reede, 8. juuni 2012

Prükkar

Teisipäeval käisime Maapäeval. Üle Eesti olid omavalitsusjuhid kokku tulnud ja kuulasime erinevaid ettekandeid. Esimesed tekitasid ka emotsioone, sest need puudutasid üldist haldust ja omavalitsuste suutlikust, kuid transpordi ja teede osa oli suhteliselt kuiv ning ka mitteinformatiivne. Valiti ka uus juhatuse liige. Järvamaalt oli kandidaadiks Jarno Laur, kelle üles säädimist ka mina toetasin. Juba pikka aega pole Järvamaalt kedagi sees olnud ja oma meest peab toetama. Kahjuks jäi ainult kolm häält puudu, et oleks õnnestunud ning liikmeks sai hoopis Kallet Toomet Raplamaalt.
Eile käisime Margitiga tutvumas pealinna jäätmemajandusega. Lisaks meile olid kohal erinevad keskkonnaalased inimesed, nende seas ka kaks teist vallavanemat (Ambla, Koeru). Tallina prügilas ehk Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus oli võimas. Ligi 60-l hektaril oli olemas nii sorteerimine, ladestamine, kompostimine ja mida kõik veel. Lisaks toodeti gaasi, millest tehti elektrit. Edasi käisime ka Ragn-Sellsi jaamas, kus erinevaid ptotsesse nägime. Päeva lõpetas Tallinna linnavalitsue külastamine nende TV majas. Saime head infot jäätmemajanduse võimalike lahenduste kohta ning ehk on sellest tolku ka meil.
Tänases vallavalitsuses sai välja antud 4 kaeveluba uute vee- ja kanali trassidega liitumiseks ja see on ainult positiivne. Liitudega tempokalt.
Notaris läks kõik plaanipäraselt. Metstaguse 1. maja sai kinnistatud ning Corlele sai seatud tänavate koormamise lepingud.
Täna oli ka nn "tittede pidu", kus aasta jooksul sündinud lastevanemad olid kutsutud väikesele vastuvõtule. Kui eelmisel aastal oli lapsi 8, siis sel aastal 18. Üle kahekordne vahe, mis teeb meele ainult rõõmsaks. Viimastel päevadel on järjest tite uudiseid tulemas ja loodan, et see trend jätkub.
Homme ja nädalavahetulse väga suuri töövõite tulemas pole. Ahjaa. Laupäeval saab Järvamaa poistekoor 15 aastaseks ning lähen neid tervitama.
Pühapäeval jalgpall Tallinnas ja nii see uus nädal peagi tulebki.
Uuel nädalal on päris mitmed teemad juba üleval ja võib öelda, et jaanipäevani läheb ikka väga tempokalt.
Loodan, et saate natuke ikka puhata ka.
Edu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar