esmaspäev, 30. aprill 2012

Killud Kagaverest

Reedel toimunud koosolekud olid edasiviivad. Ettevõtjate ümarlaual just ülemäära palju osavõtjaid polnud, aga mitmed teemad sai läbi käidud. Vaatasime üle ka ettevõtlust puudutava osa arengukavas ning rääkisime ka muudel teemadel. Üheks algatuseks või taas-algatuseks on see, et alevisse sissesõidud võiks kuidagi kaunistada ning siinkohal teengi üleskutse, et mõelge ka kaasa, mis ja kuidas seda võiks teha. Vana teema jätkuna oli teemaks noortele mõeldud elamufond ning lisaks ka tööjõu olemasolu, kui mõni ettevõte tahakski valda tegutsema tulla. Kergeid lahendusi pole.
Reedel sain toreda telefonikõne. Nimelt teatas Virve Kluust, et ta sai valmis raamatu "Kilde Kagavere küla elust". Käisin ta juures ära ning sain ka raamatut näha ja katsuda. Leppisime kokku, et teeme raamatule ka nn ametliku esitluse ning see leiab aset juba sel reedel, 4.mail kell 17.00 Järva-Jaani raamatukogus. Tulge kohale. Raamatus on palju pilte ning vahvaid üllatusi oli seal minu jaoks. Esitlusel on võimalik kohe ka raamat endale soetada 6 euro eest. Arvan, et selle töö ja vaeva eest on see palju rohkemgi väärt, kuid kuna õla pani alla ka Leader programm, siis saab vähemaga hakkama. Igaljuhul suured tänud Virvele ja teistele abilistele. Ühe küla ajalugu on taas kaante vahel, vähemalt osa sellest.
Laupäeval toimus Sasku turniir, kust ma ise seekord kahjuks osa võtta ei saanud, kuid kokku oli tulnud kolm vaprat paari, kes kõik tublidele medalikohtadele tulid. Kurb on see, et need paarid, kes soovisid just sel kuupäeval ja selles kohas võistluse toimumist, siis neid ei olnud kohal.
Kui rääkida nüüd kahest söögikohast, siis on hea meel näha kuidas klientide nimel pingutatakse ja vaeva nähakse. Söögitoal näiteks valmis hiljuti oma koduleht. Pea-asi, et ei hakata üksteisele kaikaid loopima, vaid püütakse kliente oma trumpidega ehk hea toidu, mõnusa keskkonna ning meeldiva teenindusega. Loodetavasti jäävad mõlemad püsima või õigemini kõik kolm, sest ka nn Burgeri ette on söögitahvel ilmunud. Valikut on ja turismihooaeg algamas. Jõudu kõigile.
Laulukaare võistlusel said meie lastest finaali Melani Arusalu ja Liselle Kellner. Sinna jõudmine on ikka väga kõva tulemus ja võime nende üle uhked olla. Tublid lapsed ja tublid juhendajad.
Pühapäeval toimunud Paide Spring Cup jalgpalliturniir oli väga äge. Pikk ja väsitav ka, kuid tulemusega võime rahul olla. Kuigi finaalis kaotasime 2-3, siis itaallastele pole seda häbi teha. Poolfinaal, kus Kohtla-Järve meeskonna vastu tulime 2-4 kaotusseisust välja ja võitsime 5-4, oli üks magusamaid mänge. Meie meeskond oli ainuke, kus pooled olid noored ning lisaks veel turniiri ainuke naismängija. Ühtlasi valiti Teele ka turniiri ilusaimaks mängijaks ning sai suisa medali selle eest :) Selline tore auhind. Umbes 9 tundi kestnud turniir oli väsitav, kuid tasus ennast ära. Eelmisel aastal kolmas koht, sel aastal teine, järgmine aasta....
Tänane päev algas nagu ikke ametnike ümarlauaga, kus eelseisev nädal lahti võetakse ning probleemidest räägitakse. Üheks teemaks oli alevi heakord, mis eelmisel nädalal ka teravalt siin-seal üles kerkis. Kindlasti on üks emotsioonide tekitaja see, et on meelest läinud või ei teata eelmise sügise lubadust, et kevadel vee-ja kanalisatsiooni projekt lõpetatakse korralikult ära ning selleks ongi haljastustööd. Mai jooksul need ette võetakse ning olen kindel, et juuni alguseks on paljude nurisejate meel muutunud. Kui kellelgi on väga konkreetseid muresid ja ettepanekuid, siis võiks need valda või OÜ J-J Teenusele teha, kuid arvamus, et "alev näeb kole ja räämas välja" ei aita meid kuidagi, eriti arvestades, et ongi veel porine aeg ja rohelist pole.
Täna kuulsin ka sellist asja, et J-Jaani inimestele püütakse müüa ülikalleid veefiltreid, väitega, et J-Jaani vesi pole puhas ja et ostetav filter parandab kõik. Kindlasti on igasuguseid asju olemas, mille eest raha küsida, kuid arvestades J-Jaani praegust vee olukorda, siis arvan et see 800 eurot, mida vidina eest küsitakse, on küll mõistlik mujale investeerida. Ma küll ei tea kas tegemist oli sarnase juhtumiga, kuid ajaloost leidsin sellise juhtumi. Kui kellelegi midagi taolist pakutakse, siis andke meile ka teada, sest siis saame teada, et kas on tõesti tegemist blufiga või pakutakse lihtsalt luksusasja.
Homme on kevadpüha ja arvestades kaunist ilma, siis ilmselt tuleb Teeme Ära talgute soojenduspäev. Tuletangi meelde, et www.teemeara.ee lehel on üleval 7 talgut J-Jaani vallas, nii et leidke sobiv.
Kolmapäeval algab päev JOL-i eestseisusega, jätkub kohtumisega maadlusteemal ning võib juhtuda, et sel päeval näeb kaugemale kui tavaliselt. Õhtul kell 17.30 toimub Päevakeskuse vastas oleval palliplatsil noortekeskuse eestvedamisel Petanque koolitus. Nii, et kel ala vastu huvi või huvi veel puudub, kuid tahaks tekitada, siis tulge kohale.
Neljapäeval-reedel toimub JOL-i koostöökoolitus Viljandimaal, kus päris mitmed maakondlikud teemad üles võetakse: EL struktuurivahendite uus periood 2014-2020, Järvamaa maakondlikud ühisprojektid, Arengulepe, Järvamaa infoportaali areng, sotsiaalvaldkonna ümarlaud jne. Lisaks tutvume Viljandi koostöö näidetega. Arvan, et hea koostöö on parem kui halb haldusreform.
Aga infot sai nüüd jagatud küll ja uudiseid ka.
Kaunist Maid

4 kommentaari:

  1. "Neljapäeval-reedel toimub JOL-i koostöökoolitus Viljandimaal, kus päris mitmed maakondlikud teemad üles võetakse: EL struktuurivahendite uus periood 2014-2020, Järvamaa maakondlikud ühisprojektid, Arengulepe, Järvamaa infoportaali areng, sotsiaalvaldkonna ümarlaud jne. Lisaks tutvume Viljandi koostöö näidetega. Arvan, et hea koostöö on parem kui halb haldusreform."

    Küsi kohtumisel kuidas muutuvad uuel perioodil projektide omafinantseeringud ja milline on selle mõju praegustele KOVidele.

    Kuidas omafinantseeringute määra muutus haldusreformi kontekstis paistab? Kas on kasulikum omada suuremat või väiksemat omavalitsust?

    Kui võimalik, äkki oleks võimalik hiljem kommenteerida ka Viljandi koostöö näiteid.

    VastaKustuta
  2. Veefiltribuzz

    Viidatud lingile lisaks tasub lugeda veel seda:
    http://www.ohtuleht.ee/467773
    Legendaarset veefiltri teemat on käsitlenud ka Pealtnägija, kui ei eksi, siis vist isegi paar korda:
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=341272635909370&id=144075188979487
    Ja veefiltrisaaga läheb aina edasi.. võibolla teise nime all, kuid taas ja taas. Ning jätkuvalt leidub lolle, kes usuvad, et tegu sadu eurosid väärt luksuskraamiga. Ainus asi, mis seal luksus on: saate omale luksuslikult suure tünga.

    VastaKustuta
  3. Siin sissekandes juttu alevi heakorrast ja seoses sellega üks ettepanek,mis riivab igakord silma kui gümnaasiumi juurest mööda sõidan.Kas keegi ei ole kunagi selle peale tulnud, et võtta maha see rõve pajuvõsa, mis on kooli ja tee vahel.Mõtlen seda bussijaama ja alajaama vahelist ala.
    Jätaks sinna alles noored kased ja asi oleks 5+.Peale seda oleks kooli hoone ka "pildil".
    Iga sissesõitja märkaks kohe ilusat koolimaja, mitte seal bussijaamas vahetunnis suitsetavaid noori.
    Panen ka lingi, siis asi selgem.
    http://www.upload.ee/image/2318412/Talgud.png

    VastaKustuta
  4. Aitäh Kalju kommentaari eest. Saan öelda, et oleme küll mõelnud, kuid hetkel on see jäänud selle taha, et ettevõte, kes lubas võsa maha võtta, pole seda teinud. Loodan, et sel aastal saab korda ja õige aeg oleks siis kui kooli fassaadi renoveerimine lõpeb. Oleks justkui eesriide ära tõmbamine.
    Arto

    VastaKustuta