teisipäev, 5. juuni 2012

Aitäh Ülle

See, mis reede õhtul ja eriti just laupäeva õhtul taas kultuurimajas aset leidis, oli midagi vägevat. Kui 167 väikest ja suurt tantsijat lavale astuvad, siis see on midagi sellist, mida väga paljudel kohtadel ette näidata ei ole. Olles ise puupüsti täis saali ees, siis on ikka hea tunne küll. Boonuseks veel see, kui tants meeles on ja lavalt ära tulles on Jesssss-tunne. Ühinen nende kümnete ja sadade inimestega, kes on tänulikud Üllele selle nähtud vaeva eest. Raske on küll vahepeal, aga tulemus on seda väärt. Loomulikult on Üllel veel hulk abilisi ning nendele ka suured tänud. Lisaks kiidusõnad kaastantsijatele kõikides rühmades. Publik oli ka vahva ja isegi viimast etteastet jõudsid muigega saata. Aitüma. Pilte on ehk peagi võimalik kuskil ametlikus kohas ka näha, kuid hetkel aitab Facebook hädast välja ning kes soovivad DVD-d kontserdist, siis andke käppelt Üllele teada. 7 euro eest saab selle.
Tulles lastekaitsepäeva juurde, siis lasteaias sai igavesti vahva maja avatud. Nimelt on lastel nüüd oma Muumimaja ning muumid olid ise ka kohal. Tänud ja kiidusõnad tegijatele.
JOL-i juhatus läks tempokalt. Elektri ühishanke ettevalmistamisega hakkame tegelema ning loodetavasti sealt mingit võitu tuleb. Elektriga seoses tuleb kohe meelde see, et homme saame ka lõpuks oma elektriauto kätte. Olge siis tähelepanelikud liikluses, sest seda masinat ju ei kuule eriti liikumas. Peab vist rataste külge mingi asja panema, et heli tekiks. Nagu kunagi sai ratta kodarate külge pesulõksuga hapukoorepurgi plastikut pandud.
Eelmise blogikande tulemus oli täitsa huvitav. Nimelt leidis Kuma Raadio sellest uudise, seoses minu rahulolematusega riigi suhtes. Kuna meil ju seda raadiot ei kuule, siis sain Paides alles tuttavatelt seda teada. Edasi liikus see uudis ka eestielu.delfi.ee portaali. Eks jah teema on terav ja näis mis saab. Oleks siis see ainus teema millega riik silma paistab. Minu ja teiste kolleegide jaoks on ammu üks suur küsimärk regionaalpoliitika või õigemini selle puudumine. Peaks vist ennast mingil hetkel kokku võtma ja ka mingi arvamusartikli oma mõtetest kokku panema.
Regionaalpoliitika on muidugi põnev teema ja siit läks mõte regioonile ja haldusreformile ja naabritele Ambla vallast, kellele Tapa vald tegi liitumisettepaneku. Lugedes artikleid ja arvamusavaldusi nii Järva Teatajas, Ambla vallalehest, facebookist, siis selge on see, et arvamused lähevad lahku. On väga tõsiseid pooldajaid ja on vastaseid. Ise olen seda meelt, et sellel ideel, mida me sisuliselt juba Järvamaal oleme teinud, et osad teenused ühiselt lahendada, on jumet. Olgu see ühistransport, haiglateenus, arenduskeskus või noorsootöökeskus. On veel valdkondi, mida saab üle valla piiride ajada ja heaks näiteks on see koostöö, mida Koeru ja Ambla vallaga haridusvaldkonnas teeme. Kindlasti on liitumisel mingeid üksikuid plusse Ambla valla inimese jaoks kui nad liituvad Tapa vallaga. Ühinemisleppes saab 4 aasta perspektiivis kindlasti midagi konkreetset ja käegakatsutavat tehtud. Kindel on aga see, et Ambla valla inimeste otsustusõigus väheneb tuntavalt ning ebakindlus tuleviku otsuste osas on suurim oht, mis kaasneb. Ehk teisisõnu tänu sellele ebakindlusele võivad Tapa otsustajad jätta selle kandi ikkagi sisuliselt ääremaaks. Loomulikult kui läbirääkimised algavad, siis kaalutakse igast kandist asjad läbi, kuid kõrvaltvaatajana ma tõsiseid plussargumente ikka ei näe. Ka Tapa volikogus ei läinud ettepaneku tegemine üksmeelselt ja üks plussargument olla olnud see, et Ambla ja Aegviidu vallas on tulu ühe elaniku kohta suurem kui Tapa vallas. Minu jaoks suhteliselt märgilise tähendusega argument.
Usun, et võtmesõna on ikkagi koostöö üle maakonna piiri ja ka enda näitel võin öelda, et viimase aasta jooksul oleme Tamsalu ja V-Maarja vallaga vist rohkem koostööd teinud kui kogu eelnenud taasisesesvumisaja peale kokku, kuid seda on ikka vähe ja arenguruumi on kõvasti. Selleks aga ei pea leibasid ühte kappi panema. Eks näis mida Ambla volikogu 21. juuni otsustab.
Pühapäevane jalgpallilahing Kasekas läks taas hästi. Ligi 90 fänni ei pidanud pettuma, sest suutsime taas JK RGR Aironi venelased üle mängida. Seekord tulemusega 3-0 ja väravad lõi Siim P. 2x ja Elgar. 17. juuni on järgmine suur kodumäng.
Tänane tööpäev läks rahulikult. Osalesin Järvamaa Arenguleppe üldkoosolekul, kus vaadati üle 2011. aasta tegevused ning täiendati 2012-13 tegevusi.
Homme on väike kokkusaamine naisettevõtluse programmi käivitamise osas ning lähebki peagi asi käima. Jälgige infot.
Homme toimub ka Maapäev ehk Eesti Maaomavalitsuste Liidu üldkogu Haljalas, kus räägitakse haridusest, teedest, regionaalpoliitikast ja EMOL-i tegevusest. Tõotab sisukas päev tulla.
Kolmapäeval osalen jäätmealasel infopäeval Harjumaal, kuhu Järvamaa omavalitsujuhid ja valdkonna spetsialistid olid kutsutud. Viime ennast eluga kurssi. Minu suurim küsimus siiani on ikka see, et kui meie tavakodanikena maksame jäätmekäitlusettevõttele raha, et ta meie prügi ära viiks, siis kuidas on võimalik, et talle makstakse selle sama asja eest veel raha kui ta selle ise edasi annab. Nimelt läheme külastame ka prügipõletamisel põhinevatt energiajaama, kus ostetaksegi prügi kokku. Küsimus taas riigimeestele. Peab vist selle kaasblogija Tõnis Kõivule saatma, kes peaks keskkonnakomisjonis olema ja sellistele küsimustele oskama vastata.
Neljapäeval algab päev vallavalitsuse istungiga, millele järgneb notar, millele järgneb aasta jooksul sündinud vallakodanike vastuvõtt ning millele järgneb väike hariduse koosolek.
Selline nädal siis tulemas ja sellised teod on vahepeal tehtud.
Soovin teile kordaminekuid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar