neljapäev, 31. mai 2012

Head lastekaitsepäeva

Homme on lastekaitsepäev. Ise-enesest väga üllas ja hea päev, kuid tegelikult kui teistpidi võtta, siis miks peaks selle jaoks olema eraldi päev. Lapsi tuleks iga päev kaitsta ja kasvatada, sest kui me tahame, et tulevik ilus oleks, siis peab tuleviku tegijatele suurt tähelepanu pöörama kogu aeg.
Viimase nädala arenguid vaadates on huvitav mõelda, et mis nüüd siis riigis sündima hakkab. Kas keegi kuskil võtab mingi vastutuse ka selle jama eest või mitte. Kui praegu oleksin mõnes parteis, siis oleks küll piinlik. Praegu on aga seis lihtsalt vihale ajav, et kas tõesti juhivad Eesti riiki omakasupüüdlikud aferistid. Usun, et on olemas ka tõelisi riigimehi (naisi), kuid paraku kaovad nemad üldise jama sisse lihtsalt ära. Eks näis mis lähiaeg toob, aga mingit muutust loodaks küll.
Siiani ootame ka valitsuse seisukohta haridusreformi osas, kuid kahjuks pole kuulda midagi sealt, sest vaja vist muude asjadega tegeleda. Kosta oli, et IRL-i ettepanek on selline, et põhikooli ja gümnaasiumi rahastamine lüüakse täiesti lahku, kuid kas see ka nii on, ei tea. Igaljuhul täna sai volikogus räägitud kolme valla ühise sihtasutuse loomisest ning kui kõik läheb plaanipäraselt, siis otsustatakse juunis asutada SA Järva Maagümnaasium.
Täna oli volikogus teemaks veel arengukava avalikustamine. See tähendab, et alates 4. juunist on võimalik eelnõuga tutvuda nii valla lehel kui raamatukogudes ning ettepanekuid oodatakse 26. juunini. Avalik arutelu on 27. juunil. Olge aktiivsed.
Teisipäeval käisime maanteeametis ja lootust on, et järgmisel aastal laiendatakse Pika tänava asfaldiosa kultuurimajast Koeru tee ristini nii palju, et seal on jalgsi ohutu liigelda. Teede osas on kindlasti paljudel tekkinud küsimus, et mis jama siis nüüd Koeru teele ja Tamsalu teele maha on pandud ning mis on selle eesmärk. Sama küsimus on mul ning loodetavasti saan sellele peagi vastuse. Ise arvan, et loogiline jätk on see, et sellele järgneb veel mingi pindamine, sest praegu tehti olukord justkui hullemaks.
Eile sai paika Ants Nurmekivi jooksu toimumine ja täna tuli teade, et Ants ise on ka taas kindlalt kohal. Nii et 16. juunil on võimalus kõigil jooksma tulla ning sel korral on ka kõndijad väga teretulnud.
Homme osalen Lasteaias lastekaitsepäeva tähistamisel ning edasi on JOL-i juhatus Paides. Huvitav teema on seal elektri ühishange.
Õhtul on liikumispeo peaproov, kuhu kõik ei ole oodatud, sest põhietendusele peab ka ju keegi tulema. Aga igaljuhul 167 tantsijat on taas laval ning tõotab tulla vägev šou. Laupäeval siis põhietendus ning on kuulda, et sinna pidid tulema esinema ka väliskülalised. Eks näis millega Ülle seekord üllatab.
Pühapäeval on kõik taas oodatud Kasekoplisse, et JK RGR Aironi meeskonnale koht kätte näidata. Kell 12 on avavile ja pealtvaatajate vahel taas auhinnad loosis. Tulge kohale ja aidake meeskonnal võita. Kuidas meil praegu läinud on, seda näeb SIIT.
Eile oli näha, et ka Toidutare ümbruses on taas liigutama hakatud ja tundub, et objekt lõpetatakse ikka kenasti ära.
Heakorra osas oleme tegemas märgukirju lohakatele kinnistuomanikele. Ehk on tolku. Vee-ja kanalisatsiooniprojekti vaegtööd on ka peale hakanud.
Tulumaksu laekumine vallas on praegu võrreldes eelmise aastaga päris hea. Kui eelarvet tehes julgesime ennustada 4,5% tõusu, siis esimese 5 kuu keskmine tõus on natuke üle 9 protsendi. Hõisata aga ei maksa, sest üle poole aasta on veel ees. Küll, aga julgen kutsuda inimesi vallamajja, et ennast valda sisse registreerida. Pean muidugi silmas neid, kes siin reaalselt ka elavad. Tänu sellele on meil võimalus pakkuda paremat avalikku teenust, millest nii palju koguaeg juttu on.
Kaunist suvekuu algust ja kohtumiseni

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar