teisipäev, 16. aprill 2013

Meie inimesed

Nädal kapates peale hakanud ning ei hakka tänaseid sissekandeid homse varna riputama. Kaunist lugemist.

Eelmisel nädalal oli maakonna meediatähelepanu all Koeru ning Kareda. Esimene neist plaanivat teha teisele ettepanekut liitumiseks. Üle-eelmisel nädalal oli koos ka meie valla haldusreformi komisjon ning põgusalt võeti ka see teema üles, et ehk peaks ka mõtlema Karedale ettepaneku tegemise peale, kuid komisjonis jäi peale mõte, et tegelikult peaks Põhja ja Ida-Järvamaad vaatama suuremalt. Arutelu laua taha võiks meie nägemuses tulla Järva-Jaani, Kareda, Koeru, Roosna-Alliku, Ambla ja Albu vallad. Samas on neist mitmed ütelnud Paide linnale, et arutame asja, kuid aruteluks pole läinud. Ilmselt peaks siis selle Paide loo enne ära lõpetama kui uut alustame. Mõnes mõttes nagu nõme seis, kuid edasi peaks kuidagi minema. Kareda puhul ma näeks seda, et nemad ise võiks teha ettepaneku kellelegi, kellega nad tunnevad suuremat sidet. Siinkohal võib muidugi juhtuda see, et valla eri osad hoiavadki erinevate keskuste poole. Osad Järva-Jaani, osa Paide ja eks ilmselt osad Koeru ka. Koerufoorumis on ka natuke elu käima läinud, nii et eks seal saab ka naabritele kaasa elada. Loodan, et mitte ainult selle eesmärgiga Triinu Koeru ei kutsutud. See teema saab valimistel ilmselt päris suure tähelepanu. Kareda saab vast homme juba vallavanema, kuid eks seda kuuleb siis. Igaljuhul põnevad ajad siinmail ses vallas.

Nädalavahetusel üritustele ei jõudnud, kuid nii Muusikaõhtu kui Laula kuis oskad olla kenasti korda läinud. Kiidusõnad noortele, kes ise ürituse orgunnisid ning kiidusõnad noortele, kes nii reedel kui pühapäeval oma oskusi teistele näitasid. Aitäh kultuurimajale muidugi ka.

Täna oli huvitav päev. Nimelt külastas valda välistudengite grupp, kelle eesmärk on tuvuda ääremaade ning äärealade omavalitsustega, kuid olles teel Lõuna-Eestisse tegid peatuse ka meil. Garri Raagma, kes juhendajana kaasas oli, soovis saada ülevaadet Eesti omavalitsussüsteemist ning samuti Järva-Jaani vallast. Õigemini soovis, et tudengid saaks ülevaate, ta ise ikka teemas sees. Tegin väikse esitluse ja panin oma parima inglise keele oskuse tööle, kuid kohati jäin spetsiifiliste sõnadega tiba jänni. Kuid hullu polnud ning ülevaade sai kenasti tehtud. Igaljuhul pärast tänati suisa mitu korda. Grupis olid enamus Euroopast, kuid esindatud olid ka Sri Lanka, Nepal, Lääne-Aafrika jne. Kirev ja vahva seltskond. Loodan, et õppereis läheb neil kenasti. Marianne, kui loed seda, siis tervita kõiki :)

Pealelõunal sai tutvutud natuke Kuksema küla olukorraga ning suhtlesin nii sealsete elanike kui ettevõtjatega. Mõtteid ja plaane ning tegutsemisindu on kõvasti. Ma näiteks ei teadnudki ja ilmselt mitmed lugejadki mitte, et on olemas selline lehekülg nagu puitehitised.com, mille taga on meie oma mees Andres Tüvi. Pange tellimused teele. Lisaks on arengud toimumas ka pargitagusel alal, kus hetkel toimib autoremonditöökoda. Seal on ka laienemismõtted ning eelmisel nädalal just andsime sinna projekteerimistingimused angaari püstitamiseks. Hetkel toimub vanade hoonete lammutamine. Seal kandis on ka vallal üht-teist vaja teha, sest näiteks vana hobusetall on sisse kukkunud, kuid see kuulub vallale. Praegu oleks paslik teha pilt sellest piirkonnast ja siis aasta pärast uuesti. Usun, et erinevust on näha.

Täna õhtul oli ETV-st saade Meie inimesed ning seal rääkis Maria Karumets oma tegemistest. Muidu ilmselt ei kirjutakski sellest siin, kuid just tema on see, kes lähiajal avab Lai tn 19 aadressil ehk vanas nn Kommunaali kontoris Stiilikoja, kus saab nii juuksed kui ka ripsmed sättida ning teenuseid on veelgi. Igati positiivne ja tegus inimene ning loodan, et tema ind nakatab ka teisi olema ise ettevõtlikud. Elab ta ikkagi ju Järva-Jaani kihelkonna piirides.

Homne päev algab Paides JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoniga, kus räägime kultuuriarengukavast ning ka Spordiliidu rahastamise lepingust. Lisaks katsume paika saada tingimused 2014. aasta maakonna laulu-ja tantsupeo ideekonkursi korraldamiseks.

Peale lõunat arutame turvalisuse teemadel. Kuidas seda meie vallas veelgi paremini ja efektiivsemalt teha ning kuidas saaks probleemseid noori võimalikult ruttu õigele teele juhatada.
Sellele järgneb eelarve- ja majanduskomisjoni koosolek, kus teemadeks on valla lisaeelarve, OÜ J-Jaani Teenuse olukord ning natuke puudutatakse ka maakonna spordiarengukava, kuhu veel on võimalik ettepanekuid teha.

Kolmapäeval olen terve päeva korruptsioonialasel koolitusel ja seetõttu ei saa osaleda ka JOL-i juhatuse koosolekul ning ilmselt mitte ka tervisepäeval Sinu sammud loevad. Kel vähegi võimalik, siis osalege. Üritus toimub kahes osas. Kogunemised toimuvad kell 12.00 ja 18.00 Päevakeskuse juures. Esimeses osas on nõu ja tarkuseandjaks Reet Lass ning õhtusel meie enda legendaarne sportlane Kalle Puss. Lisaks toimub ka tervistav kõndimine, nii et kes tunneb, et tema sammud loevad tema tervisele, siis minge kohale.

Neljapäeval toimub kergliiklustee koosolek ning loodetavasti saame lahendatud väikse probleemi, mille EAS meie hambusse viskas. Nimelt käidi aprillis kontrollimas, et kas kõik on korras ja OK ning leiti, et nii see on  ja andke minna. Nüüd kui kopp on sisuliselt maas, leiti ikka veel midagi, mis pole päris nii nagu peaks. Teemaks on maade omandiküsimus.

Reedel tuleb Tunne Kelam meie gümnaasiumisse väikest tundi pidama ning katsun ka ennast pingiritta selleks ajaks sättida. Ilmselt veedab ta terve päeva Järvamaal, sest pealelõunal kohtub ta omavalitsusjuhtidega suuremas ringis.

Kultuuriuudistest niipalju, et neljapäeval minge kell 18.00 lastega Järva-Jaani kinno, sest seal linastub film Kruudid. Reedel kutsuksin teid heameelega teatrisse, kuid sain teate, et üks osatäitja on haiguse küüsi jäänud ning suure tõenäosusega jääb Keskendumisraskused ära. Pühapäeva õhtul kell 19 olete aga taas oodatud kinosaali ehk kultuurimajja, et vaadata filmi Viru- Vabaduse saatkond. Vaatamist jagub.

Selline ilma piltideta sissekanne taas. Aitäh eelmise sissekande juurde ilmunud positiivsete kommentaaride autoritele. Annate jõudu juurde küll. Kaunist nädalat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar