esmaspäev, 7. mai 2012

Tegite ära

Laupäeval oli Järva-Jaani vallas kokku 7 talgut. Enamus nendest läksid kuuldavasti väga hästi ja tänan teid kõiki, kes andsid panuse, et koduvald puhtamaks teha või mõni objekt korda teha. Lisaks koristasid reedel koolilapsed ning õpetajad teeääri, suured kiidusõnad ka teile. Margitile muidugi ka, kes seda korraldas.
Eelmisest nädalast veel niipalju, et kohtumine maadluse teemal oli asjalik. Tegime väikest analüüsi siiani toimunust ehk sellest kuidas maadlusring käima on läinud pooleteise aastaga. Hea meel on tõdeda, et meie noortel on juba ka tulemusi ning ring toimib edukalt. Nüüd vaatame 2013. aastasse ning mõtleme kuidas veelgi tulemuslikumalt tegutseda. Ilmselt on mõistlik mingi konkreetne leping teha, kuid enne peame aru tingimuste üle, sest lihtsalt ühtegi lubadust anda ei saa. Eks eelarve koostamisel selgub lõplik tõde.
Neljapäeval-reedel toimunud koostöökoolitusel räägiti uuest programmperioodist. Eelmise sissekande kommentaarides olid ka mõned küsimused esitatud eurorahade kohta, kuid kahjuks mingit konkreetset vastust siin anda ei saa, sest kõik dokumendid on alles suhteliselt algusjärgus. Ilmselt jääb õpris sarnaseks praegusega. Kõige kurvem on see, et juba ollaksegi justkui maas graafikust ja rahastamine ei pruugi sugugi 2014. aastal alata.
Mis puudutab Viljandi koostööd, siis neil on ka hetkel praegu selline väike mõõnaperiood, et ei leita väga neid uusi ühiseid teemasid mida arendada, kuid kui minevikku vaadata, siis Järvamaa on oma ühisasutuste ning erinevate projektidega ees. Eks seal on gümnaasiumite teema päris terav ja näiteks nende omavalitsuste liit ei suutnudki ministeeriumile ühist vastust anda. Teemaks oli ka kahe maakonna vahelise koostöö suurendamine. Seda enam, et tegemist ju ühise valimispiirkonnaga riigikogu mõttes.
Järvamaa arengulepe, mis järgmisel aastal läbi saab, vajab ka uut lähenemist ning mõtted said liikuma pandud. Põhiline, mida uuest leppest oodatakse, on see, et tegemist oleks dokumendiga, kus on rohkem kui ühte omavalitsust hõlmavad tegevused. Hea oleks kui saaks paika ka konkreetsed prioriteedid, mida maakondlikult tegema hakataks. Eks sügisel läheb juba konkreetsemaks tegevuseks, et aastaga see valmis teha.
Reedel toimus Kagavere raamatu esitlus ning kõik toolid, mis esitluse ajaks olid välja pandud, täitusid huvilistega. Kahjuks ise sain ainult tänada Virvet tehtud töö eest ning kuulsin paari põnevat seika, kui pidin Paide kultuurikeskuse nõukogu koosolekule minema. Aga raamat on põnev.
Kultuurikeskuses on paar põnevat projekti üleval, mis selle aasta jooksul tahetakse käima lükata, kuid ei hakka enne karu nahka jagama kui pauk on käinud.
Laupäeval toimunud liigamängus Rakvere vastu saime tasavägises mängus 1-3 pähe. Oli mitu võimalust mängu juhtima minna, kuid täpsust jäi väheks. Lõpu eel suutsin lüüa oma selle aasta esimese värava, kuid sellest jäi väheks.
Ülejäänud nädalavahetus oli kodutalguline.
See nädal hakkas ka tempokalt peale. Lisaks töökoosolekule tegime väikese mõttetalgu museaalse tegevuse tuleviku osas, arutasime arengukava tegevuste ajalist perspektiivi ning kokku sai kolme valla hariduse töörühm. Viimasel teemal oleme niikaguele jõudnud, et võime tulemustega volikogude poole pöörduma hakata, kuid eks tulemustest saab siis rääkida kui on konkreetseid tulemusi volikogudest. Peagi peaks kostuma ka vabariigi valitsuse hääl ning siis näeme, et kas meie pingutustel üldse mõtet on, kuid lootus püsib.
Homme osalen maakonna spordiarengukava koostamisel ning pärastlõunal toimub vallavalitsuse istung.
Kolmapäeval on JOL-i juhatus ning teiste teemade hulgas on ka elektri võimalik ühishange. Kuna uuest aastast on turg vaba, siis äkki on asjal isegi jumet. Eks kuuleme.
Neljapäeval peaks tulema jalgpalliliidu projekteerija. Loodetavasti seekord ei tule force majeure`i vahele.
Reedel osalen Pärnu kolledži sünnipäeval. Esinen seminaril Elu pärast kolledžit ning räägin oma avaliku sektori karjäärist, mida juba pea 9 aastat kogunenud. Aeg lendab.
Kuna sel neljapäeval ei ole mingeid äraolekuid, siis järgmine sissekanne neljapäeval.
Ahjaa, homme, teisipäeval, kell 11 on kultuurimajas Viljandi Kultuuriakadeemia näidend Kardemoni linna rahvas ja röövlid, kus üheks peaosaliseks on meie oma poiss Rait Õunapuu. Tasub vaatama minna.
Aga head esimest murupügamist ning kuulmiseni

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar