teisipäev, 22. mai 2012

Vabatahtlik rannavalve vol 3.

Reedel jõudsin siis ise ka Krimmi-teemalisele konverentsile. Päris hariv oli. See, et 150 aastat tagasi Järva-Jaanist mitusada inimest Krimmi läksid, seda mina ei teadnud ja arvati et see vajaks ka suuremat uurimist. Juttu oli ka seda tähistava kivi või mälestustähise panemisest. Kes tahaks ka natuke meelde tuletada porhvet Maltsveti tegusid, siis selle kohta on raamatuid, kuid ka Wikipedia annab üht-teist.
Laupäeval kirikukontserdile ei jõudnud, sest ise aitasin korraldada koroona võistlust, mis paraku seekord korda väga ei läinud. Tänu heale ilmale ja ilmselt liiga suvisele ajale oli kohal vaid kaks paari.
Pühapäeval toimus selle aasta esimene mäng Kasekoplis ja seda oli vaatama tulnud ca 80 inimest. Vaatajad ei pidanud pettuma, sest võitsime tabeli liidrit 8-4. Kübaratrikiga sai hakkama Martin Põvvat, kaks väravat lisas Taavi ja ka mul sähvatas kaks korda. Päeva parim sooritus jäi Siim Rõmmelga nimele, kes lõi värava keskjoonelt. Vägev. Järgmine mäng 3. juunil.
Täna olin suhteliselt majas. Sai mõned lepingud sõlmitud. Uue staadioni geodeesia tööde leping ja õpilasmaleva leping. Valla teede remondist niipalju, et kruusateede greiderdamine ning soolatamine on ära toimunud. Lisaks tuleb varsti ka pealevedu. Usun, et paljusid häirivad ka tänavate augud ning annan teada, et lähinädalatel peaks ka need korda saama.
Lõpetatud sai ka lasteaia mänguväljaku täiendamine, kuid see ei tähenda, et see oleks lõplikult valmis.
Täna avati kultuurimajas pidulikult Malle Araku maalinäitus. Päris kaunid teosed ja tasub vaatama minna. Lisan siia ka päevakangelase pildi.
Täna toimus siis ka väike infotund naistele suunatud ettevõtlusprogrammist. Kohal oli umbes kümme hakkajat naist ning otsustati, et proovitakse oma Järva-Jaani grupiga olla üks sihtrühmadest, kuid midagi kindlat veel ei ole. Lähiajal selgub ja kui asi kindel, siis võivad ka ajakirjanikud sellest loo teha. Igaljuhul tore, et sellise lühikese etteteatamise peale tuli piisav hulk inimesi kohale ja projekt hakkas liikuma. Aitäh muidugi Maria Peldesele, kes seda asja siinkandis aitab vedada.
Homme on tempokas päev. Kell 10 on Tallinnas notar, millele järgneb kell 12 Eesti Maaspordiliit JÕUD üldkoosolek, millele järgneb kell 15 vallavalitsuse istung, millele järgneb kell 18 vabatahtliku rannavalve koosolek, millele järgneb Jüride-Maride proov.
Vabatahtliku rannavalve koosolekule on kõik oodatud, kellel on suvel aega ja tahtmist järve ääres natuke inimestel silma peal hoida ning sellega edendada kohalikku elu. Kuigi eeldame esmaabi andmise oskust, siis esimesel aastal korraldasime ka spetsiaalse koolituse. Vastutasuks saame pakkuda kauni särgi ning sügavad tänukummardused. Võibolla ka midagi enamat, kuid seda veel lubada ei julge.
Nii et homme, teisipäeval, kell 18.00 vallamaja teisele korrusele.
Kolmapäeva hommikul on kell 8.30 Paides JOL-i eestseisus ning edasi tõotab tulla pingeline päev, kuid sellest saan alles neljapäeval kirjutada.
Neljapäeval on noortekeskuse teemal väike nõupidamine ja arutelu. Nimelt on Anni otsustanud noorteka juhtimisest puhata ning otsida uusi väljakutseid. Enne aga tuleb üle vaadata pooleliolevad projektid, et auku ei jääks. Mis edasi? Õnneks on suvel noorteka kasutamine väiksem ning ilmselt peame ajutiselt sulgema, et teha konkurss uue noortejuhendaja leidmiseks.
Õhtul soovivad sotsiaaldemokraadid kokku saada ja maailma asju arutada. Poliitiliste kokkusaamiste vastu pole mul kunagi midagi. Saab oma arvamust avaldada ning vahel ka midagi uut teada.
Selline suhteliselt kirju nädal veel siin enne suve, kuid ega tegelikult suvel väga vähem kirjumad ole.
Kaunist kõike

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar