteütluse võistlus, kus meie 10. klassi õpilane Mart Mägi oli parim ning lisaks said ka teistes klassides õpilased häid kohti. Hiljuti toimus 5. klasside õpioskuste-olümpiaad, kus tulemus ei olene ainult ühe õpilase oskustest, vaid meeskonnast ning Järva-Jaani võitis selle ära. Nüüd lähevad maakonda esindama vabariiklikule võistlusele. ETV2-s jooksva Loodustarga saates poolfinaali jõudmine on samuti väga kõva sõna ning saate lindistus toimub sel pühapäeval. Hoiame pöialt. Lisaks võideti täna Meediamulli seeriavõistluse etapp ära. Kuma.fm-s selle kohta ka uudis. Ja et tänane direktori sünnipäev veelgi kaunim oleks, siis käisid kooli sportlased sisekergejõustikuvõistlustel ning tõid sealt ka esikolmiku kohti.
Ei ole muud öelda kui kool on tubli ja jätkame optimistlikul lainel.
Teisipäevases kultuurinõukojas rääkisime laulu- ja tantsupeost, tehti kultuuriklubist kokkuvõtteid ning arutati muid valdkonna teemasid. Ilmselt on järgmine kultuuriklubi tulemas muuseumiteemaline.
Järva Kilva etapp läks hästi. 11 meeskonna seas olime täpselt keskel ehk kuuendad. Särevere mängud kohe sobivad meile.
Eilne päev oli mõnusalt kiire. Kokku toimus viis koosolekut. Alustasime mänguväljakute teemal, kus Vivocard Plus tutvustas oma tooteid ja võimalusi. Seejärel käisime Karinu klaasikojas ja saime kokku omanikuga, et leida võimalusi kuidas talletada Ants Leinbergi elutöö ajalukku. Vist oleme õigel teel ning ses osas saame kokku veel ka sel pühapäeval kui uuele omanikule hakatakse hoonet üle andma.
Pealelõunal jätkasin töise vestlusega koolimajas, kust kiirelt läksin edasi R-Allikule, kus oli kohtumine konkurentsiameti ja Avotermi esindajatega. Lähiajal on taas plaanis Avotermiga kokku saada ning rääkida tulevasest kütteperioodist ja ka hinnast muidugi.
Siis toimus Järvamaa külade päeva toimkonna koosolek, kus vaatasime üle tegevused ning täpsustasime natuke neid. Olukord on kontrolli all ja praegu sujub kõik kenasti. Nii et 21. juuli võite endale kalendrisse kirja juba panna.
Täna tegelesin veel JAP-i projektide hindamisega ning jätkan homme.
Vahepeal veel niipalju, et Järva-Jaani Kevadrock on lähenemas ja selle kohta saate infot SIIT. Kokku esineb 8 bändi ja peaesineja on Paide bänd NEVESIS, mida peetakse hetkel parimaks live-bandiks Eestis ja võin kinnitada, see on väga vinge bänd, mida tasub vaatama tulla. Teised bändid veel lisaks.
Homme kell 16.00 on kõik oodatud kultuurimajja, kus toimub NÄITUSE avamine ning kell 18.00 toimub vallamajas Võllaste projekti tutvustus. Tulge vaatama ja kaasa mõtlema.
Laupäeva on meil külas Tartu Ülikool Pärnu kolledži turismitudengid, kellega räägime koostööst, Järva-Jaani valla turismist ning teeme ka tutvustava ringsõidu. Saab kindlasti asine päev olema ja kindlasti on sellest tolku ka tuleviku tarvis.
Selline mõnusalt töine, asjalik ja edasi-viiv nädal kuidagi.
Ja lisaks muidugi on hea see, et asfalt kuivab ja kevad läheneb.
Ilusat nädalalõppu hea lugeja

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar