reede, 25. mai 2012

Laulu-, tantsu- ja jalgpallipidu

Noniih. Eilse sissekandega läks nii, nagu ei pidanud minema. Eurovisioon koostöös Arturiga viisid mind vägisi magama ja kanne jäi tegemata.
Eelmisel korral vihjatud põnev asi, mis kolmapäeval toimuma sai oli SEE. Põllu ja Laia tänava ristis oli päästeõppus. Mind teavitas häirekeskus sellest 10.23 ning kolm minutit hiljem olin kohal. Pakkusin ka abi kohaliku kriisikomisjoni poolt, kuid abi vaja ei läinud. Virtuaalselt sain ühendust võtta õnnetuses osalenud veoki omanikfirmaga, kes väetise pidi ära viima.
Päris huvitav oli ja kuna mängiti päris ehtsalt läbi, siis sai pildi ette küll kuidas töö käib.
Tagasi minnes veel teisipäeva juurde, siis hea meel on tõdeda, et alevis käib hoogne ehitustegevus. Vallavalitsuses sai antud välja mitu kaeve- ja ehitusluba.
Vabatahtliku rannavalve koosolek läks hästi. Sai teemad üle räägitud ning uued liikmed kirja. Sel aastal on uute jõududena järve ääres Henrik Terras, Erkki Vilipp ning Meelis Rannaveer. Mitmed vanad tegijad jätkavad ka.
Eilne kohtumine sotsidega läks kenasti. Delegatsioonis oli Sven Mikser, Mart Meri, Rannar Vassiljev, Marge Kannel ja Jarno Laur. Teemad olid seinast seina. Nii regionaalpoliitika kui sellega haakuv hariduse teema oli üks suuremaid valdkondi, millest juttu tegime. Mingeid lubadusi me ei andnud ning ümbrikke ei näinud :) Olime avatud koostööle, mis maaelu edasi viiks ja maaomavalitsustes see pigem nii ongi, et erakond väga mõjutada otseselt ei saagi. Ikka konkreetsed inimesed teevad seda.
Täna käis Rannar ka koolis õpetajate ja õpilastega kohtumas. Sõnum 9ndale klassile oli, et kui võimalik, siis peaks ikka kohapealses gümnaasiumis oma haridusteed jätkama. Hea kui kõrgemalt poolt ka nii arvatakse. Gümnaasiumivõrgu korrastamist nähakse ühe osana haldusreformist, kuid seda punnitades enne teha, seda nad õigeks ei pea.
Kohe kohe lähen toon kodust fännisallid, et tee äärde minna ja jalgrattureid ergutada. Kuskil 13.00 paiku peaksid nad meie maile jõudma. Kiriku juures on vahe finish.
Õhtul on taas rõõm minna lasteaia lõpupeole.
Homme on siis ka äge päev. Algab sellega, et kaks noortevõistkonda lähevad R-Allikul vendade Roobade turniirile jalgpalli mängima. Kooli mudilaskoor ja lastekoor, J-Jaani segakoor, Taveri ning pasunakoor osalevad juba sel ajal Järvamaa laulu- ja tantsupeo proovides.
Samal ajal veel läheme jalgpalli põhimeeskonnaga Tallinnasse liigamängule, millele järgneb Eesti Karikafinaal, kus ka meie meeskonna lipp lehvib.
Ise katsun ikka laulu- ja tantsupeo rongkäiguks Paidesse jõuda.
Ei tea kas kedagi Järva-Jaani ka jääb.
Eks näis kuidas see kõik reaalselt välja näeb homme, aga peaks enamvähem jooksma.
Pühapäev on Pärnumaa päev.
Kaunist ja tegusat nädalavahetust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar